Kesä

Kesä

Etikkaa kehiin

Keskiviikkona, 16.7.2014

Tänään oli kanttauspäivä. Katsoin, että on sopivan pilvinen ja ei niin kovin helteinen sää siihen hommaan. Etupihan istutusalueet sain kantattua ennen sadetta.

Sateen loputtua  kävin käsiksi jätekatoksen takana oleviin sireenipuskiin. Huomasin pensaissa useita täysin kuivia oksia, humala mokoma oli päässyt salavihkaa jätekatoksen seinustalta kipuamaan sireeniin ja kuristanut muutaman vanhan oksan kokonaan. Leikkasin ne voimasaksilla pois. 

Tein etikka-vesi-fairy liuoksen ja suihkutin sillä pihasoralle ärsyttävästi kasvaneet heinät sun muut vihreät. Sisareni mukaan pitäisi toimia yhtä hyvin kuin kalliimpien myrkkyjen. Nähtäväksi jää, saivatko tarpeeksi etikkaa. Etikka on kuulema myös oivallista voikukkahävitettä.17 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos etikkavinkistä, minkä vahvuinen seos tehoaa? Sähelsin puhelimella äskeisen viestin kanssa ja jouduin poistamaan sen, sori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulevi, seokseen tulee puolet vettä ja puolet etikkaa, ja ihan pikkuisen fairya (pintajännityksen poistamiseksi kuulema)

   Poista
 3. Mielenkiintoista kuulla, että toimiiko karkote.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä jos toimii, niin olisi paljon halvempaa kuin kaupuan myrkyt. Vielä ei ollut havaittavissa kellastumista yön aikaan:)

   Poista
 4. Pitääpä ottaa vinkistä vaarin ja kokeilla tuota etikkaseosta. Ihastuttavan vehreää puutarhassasi =)

  VastaaPoista
 5. Olenkin lukenut tuosta ekologisesta torjuntatavasta jostakin, mutta en ole sitä itse koskaan kokeillut. Kerrohan kokemuksesi miten aine rikkoihin tehosi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, ilman muuta laitan tänne "tuloksia". Voikukkien hävittämiseen voi kokeilla tiputtaa lehtiruusukkeen keskelle ihan raakaa etikkaa. Lähtee voikukat:)

   Poista
 6. Ruiskutin viime kesänä hiekkakäytäviltä rikkaruohoja etikkaliuoksella ja ainakin kuumalla ilmalla ruiskutetut paikat ruskettuivat nopeasti. Ehkä olisi pitänyt toistaa käsittely hetken päästä, sillä tänä kesänä samoissa paikoissa kasvaa jälleen rikkaruohoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kyllä sillä jotakin tehoa oli, kun jo seuraavana päivänä oli suihkutetut alueet ruskettuneita. Ei niistä rikkiksistä varmaankaan kokonaan eroon pääse, aina lentää siemeniä jostakin.

   Poista
 7. Samaa seossuhdetta käytin itse viime kesänä eli puolet ja puolet ja se toimi hyvin. Tuota fairya en lisänny, kun en ollut kuullut siitä. Lopullista tuhoahan sillä ei saa aikaan eli taas ovat nouseet, mutta kyllä se yheksi kesäksi aina hävittää rikat. Haisee jonkun aikaa, mutta turvallisempaa ku kovat myrkyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska, kiva tietää toisten kokemuksista. Huomasin myös, että haisee etikalle koko etupiha:)

   Poista
 8. Kiitos, tuota vinkkiä pitäis kylä kokeilla täälläkin.

  VastaaPoista
 9. Hei!
  Sisaresi minut tänne kauniiseen blogiisi opasteli. Jotenkin muistelen, että olisin joskus tänne kurkistanutkin. Ihania kuvia!
  Kyllä teillä molemmilla sisaruksilla on upeat puutarhat ja olette taitavia viheralueiden rakentajia.
  Etikkaseoksella olen ruiskutellut tämän kesän aikana lähinnä piharatamoita ja toistaiseksi on tepsinyt hyvin.

  P.S. Olen myös saanut pensasleikkurista johdon poikki ja sulakkeen palamaan... ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nina, kiva kun löysit tänne! Olemme sellaisia puutarhahurahtaneita sisareni kanssa, hänellä tosin on monta kertaa isommat ja paremmin hoidetut tilukset kuin meillä. Häneltä olenkin saanut paljon kasveja ja vinkkejä. Piharatamoiden ja voikukkien kimppuun pitäisi minunkin käydä. Saas nähdä, uskallanko enää koskea koko leikkuriin. Osa aidasta on edelleen leikkaamatta, kun on ollut hieman liian tukala keli pumppuvikaiselle miehelle sitä hommaa tehdä:)

   Poista