Kesä

Kesä

Valmistujaiset

Maanantaina, 2.6.2014

Kiireinen viikko ja viikonloppu onnellisesti takana. Jälkikasvumme valmistui ammattiopistosta, ja minä halusin järjestää pienimuotoiset juhlat sen kunniaksi. Kolmen vuoden urakka kun ei aina ole ollut ihan ruusuilla tanssimista, mutta hienon loppukirin poika otti. Viikolla leivoin pakastimeen kakkupohjia, ja pyörittelin 150 lihapullaa. Perjantaina oli juhlava todistustenjakotilaisuus Jyväskylän Paviljongilla, ja sunnuntaina oli sitten lähisukua kutsuttu kotiimme.
 
Koko viikon satoi vettä, niin ettei meinattu päästä edes nurmikkoa ajamaan. Olisin tietysti halunnut pihankin olevan edustuskunnossa, mutta vuohenputket jäivät silti rehottamaan. Nurmi saatiin sentään leikattua.  Kaikkea en millään ennättänyt, vaikka vielä lauantai-iltana kymmenen aikaan kanttasin etupihan istutusalueita hiki hatussa. Mies jo huuteli perään ja komensi tulemaan sisätiloihin.
 
Juhlat menivät mukavasti, mutta ruokia ja kakkuja jäi yli vaikka kuinka. Parempi kuitekin niin päin, kuin että loppuisi kesken. Ruokia valmistaessa tuli myön testattua uusi kiertoilmauunimme, joka osoittautuikin vallan mainioksi avuksi. Nopeasti paistuivat kermaperunat sun muut ruoat.
 
Nyt sitten pystyy keskittymään täysillä puutarhan laittoon, tekemistä siellä kun piisaa. Kuolleet ruusut pitää kaivaa ylös, kuivia koivuangervojen oksia pitää leikata, pari kärhöä odottaa istutusta jne...
 


 

 
 
 

20 kommenttia:

 1. Meillä myös juhlittiin, tuplaylioppilaita. Hyvin samaa rataa meni valmistelut, paitsi jouduin tekemään vähän enemmän tarjottavia, kun vieraita oli n. 100. Mutta jäi herkkuja vielä nautittavaksi. Ja piha piti olla kanssa putsattu. Vaan sade haittasi. Hyvin silti meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, hienoa! Onnea tuplaylioppilaille sekä vanhemmilleen! Huh, tuntuu meikäläiselle kyllä mahdottomalta urakalta 100 hengen kestitseminen, hyvä kun pienestä porukasta selvisi jotenkin kunnialla:)

   Poista
 2. Upeat nuo sun kuunliljat! Kaunista ja siistiä. Enpä erota vuohenputkia.. ;O) Onnea valmistuneelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu:) Vuohenputket levittäytyvät pihan reuna-alueilta, sieltä ei oteta kuvia:)

   Poista
 3. Paljon onnea pojalle ja äidillekin. On siinä urakkaa :)
  Kaunis on pihakin. Vaikka kuinka kaivelis rikkaruohoja, niin seuraavan kerran niitä on kuitenkin penkissä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Emilie! No se on kyllä totta, ettei rikkaruohto tontilta lopu:) Maahumalaa, rönsyleinikkiä, voikukkaa, vesiheinää, vuohenputkea...huoh.

   Poista
 4. Ihanat sävyt tuossa kuvassa jossa on kaksiväristä kuunliljaa sinisen orvokin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirjo:) Minustakin tuo kuunlilja on kaunis. Kohta sitä etanat tai muut alkaa syömään, mutta nyt se on vielä ehjä ja uusi.

   Poista
 5. Puutarhasi on oikein hienossa kunnossa. Ihmiset, jotka eivät itse ole perehtyneet puutarhan kasveihin ja hoitoon, eivät välttämättä edes tajua vuohenputkien olevan rikkaruohoja. Tai nykyisinhän ne ovat syötäviä hortoja, joten ihan hyvin olisit voinut sanoa, että siinä on seuraavan viikon salaattitarpeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kiitos:) Eipä meillä onneksi käynyt kuin "omaa sakkia", tietävät minut ja pihani. Tosin esim. molemmilla sisarillani on aivan upeat puutarhat, että sukuvika on tämä pihanlaitto:)

   Poista
 6. Valmistumisjuhlat on niin mukavia! Aina sitä löytyy hommaa puutarhassa, toivotaan mukavia kelejä touhuiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Välillä oli niin kovasti hankalaa se pojan koulunkäynti, joten sitäkin suuremmalla syyllä oli hienoa, kun valmistui ja saatiin järjestää kemut:)

   Poista
 7. Kiva,että järjestitte valmistujaiset ammattiin valmistuneelle;monet tuntuvat edelleen hiukan väheksyvän ammattikoulutusta ja ylioppilaat vievät koulujen päättäjäispäivänä suurimman huomioin,vaikka heillä ammatillinen koulutus on vasta edessäpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, ajattelen ihan samoin! Onhan se nyt juhlan arvoinen asia, kun on ammattiopinnot takana ja paperit kädessä:)

   Poista
 8. Meilläkin on juhlittu molempien poikien ammatttikoulusta valmistumista ja olivat mielestäni juhlansa ansainneet. Kumpikin pääsi heti töihin ja kiinni leivänsyrjään :)
  Pihasi näyttää upealta kuvissa ja oli varmasti kaunis ja siisti myös juhlissa. Huoli pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska, hienosti on sitten teidän jälkikasvulla asiat, kun on töitä! Kiitos kannustuksesta, oma silmä vaan löytää heti ne epäkohdat pihaltakin:)

   Poista
 9. Onnea valmistuneelle ja iloa puutarhaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta! Nyt onkin niin upeat ilmat taas nauttia pihaelämästä :)

   Poista
 10. Lämpimät onnittelut vastavalmistuneelle ja myös äidille. Täälläkin on menty taas tukka putkella, jottei tahdo ehtiä blogeissa vierailemaan. Kauniita kuvia pihaltasi ja upea kakku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu vuokko! Sama täällä, eipä ole paljoa ehtinyt tietsikan ääreen istahtaa. Kun on juhlista päästy, riittää pihalla kuitenkin paljon puuhaa.

   Poista