Kesä

Kesä

Leikkuuta

Tiistaina, 15.7.2014

Sade, ihana sade, tuli eilen enemmän kuin tarpeeseen. Kasvit ja nurmikko alkoivat jo olla rutikuivia, nauhukset nuupottivat alakuloisina latvojaan. Onneksi meillä päin ei ollut kovaa ukkosta, pientä jylinää kuului pitkän aikaa, muttei osunut ihan päälle.

Meillä alkoi operaatio orapihlaja-aidan leikkuu. Mies aloitti korkeimmalta kohdalta, ja tuumasi, että sinähän voit leikata matalamman osuuden seuraavana päivänä. No, minä rohkeasti sähköleikkuriin kiinni ja aitaa tasaiseksi. Se oli viitisen minuuttia, ja johto poikki. Muutama kirosana taisi siinä tulla, kun keräsin leikkurin ja johdot takaisin kuistille. 

Mies tuli töistä, naureskeli vähän kömmähdykselleni ja korjasi johdon. Se kävi ihan rutiiilla, on  häneltäkin niin monta kertaa lipsahtanut. Laskin ainakin viisi paikattua kohtaa. Sulake tietysti paloi, mutta sen osasin itsekin korjata. Illalla mies sitten omakätisesti tasasi loputkin aidasta, minä en siihen enää koske.

Villakilpikirvat, tai jotkut vastaavat ötökät ovat pesiytynee kuistin miljoonakelloamppeleihin. Olen nyt pari kertaa antanut niille Raidia, mutta näkyy niitä vieläkin piisaavan. Onko kellään hyviä neuvoja? Yksi amppeleista oli käynyt vallan surkean näköiseksi. En muista koskaan aikaisemmin miljoonakelloihin elukoita tulleen.Etupihalla polku on saanut vanhat kierrätyslaatat päällysteekseen. Recta purpurea kukkii valkeana ihanana pilvenä. Pionit ovat parhaimmillaan. Elossa olevissa kärhöissä on nuppuja. Takapihalla tuoksuu huumaavasti jasmike, ja keltaiset nauhukset aloittelevat kukintaansa. Kesä etenee siis normaalia tahtiaan.
11 kommenttia:

 1. Entisessä asunnossa yritin useana kesänä laittaa etelänpuolen terassille miljoonakelloja. Aina sama virsi, ötököitä täynnä. En muista millä niitä myrkytin, mutta miljoonakello otti myrkystäkin nokkiinsa. Sen jälkeen minulla ei ole niitä ollut kuumalla paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinuski, minulla on kuistilla joka kesä ollut miljoonakelloja, eikä ole elukoita tullut. Sen huomasin myös, että myrkytyksestä taisi kasvi kärsiä vielä lisää. Myös tammenlehdissä näyttäisi olevan samanlaisia pieniä valkeita kirvoja.

   Poista
 2. Tekevälle sattuu;) onneksi et itseäsi suruutellut. Hienosti pihassai on kukkia, jasmike on niin ihana. Minullakin pikkujasmike kukkii ja tuoksuu niin metsämansikalle että...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anski, niinpä! Ihme, etten onnistunut itseänikin leikkaamaan, enää en siihen peliin taida koskea. Tyydyn vanhoihin perintösaksiin:)

   Poista
 3. Kauniit kuvat puutarhastasi. Villakilpikirvat ovat hankalia hävitettäviä ja torjunta-aineet tehoavat vain vasta kuoriutuneisiin toukkiin. Varmista, ettei villakirvat siirry muihin kasveihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, kiitos infosta:) En muista aikaisemmin niihin törmänneeni, tai enhän minä ole varma, ovatko ne justiinsa villikilpikirvoja. Vaaleita pieniä ja jättävät tahmaa jälkeensä.

   Poista
 4. Pioni, kärhö, poimulehti ja päivänliljat -yhdistelmä toimii kukkapenkissäsi. Minulla on combo poimulehti, päivänlilja, ritarinkannus ja oli valkoinen akileija, mutta se hävisi viime talven aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta:) Valkoinen akileija on kaunis, harmi että hävisi. Poimulehden kukinta sopii mielestäni aika monen eri värin kanssa.

   Poista