Kesä

Kesä

Kotimaan matkailua

Perjantaina, 25.7.2014

Kuluneella viikolla olemme harrastaneet kotimaan matkailua oikein olan takaa. Mies antoi itselleen viikon mittaisen kesäloman, ja päätimme ajella jossain päin päivän reissuja. Viileässä autossa on mukava istuskella tälläisellä helteellä ja katsella suomalaista kesämaisemaa.

Alkuviikosta kävimme naapuripitäjäkierroksella, päätyen mökille saunomaan. Keskiviikkona suuntasimme Renun kohti Tuuria. Mies ei ole mikään shoppailijaluonne, eikä ollut käynyt Tuurissa moneen vuoteen. Olihan siinä ihmettelemistä, miten paljon alue on kasvanut ja laajentunut. Ja se ihmismäärä! Kävimme tietysti myös pihamyymälässä, jotakin pientä sieltäkin tarttui mukaan. 

Matka jatkui ehdotuksestani Seinäjoelle. Lähellä Seinäjokea tuumiskelin, josko voisimme käydä Lakeuden Vihertaimistossa, kun kerran siellä päin ollaan. Mies epäili, tokko osaamme sinne, meillä kun ei ollut edes karttaa, saati navigaattoria mukana. Salamannopeasti sukelsi meikäläisen käsi laukkuun, ja kuinka ollakaan, sieltä löytyi  piirretty kartta taimistolle! Taimisto löytyi helposti, mutta perillä en oikein kuumuudessa jaksanutkaan keskittyä taimiin. Mutta eipä sieltäkään tyhjin käsin pois lähdetty:)

Torstaiaamuna mies keksi määränpääksi Imatran. Jyväskylästä Mikkeliin, sieltä Anttolan kautta Puumalaan. Olihan upeita maisemia Saimaan rantamilla! Puumalassa poikkesimme kylälle. Sinne oli sitten viime käynnin rakennettu huimaavan upea ja korkea silta. Näkymät huikeat, sitten kun uskalsin silmäni avata. Ihan varpaista asti vihloi, kun pelotti. Voin suositella matkakohteeksi.

Imatra tutkittiin, koski oli kuiva ja kuivanakin ihan pelottavan näköinen. Kotimatkalle lähdettiin Lappeenrannan ja Mäntyharjun kautta. Sielläkin oli vallan upeita kesäisiä järvimaisemia. Mukavia tällaiset reissut, kun pääseen kotia yöksi:)

Kuvia ei reissulta tullut, kun en muistanut ottaa kameraa mukaan. Mutta pihakuvia piisaa:)

8 kommenttia:

 1. Kotimaassa on paljon nähtävää ja mielenkiintoisia kohteita. Mutta on sinulla kaunista pihallasikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, paljon on vielä Suomessa sellaisiakin paikkoja, joita en ole nähnyt. Mukava välillä jossakin käydä hieman tuulettumassa:)

   Poista
 2. Hahaa, tuo kuulostaa kovin tutulta. Pientä vihjailua jostain paikasta ja kappas olet tehnyt vähän taustatutkimusta paikasta kotona ja laukusta löytyy se ratkaisu, juuri sopivasti. :) Harmillista että jäi kamera pois, olisi ollut mukava nähdä kuvia. Pihallasi on kaunista! Suomi on täynnä niin paljon nähtävää. Helppoa kun voi tulla illaksi kotiin ja silti on nähnyt niin paljon kaikkea uutta, mikä mukava tapa reissata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivässä ennättää ajella pitemmänkin reitin, ja vieläpä pysähdelläkin välillä. Ja alkumatkasta kannattaa mennä yöksi kotia:)

   Poista
 3. Kyllä kotimaastakin löytyy kaunista katseltavaa. Puumalan seutu etenkin. Kauniita kuvia puutarhastasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Viimeksi kun olen käynyt Puumalassa, siellä oli vielä sillan paikalla lossi.

   Poista
 4. Kotimaan matkailu on mukavaa näin kesällä. Erityismukavaa on kun pääsee nukkumaan aina välillä omaan sänkyyn.
  Kyllä nuo taimistot puutarhahullut kyllä löytävät.
  Tuonne Saimaan maisemiin suuntaamme pariksi päiväksi mekin tulevalla vikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, meillä alkaa mieskin vähitellen oppia, että aina kun tulee taimisto kohdalle, sinne poiketaan :) Hienoja lomakelejä on luvattu vielä ensi viikollekin, joten oikein mukavia lomapäiviä Saimaalla!

   Poista