Kesä

Kesä

Tammelan kaunottaret

Torstaina, 19.6.2014

Uskomattoman kylmää on ollut tällä viikolla! Tiistaiaamuna oli luntakin ilmassa, ja monin paikoin mittari on käynyt useamman asteen pakkasen puolella. Sain tuttavalta pensastomaatin taimen, jota olen pitänyt harsoon käärittynä lauantaiyöstä alkaen. Onneksi on säästynyt vaurioilta, samoin kuin etukuistin miljoonakellot. Takaterassin säleikössä kasvavan villiviinin ylimmät lehdet ensijaan ovat ruskistuneet, samoin ruukkuhortensian valkeat kukat.
 
Illalla touhuttiin pihalla yhdessä miehen kanssa. Minä ajoin nurmikon, mies jatkoi vanhan kasvilavan tyhjentämistä. Kärrää huonon maan kompostialueelle maan täytteeksi. Kohta se onkin tyhjä, ja täytyy alkaa miettiä, mitä sille kohdalle tehdään. Jotakin suunnitelmaa on mielessä, en vaan ole ihan varma toteutuskelpoisuudesta:)
 
Pyysin miestä neuvomaan, miten käytetään sähköistä pensasleikkuria. Eipä tuo järin vaikealta tuntunutkaan. Jotenkin olen tähän asti pelännyt koskea siihen. Leikkasimme takapihan tuijia muotoonsa, samalla lähti hiukka ylimääräistä sinikuusamastakin ja virpiangervoista. Kohta meillä on varmaan päästelty kaikki pensaat ja puut, kun oikein innostun!
 
Hämärinä ja sateisina iltoina erottuvat, suorastaan loistavat, runkomallisten syreeneiden 'Tammelan kaunotarten' valkoiset kukinnot. Kukkivat hieman myöhemmin, kuin pensasmalliset sisarensa, mutta tuoksu on yhtä huumaava. Toinen on ollut jo useamman vuoden paikallaan, toisen ostin viime kesänä. Molemmissa on runsaasti kukkia.
 
Oikein rattoisaa juhannuksen aikaa!
 


 

16 kommenttia:

 1. Sur-rur-sur, sä olet siellä pihallas surrutellut. Käsin klipsuttelu kysyy hauiksia, varsinkin kun on paljon leikattavaa. Tammelan kaunotar! Minä jo luulin, että puhut minusta, mutta kysymyksessä olikin sireenit. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, vai sieltä löytyy lisää Tammelan kaunottaria! Arvelen kuitenkin, ettet hohtele naama valkoisena pimeässä, vaan ulkoilmaihmisen terve rusotus poskilla:)

   Poista
 2. Kyllä on kaunista ja siistiä! Valkoinen sopii jotenkin hyvin juhannukseen. Todella ihanat nuo syreenit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maatuska:) Ainakin juhannusruusut kukkivat kauniin valkoisina!

   Poista
 3. Kaunottaria tosiaankin ja juhannusruusukin on niin kauniina, meillä kukki jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen juhannusruusu tuoksuukin niin hienosti. Teillä on kesä jo pitemmällä:)

   Poista
 4. Voi miten kauniita ! "Tammelan kaunotar" menee ehdottomasti hankintalistalle. Oikein hyvää juhannusta ! :)

  VastaaPoista
 5. Onpa teillä siistiä, kukkapenkit kantattuna ja niin hyvin hoidettua. Hieno tuo Tammelan kaunotar.

  VastaaPoista
 6. Pitää varmaan hankkia piakkoin meillekin oksaleikkuri, jolla saisi tuija-aidan vuosittaiset leikkaukset hoidettua. Ehkä sitten saan Ukkokullankin innostumaan puutarhatöistä, kun niiden hoitamiseen löytyy erilaisia vempaimia.
  Kylmää on ollut ja sääennusteiden mukaan näyttää olevan jatkossakin. Hiukan kyllä lamaannuttaa, mutta onneksi tänään sentään paistaa aurinko.
  Oikein mukavaa juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, olen mieluillut sellasita akkukäyttöistä leikkuria, olisikohan sellainen kätevä? Ei olisi ainakaan johtoa leikattavana:) Kylmää tosiaan on, kasvit eivät kukoista eivätkä kasvakaan oikein. Ruskeita latvoja on ilmestynyt sinne tänne.

   Poista
 7. Voisikohan sitä itse vaan leikellä syreenistä alaoksat pois, niin siitä tulisi runkosyreni? Nuo sinun tammelan kaunottaret ovat upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, kyllä varmaan voisi! Minä leikkasin yhdestä punaherukkapensaasta, tein siitä rungollisen. Tosin se menehtyi viime kesänä silkkaan kuivuuteen vissiin.

   Poista