Kesä

Kesä

Patsastelua

Perjantaina, 4.7.2014

En lakkaa ihastelemasta edellisessä postauksessa kuvaamaani norjanruusua! Vähän väliä on käytävä katsomassa, miten paljon uusia nuppuja on auennut. Lähellä olevat siperiankurjenmiekat ovat myös avanneet siniset kukkansa, päivänliljat jo melkein kukkineet. Pionit ovat edelleen nupulla.

Keskiviikkona lähdin sisareni kyytiin Jyväskylään kiertelemään kauppoja ja puutarhaliikkeitä. Sateinen päivä oli vallan joutilas siihen tarkoitukseen. Agrimarketissa osui silmiini patsas, harmaa poika, joka kannattelee koria päänsä päällä. Olen jo pitkään etsinyt jotain vastaavaa etupihan vesiaiheen ympärille, mutta valkoiset patsaat tuntuivat liian silmiinpistäviltä. Tämä oli ihastusta ensi silmäyksellä! Muutaman kauniin vaaleanpunaisen ruusun ostin lisäksi ruusupenkin aukkopaikkaan, Bailando nimisen. 

Eilen sattui oikein mukava pihapuuhasteluilma, joten "poika" pääsi paikalleen altaan reunalle, ja sain istutettua ostamani kasvit. Takapihan terassilla ovat harakat pitäneet juhliaan kylmien kelien aikana. Yltympäri paskomisen lisäksi ovat naputelleet nokillaan keinun katoksen täyteen reikiä. Katossa on isoja aukkoja, monen sentin mittaisia. Grrrrr! Täytynee tutkia, saako uutta katosta hankittua jostakin.22 kommenttia:

 1. Eipä ihme, että käyt ruusuasi usein ihastelemassa niin kaunis se on. Tiedätkö samanlaista patsasta ,kuin tuo sinun ostamasi ihastelin paikallisessa Agrimarketissa, kun kävin ostamassa siirotuhkapensaan ränsistyneen havun paikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, meillä on sitten ollut hieman samantyylinen maku:) Tuo patsas ei ollut lähtöhinnaltaankan kovin kallis, ja kun oli vielä 30% alennuksessa, niin lähti kainaloon:)

   Poista
 2. Poika on todella suloinen ja sopii sun puutarhaan hyvin.

  Harakoiden bileet saa mut vähän hihittelemään vaikka ei saisi. Niillä on mennyt överiksi - liekö facebookissa kiertänyt kutsu että tulkaa tänne vaan kaikki?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana, harakat (tai ilmeisesti harakanpoikaset) ovat saaneet rauhassa mellastaa, kun ei sateella ja kylmällä kelillä terassilla ole pariin viikkoon ollut ihmisiä. Joku kutsujuttuhan niillä tietysti on, että tietävt parhaat mestat:) Kamala ääni niistä ainakin lähti, lieneekö ollut vielä "harakkaa väkevämpää " tarjolla?

   Poista
 3. Tuo poju sopi tuohon erittäin hyvin! Ruusut ovat lemppareitani. Kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pinuski:) Ei ole kokemusta tästä ruusulajista, saas nähdä, miten menestyy.

   Poista
 4. Patsas sopii altaan reunalle kuin olis valettu siihen. Sulla on upeita ruusuja. Uuuh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta, Nettimartta :) Ruusut ovat upeita, ainakin tämän kesän...toivottavasti saan ne menestymään talven ylikin.

   Poista
 5. Mahtavat ruusut! Patsas on aivan ihana ja sopii paikalleen erinomaisesti, vesiaiheet on aina ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuitiina, ja tervetuloa blogiini lukijaksi:)

   Poista
 6. Löysit kauniin ja altaasi reunalle hyvin sopivan patsaan. Olen katsellut kaupoissa niitä valkoisia patsaita ja miettinyt, kuinka nopeasti ne mahdollisesti tummuvat. Sellaisenaan varmasti näkyvät valkoisina varmaan yölläkin. Mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between:) Kyllähän ne valkoiset varmaankin aika äkkiä tummuvat ja likaantuvat. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 7. Patsas on kyllä komean näköinen ja sopii erityisen hyvin liuskekivien ja veden seuraksi. Kauniita patsaita on vaan vaikea löytää mistään. Alimmaisessa kuvassa hopeanhohtoinen havu, ruusu ja nurmi muodostavat kerrassaan upean vaikutelman =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jori:) Minun mielestänikin sopii hyvin tuohon paikalleen. Minusta tuo patsas on poika, miehen mielestä tyttö, joten olkoon sitten se "Poika nimeltä Päivi".

   Poista
 8. En ole järin ihastunut pihapatsaisiin, pääsääntöisesti aika mauttomia. Mutta poikasi on soma, sopii vesiteemaan ja upeasti myös liuskekiveyksen sävyinen. Tästä tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula:) Samoin olen ajatellut useimmista pihakoristeista, mutta tuo miellytti silmää.

   Poista
 9. Jotain tuollaista haluaisin myös meidän pihalle, aivan superihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mustakissa:) Tuohon pojan kannattelemaan ruukkuun voisi vissiinkin istutta jonkin pienen, alaspäin valuvan kasvin. Nyt siinä korissa on vettä.

   Poista
 10. Tosi hyvin sopii tuohon kohtaan poika koreineen!
  Vai olivat harakat pitäneet pelinsä teidän takapihalla. Tosi ikävää tuommonen ja tympäsee tietenkin.
  Ruususi ovat nättejä, ainahan ruusut ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maatuska:) Epäilen, että harakoilla oli pesä jossakin lähettyvillä, ja nämä juhlijat olivat poikasia. Yrittivät eilenkin tulla, mutta hätistelin pois.

   Poista