Kesä

Kesä

Tarkenee

Perjantaina, 6.6.2014

Helteestä huolimatta olen saanut paljon aikaiseksi pihalla. Eilen innostuimme ukkelin kanssa oikein porukalla puuhastelemaan. Minä ajelin nurmikon (en päästä miesväkeä leikkurin kanssa telomaan kukkiani), leikkelin vuorenkilpien ohikukkineet kukinnot, katkoin ruusuista kuivia oksia, nappasin muutaman rikkaruohon ja kiinnitin köynnöksiä narulla tukeen.

Mies urakoi aloittamani kasvilavan tyhjennyksen kanssa. Saikin sitä tyhjennettyä hyvän matkaa, mutta vielä sitä herkkua piisaa. Ihmettelimme porukalla, miten huonoa multa oli. Eipä ihme, kun ei siinä mikään kasvanut.
Suihkun jälkeen istuskelimme vielä hyvä tovin keinussa,  myöhään illalla lämpötila lähenteli vielä hellelukemia. 

Tänään ajelimme mökille naapuripitäjään. Sielläkin oli tiedossa pihatöitä. Mies ajoi nurmikon, minä kävin läpi kukkapenkit. Välillä piti mennä sateensuojaan, kun ukkoskuuro osui hollille. Mukavasti saimme piha-aluetta siistityksi, nyt puuttuu enää kesäkukkaset ruukuistaan.

Etupiha tuntuu tyhjän oloiselta, kun ei iso kermesmarja enää täytä paikkaansa. Ajattelin siirtää viereisestä penkistä kuutamohortensian siihen. Sisareni yllätti ihanasti, kun oven taakse oli ilmestynyt uusi brunnera menehtyneen tilalle. Kiitos vielä Onnelaan "Jack Frostista"!

10 kommenttia:

 1. Kauniisti kukkii rönsyleimusi. Se onkin alkukesän varma sulostuttaja. Onko muuten taustalla ruukussa oleva kasvi verililjapuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rönsyleimun väri on kyllä alkukesän vihreyden keskellä jotenkin niin ihanan kirkas pinkki. Kyllä tuo on verililjapuu. Talvetus onnistui tämän yhden kohdalla, kaksi muuta kuivuivat.

   Poista
 2. Oi kylläpä siellä kukkii kauniisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjaana! Tämä on niin hienoa aikaa, kun yksi kasvi toisensa perään puhkeaa kukkimaan:)

   Poista
 3. Upea kasvusto rönsyleimua. Onko sen hoidossa jotain erikoista niksiä? Viime kesänä istutin kokeeksi pari tainta. Toinen kuoli, ja toinenkin hädin tuskin on hengissä talven jäljiltä. Ovat kohopenkissä, mutta liekö vähäinen lumi ollut niiden surma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, ei ole sen kummempaa niksiä tuon rönsyleimun kanssa, on hyvin vaatimaton minun mielestäni kasvupaikan suhteen. Meillä se on takapihalla puolivarjoisalla paikalla, ja leviää mukavasti. Mutta viime talven lumettomuus on tietysti voinut tehdä tuhojaan, jos ei ole kovin hyvin ennättänyt juurua vielä.

   Poista
 4. Tosi kaunista. Meillä on olevinaan perennapenkeissä niin tyhjää, kun kaikki nukkapähkämöt katsivat talven myötä. Lisäksi luulen menettäneeni kähröt Presitent ja kaksi Ville de Lionia, harmittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakissa, aukkopaikkoja löytyy tosiaan. Harmi sun kärhöjäsi, minä kanssa jännitän vielä paria kärhöä, eivät ole näyttäneet elonmerkkejä. Toisaalta vanhimmat kärhöni nousivat vasta viime viikolla, joten toivossa eletään:)

   Poista