Kesä

Kesä

Lomaa odotellessa

Torstaina, 26.6.6014

Nyt olen ihan tyytyväinen, ettei tullut ilmoittauduttua Avoimiin puutarhoihihin ensi sunnuntaina. Pihalla nimittäin ei kuki juuri mitään tällä hetkellä, kuunliljojen ja jaloangervoiden lehdet ovat paleltuneet osittain ruskeiksi, eivätkä muutkaan kasvit kasva eikä kukoista. Se hyvä puoli tässä viileydessä on, ettei nurmikkokaan kasva niin hurjaa vauhtia kuin normaalisti.
 
Iltaisin olen tuusannut puutarhassa yhtä ja toista pikku hommaa. Vesiheinä ei kylmästä piittaa, eikä vuohenputki. Kitkettävää piisaa, ja vielä löytyy leikattavia kuivuneita oksia pensaistakin. Ilokseni huomasin kermesmarjan paikalla kymmenittäin pieniä siementaimia, täytyy alkaa purkittaa niitä.
 
Kaivelin purppuraheisiangervon juurelta useammankin  siementaimen. Suurin osa oli kyllä vihreitä, mutta oli porukassa muutama emon kaltainen punainenkin. Laitoin ne ruukkuihin kasvamaan, josko vaikka syystaimivaihtoon veisin. Vajan portailla odottaa purkitettuna uutta paikkaa useampi köynnöspinaattiruukku, yksi mukavan kokoinen tammi, sekä pari sinipallo-ohdaketta ja iso  jakamaton ohotanmaruna. Vaihtotavaraa nekin, mikäli pysyvät hengissa kesän yli. Hakemaan saa tulla vaikka heti :)
 
Loma on jo ihan kinthaalla, huomenna viimeinen työpäivä. Täytyy sanoa, että tulee  tarpeeseen. On ollut niin väsynyt olo koko viikon. Iltaisin olen nukahtanut sohvalle puoliyhdeksän uutisten aikaan. Lisäksi kiusana on ollut kaikenlaista pientä vaivaa. Niskat tahtovat jumittua ja kädet puutuu, iskias juilii,  ja varpaiden nivelet kipuilevat kävellessä. Pieniä, mutta ärsyttäviä vaivoja, joita kylmä ilma pahentaa.
 
Mutta loma häämöttää ja viikonloppuna on tiedossa mukavaa toimintaa :)
 


Ainoita tällä hetkellä kukkivia kasveja ovat laukat sekä rentoakankaalit 

 

12 kommenttia:

 1. Kauniita värisävyjä kumminkin kasvien lehdissä, oikein ihanan näköistä vaikkei juuri nyt niinkään sitä kukkaloistoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirjo:) Juuri aamulla katselin ikkunasta, miten paljon voikaan olla vihreän eri sävyjä!

   Poista
 2. Hyvää lomaa ja toivotaan että lämpiäis ilmat. Ei täällä kuki noinkaan paljoa kuin siellä. Tuntuu kaikki jämähtäneen paikoilleen. Enkä jaksa edes käydä rikkaruohoja keräämässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, jotenkin tuo kylmä sää lannistaa. Mutta kun tulee taas ne hyvät kelit, niin johan alkaa puutarhassakin tapahtumaan :)

   Poista
 3. Hyvää lomaa ja muista levätä myös puutarhahommista!
  Jos maltat säilyttää ohotanmarunaa, siniohdaketta ym syksyn taimenvaihtoon,niin arvaa vaan,että mieluusti otan ja kiittelee tässä julkisesti jo aikaisemmin sinulta saaduista taimista.
  Terv.tikkitakki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tikkitakki, yritän parhaan kykyni mukaan saada pysymään ne hengissä siihen asti, ja eiköhän siihen mennessä löytyne jotain lisääkin :)

   Poista
 4. Oikein on rehevää ja vehreän näköistä puutarhassasi vaikka kukkia ei kovin olisikaan, kyllä nyt jurottaa vähän kaikki, myö immeisetkii!
  Oikein hyvää lomaa ja koeta rentoutua puuhastelun lomassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anski, se on totta, että kylmä sää vaikuttaa myös ihmismieliin. Mutta kun tulee vaan lähdettyä pihalle touhuamaan, unohtuu kylmyyskin ja kaikki vaivat. On se vaan niin hyvää lääkettä ja terapiaa :)

   Poista
 5. Kaunista on puutarhassasi, kukki tai ei. Meillä on vähän sama juttu täällä. Jatkuvasti kylmää ja sadetta. Huomiseksi on luvattu sadetta ja koko ensi viikoksi. Kasvimaa vallankin on surkea esitys, kun mikään ei kylmässä ja valotta kasva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, kuvista päätellen teillä kukkii ihanasti, ja kaikki on niin kauniisti laitettua! Meillä päin paleltui monin paikoin perunanvarret, joten kyllä kylmyys haittaa kovasti. Toivottelen oikein onnistunutta puutarhapäivää sunnuntaiksi teille :)

   Poista
 6. Samaa ajattelin minäkin, että hyvä, kun en lähtenyt tänä vuonna avoimeen puutarha-tapahtumaan! Viimevuosi oli ihan hyvä kokemus, mutta nyt ei kyllä olisi muuta juttua kuin ruikuttaminen. Kaunis piha sinulla on joka tapauksessa - niin hoidetun oloinen. Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta:) Vihreää on ainakin, ja nyt ovat siperiankurjenmiekat ja päivänliljat kukassa.

   Poista