Kesä

Kesä

Kahvihörppyjä hortensioille

Torstaina, 7.8.2014

Onpa viikko mennyt taas nopeasti! Töissä ei helle ole haitannut, meillä on nykyään niin hyvät ilmastoinnit jäähdytyksineen. Hyvä, ettei ole käsivarret kananlihalla lyhythihaisessa. Muutamana iltana olemme ajelleet mökille saunomaan ja pulikoimaan.
 
Iltamyöhäisellä, jopa hieman hämärissä olen kastellut  ruukuissa olevia kukkasia.  Muutamille ruusuille ja kärhöille olen kantanut myös vettä selkä vääränä. Hienoja kesäiltoja puuhastella ja käpsehtiä puskien seassa, kun ei ole hyttysiäkään. Välillä voi istahtaa keinuun nauttimaan loppukesän illasta. Yöunet tahtovat jäädä hieman liian lyhyiksi, mutta nukutaanpahan sitten talvipimeällä.
 
Syysleimut ovat kohta täydessä kukassa ja ihanat hortensiat kasvattavat valkoisia pallukoitaan. Hortensioille olen kaatanut lantratut kahvinjämät kahvipannusta, isommat kukinnot näyttää tulevan viime vuoteen verrattuna. Ehkä siinä on jotakin taikaa.
 
Kallionauhukset availevat kukintojaan ja keräävät heti perhosia. Amiraalit ja neitoperhoset käyvät herkuttelemassa oranssien kukkien antimilla.
 
Mukavaa elokuista viikonvaihdetta!
 


 
 
 

 

4 kommenttia:

 1. Vettä on todellakin tullut kannettua! Kädet ovat venyneet ja ottavat varmasti kohta maahan...
  Tulis jo sadetta, vaikka tästä lämmöstä nautinkin. Kaikki kukkii nyt pikana ja se ei ole kivaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakissa, sadetta kaivataan jo kipeästi täälläkin. Eilenkin oli taivas kauttaaltaan pilvessä, ukkonenkin kolisteli, muttei pisaran pisaraa tullut vettä. Lämpöä tosiaan saa olla:)

   Poista
 2. Hyvä jos näkyy perhosia. Meillä ei niitä ole puoliakaan viime kesästä. Mihin ne ovat kadonneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, olen kuullut monen sanovan, ettei ole perhosia tänä kesänä. Vaikuttiko se alkukesän kylmyys, voi olla. Kallionauhukset tosiaan vetävät perhosia puoleensa. Justiinsa katselin, kun yhdessä kukinnossa oli viisi neitoperhosta. Mutta ehkä ennen niitä on ollut vielä enemmänkin?

   Poista