Kesä

Kesä

Ilta Onnelassa

Maanantaina, 7.7.2014

Upea viikonloppu, ainakin mitä keleihin tulee! Maltoin pitää taukoa pihatöistä, ja vain nautiskelin auringosta ja lämmöstä. Käytännössä asuin takaterassilla. Lueskelin tai olin muuten vaan. Se on kyllä pikkaisen ärsyttävää, kun silmä huomaa koko ajan kohtia, mitä pitäisi kohentaa. Ja sitten on jo melkein nousemassa työkaluja hakemaan.

Sunnuntai-iltana tuli kutsu sisareni luo Onnelaan. He asuvat ihanalla paikalla Jämsänveden rannalla, joten mikäpä oli sellaisella kelillä lähteä veden ääreen. Ohjelmassa oli  mato-ongintaa laiturilla. Miesväki lähti veneellä uistelemaan. Muutaman pikkukalan onnistuin saamaan, veljentyttö vanhempi sai oikein kunnon kokoisia ahvenia, samoin äitinsä.
Sisareni kestitsi meitä taas ruoalla ja kahvilla, saunanlämmityksen ohella. Kiertelimme katsastamassa heidän upeaa puutarhaansa. Heidän luvallaan nappasin muutaman kuvan tänne blogiini teidänkin ihailtavaksi. Puutarha tosin on kauneimmillaan vasta jonkin ajan kuluttua, kun kymmenet kärhöt kukkivat kaarissaan. Niin tuuheaa ja rikkaruohotonta nurmikkoa kuin heillä, en ole missään muualla nähnyt. Se on kuin nallen turkki.

Sisareni mies on sangen kätevä ja aikaansaapa käsistään. Tontille on rakentunut talon ja saunamökin lisäksi kesäkeittiö ja savusauna. Viimeisin rakennelma on tosi nätti kasvihuone vanhoista maalaistalon ikkunoista. Kaikki on tiptop ja siistiä. Ja tsustalla siintää kimmeltävä Jämsänvesi!


4 kommenttia:

 1. Sisaruksilla on ainakin yhteinen harrastus ja silmää pihanlaitolle:) Nätti on kasvihuonekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meillä kaikilla neljällä sisaruksella on innostusta puutarhan laittoon. Lienee äidiltä periytynyt, hänellä on aina ollut kaunis piha. Tuosta kasvihuoneesta olen ihan pikkuisen kade:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin on, minun pokkarikuvat vaan ovat tosi surkeita, ei pääse oikeuksiinsa. Täytynee ottaa muutama kuva lisää sitten, kun kärhöt kukkivat. Tuolta puutarhasta on minun pihallani monta kasvia lähtöisin:)

   Poista