Kesä

Kesä

Punaista ja keltaista

Tiistaina, 29.7.2014

Helle jatkuu, nyt on ylitetty jo +30 asteen raja useampana päivänä. Viikonloppu vietettiin mökkielämää. Mökkiin ei paista suoraan aurinko, joten paksut hirsiseinät olivat pitäneet sisätilat mukavan vilpoisina verrattuna vakituiseen asuntoomme. Pihahommia teimme hieman sielläkin. Nurmikon leikkuun lisäksi karsimme lammen rannasta pieniä puita, lähinnä koivuja ja pajuja. Yllättävän nopeasti ne tuppaavat kasvamaan. Hikisenä oli mukavaa pulahtaa välillä lampeen.

Eilen tyhjensin takapihan altaan janoisille kasveille. Heti kun sain altaan uudelleen täytettyä puhtaalla vedellä, nousi ukkoskuuro. Ukkonen paukutteli oikein kunnolla, eikä mennyt kauaakaan, kun jo paloautot kiitivät pillit ulvoen tulipaloa sammuttamaan. Vettä tuli oikein kaatamalla, taisipa joukossa olla rakeitakin. 

Meiltä katkesi sähköt. Kirkonkylällä ei yleensä ole kovinkaan pitkiä sähkökatkoja, enimmilläänkin jotain 15 minuuttia. Nyt katkos kesti peräti neljä tuntia. Katkon alettua sain vieraakseni kummityttö nuoremman äitinsä kanssa. Ei voinut edes kahvia vieraille keitellä, limsaa nautiskelimme leivonnaisten kera.

Puutarhassa on nyt väriä. Nauhusrivistö kukkii keltaisena kymmenen metrin jonona takapihan seinustalla. Altaan reunalla hehkuu kirkkaan punaisena väriminttu. Kärhöistä ei kannata nyt paljoa mainita, ne ovat surkeita. Ainoastaan Aljonouska ja Eriostemon kukkivat uskollisesti. Kärhöportissa on pelkkää vihreää, kun ainoastaan köynnöspinaatti rehottaa. Rouge Cardinalissa on muutama kukka lyhyessä varressa ja ihanainen Hagley Hybrid loistaa peräti yhdellä kukkasella. Voi olla, että ensi keväänä istuttelen uusia tilalle.

8 kommenttia:

 1. Radan toisella puolella säästyttiin kokonaan sähkökatkolta. Saa nähdä miten tänään käy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kuulema. Siwa teki hyvän iltatilin, kun S-market ja K-market radan tällä puolen olivat kiinni:)

   Poista
 2. Täällä ei edelleenkään tullut vettä, vaikka kovasti eilen jyristikin. Tosin kolmen kilometrin päässä oli tullut aivan kadut tulvien. Täälläkin odotellaan kärhöjen kukintaa. Nuppuja on jo kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on ollut tosi kuivaa, eilen ja tänään on satanut. Pitäisi varmaankin sataa pari päivää yhtä soittoa, että kasvien juuretkin kastuisivat.

   Poista
 3. Minullakaan ei juuri kärhöt kuki, tosin eihän montaa olekaan. Kesäkuu oli niin kylmä että kasvusto junnasi oikein kunnolla.
  Kauniita pihakuvia! Tuo punainen väriminttu on puutarhan varsinainen piristys:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vaikutti monen kasvin kohtaloon lumeton talvi. Täällä on yleensä vähintään puolimetriset hanget, mutta viime talvena ei juuri mitään. Jospa ensi kesänä sitten kukkisi kärhöt paremmin:)

   Poista
 4. Taattua kukkaloistoa pihaltasi! Nauhukset ja värimintut loistavat upeissa väreissä. Kärhöt on varmaan kärsineet talvesta, vai mitä tuumaat? Omanikin ovat olleet kovin vaisuja kukinnan suhteen. Tosin olen laiskasti kastellut kuivina aikoina, omaakin syytä siis lienee osaltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska, kyllä talvi oli kova monelle kasville. Myös alkukesän pakkaset hidastivat kasvua. Onneksi nyt on värikästä ilman kärhöjäkin :)

   Poista