Kesä

Kesä

Iltakävelyllä Porvoossa

Perjantaina, 11.7.2014

Pientä haipakkaa on pitänyt viime päivinä. Keskiviikkoaamuna Onnelan väki poimi minut taas takapenkkiläisekseen pienelle lomareissulle. Matkareitti alkoi Jyväskylästä etelän suuntaan. Ajelimme kuskin valitsemaa maisemareittiä pieniä teitä pitkin Päijänteen itäpuolta kohti Sysmää. Upeita ja ennennäkemättömiä maisemia. Puutarhahulluja kun ollaan, poikettiin tietysti Sysmässä Pöntisen perennatarhalla. Siellä oli hyvin hoidetut, kauniit malli-isutukset, sekä varjon että auringon tarhaa.Eväskori kaivettiin esille Kalkkisten kanavalla ja hörpättiin kahvit sämpylöiden kera. Kanavassa oli paljon liikennettä, mikäpä on veneillessä sellaisella kelillä.


Matka jatkui, Päijänne siinteli miltei koko ajan jostakin, Pulkkilanharju oli  upea paikka. Elimäellä käväistiin tietysti Mustilassa. Ostin pienen koreanpihdan, niin ja Pöntiseltä mukaan lähti pari eri väristä Heucheraa. Takakontti näytti tutun vihreältä.

Illan suussa tulimme Loviisaan. Käppäilimme satamassa ja ihastelimme lämmintä kesäiltaa.
Seuraava etappi oli Porvoo. Tutustuimme uuteen perennapuistoon, ihastelimme upeita istutuksia. Joen rannalla raikui elävä musiikki ja ihmisiä oli tosi paljon liikkeellä. Kävelimme pitkin tunnelmallisia mukulakivikatuja ja ihailimme hienoja vanhoja rakennuksia. Tuntui, kuin olisi ollut ulkomailla.


Kotona olimme hieman ennen keskiyötä. Mahtava reissu taas kerran! Tuhannet kiitokset Onnelaan, kun huolivat minut mukaansa. 

6 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. Porvoo on hieno kesäkaupunki ja ulkolaisten turistien suosikkikohde. Siellä tulee usein käytyä kesäaikaan.

  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkyi tosiaan olevan ainakin japanilaisia kuvaamassa kirkkoa, ja varmasti paljon muitakin kansallisuuksia. Minä en ollut ennen käynytkään kyseissä kaupungissa, ohi ajanut joskus. Mukavaa kesäistä viikonloppua myös sinulle:)

   Poista
 2. Porvoo on tosi kiva kaupunki. Olin siellä joskus pari vuotta töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, sittenpä on kovin tuttu kaupunki sinulle:) Mietinkin, minkähänlaista siellä on talviaikaan, varmasti aika paljon rauhallisempaa.

   Poista
 3. Kauniita kuvia. Kävelen aina aamuisin työhön tuon puiston läpi, siitä se lähtee kauniisti päivä käyntiin hyvällä mielellä. Ja syksyllä olen napsinut siemeniä mukaan perennoista ohi kulkiessani...joten osa Porvoota kasvaa kohta meidänkin pihalla 60 kilsan päässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta, hieno kävelyreitti, ja kovasti tuttu paikka sinulle! Nyt kukkivat kirkkaanpunaiset lupiinit komeasti, ja kärhöt aloittelivat kukintaansa. Sieltä saatkin monenlaisia uusia kasveja kasvatettua:)

   Poista