Kesä

Kesä

Täydennystä mustiin aukkoihin

Maanantaina, 9.6.2014

Tyhjät aukot kukkapenkeissä huusivat täytettä. Niinpä lähdin eilen iltapäivällä käymään Viherlandiassa oikein muistilapun kera. Etukuistilla oli talven yli brabantintuijat laatikoissa. Luulin jo ihmeekseni niiden selvinneen hengissä, vaan sitten kuitenkin kellastuivat ja kuolivat. Niiden tilalle löysin uudet vehreät yksilöt. Menehtyneen kermesmarjan tilalle siirsin pari vuotta vanhan kuutamohortensian, ja ostin yhden samanlaisen lisää, samoin yhden mustilanhortensian. Näihin vaatimattomiin ja kestäviin hortensioihin olen kovasti tykästynyt.

Lisäksi mukaan lähti pari verililjapuuta ja etupihan uusiin kärhötelineisiin pari Clematis viticella 'Polish spirit'ä. Kotona nautiskelin päiväkahvit, vaihdoin pihakamppeet ja läksin istutushommiin. Koko ilta siinä sitten menikin. Siirtojuoksuttelin joitakin perennoja, ja kaivoin kuolleita rankoja pois. Kitkin ja kanttasin.

Nurmikko on vaalea ja kaipaa lannoitetta. Laitoin miehen asialle, olivat myyneet sille paikallisessa rautakaupassa tavallista kevätlannoitetta sekä kananpaskaa,  nurmikonlannoitetta kun ei ollut löytynyt. Olivat sanoneet sen ajavan saman asian. No, parempi kai sekin kuin ei mitään. Mies  lupasi heitellä lannoitteet, täytyy vaan pitää silmällä, ettei liioittele apulannan kanssa, kuten hänellä on tapana. Pari kertaa on nimittäin nurmikko kärähtänyt...


12 kommenttia:

 1. Hienolta tuo nurmikko minusta näyttää! Täälläkin nuo uudet istutusalueet huutelevat tyhjyttään...

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Satu! Minä laitan varmasti vähän liiankin tiheään nuo istutukset, sitä ei näin alkukesällä taas muista, miten täynnä loppukesästä kukkapenkit ovat:)

  VastaaPoista
 3. Eipä jää rikoille tilaa,kun tiuhaan istuttaa. Ihanalta näyttää pihasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiina! Se ajatus minullakin on ollut, ettei tiukkaan kasvustoon tule rikkiksiä. Alkukesästä kun käyn istutusalueet haran kanssa läpi, ja kitkee enimmät, pääsee siltä osin loppukesästä helpommalla:)

   Poista
 4. Kuulostaa ja näyttää ihanalta. Mustilanhortensia pitäisi kyllä hankkia, kunhan ensin saisi tehtyä sille paikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulevi:) Hanki ihmeessä, tilaa sillekin saa kai varata, kun voi kasvaa parimetriseksi kanttiinsa.

   Poista
 5. Valitettavasti aina ei säästy kasvituhoilta. Minultakin paleltui aito tillipioni. Ainakaan mitään ei nouse penkistä. Kyllä harmittaa, sillä vuosikaudet se ehti ilahduttaa kukillaan. Lisäksi se oli tosi hintava ja tuskin enään tulee uutta ostettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi itku, tillipioni on niin kaunis kukkiessaan. Ja tyyriitä tosiaan ovat, ihastuin toissa kesänä Tommolan taimistolla kartanopioniin, joka muistuttaa tillipionia. Onneksi kysäisin hintaa ennen ostopäätöstä, se oli nimittäin 48 egeä. Jäi kauppaan.

   Poista
 6. Ainakin tuota kuvassa olevaa nurmikkoa on hoidettu hyvin, niin upean vihreä ja tuuhea se on. Siirtojuoksuttelu, mainio sanonta ja uskon tietäväni, mitä sillä tarkoitat. Lähes aina, kun ostaa jotain uutta, joku vanha joutuu muuttamaan asuinsijaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, hyvin arvattu, tai tiedetty:) Taitaa olla tuttua puuhaa useimmille pihalaittajille. Kuva hieman taitaa valehdella, mutta selvästi on typen puutetta ainakin takapihan nurmikolla.

   Poista
 7. Tänä keväänä onkin aika paljon aukkopaikkoja istutuksissa, talvi pääsi tekemään tuhojaan. Mutta mehän se selätetään ja laitetaan uutta kasvamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakissa, juuri niin! Nyt muuten hyvin ymmärtää eteläsuomalaisia, jotka ovat valittaneet lumen puuttumista kasvien suojana kaiken aikaa. Meillä sentään yleensä lumikinokset lähentelevät metriä:) Jakopaloja säilyneistä kasveista pitää istuttaa aukkoihin, kun ei viitsi ihan kaikkea ostaakaan.

   Poista