Kesä

Kesä

Kalpea Katselija

Keskiviikkona, 20.8.2014

Tänään esittelen pihani Kalpean Katselijan. Tämä kyseinen herra on asettunut etupihalle kaaripenkin vierelle pensaiden suojaan. Sieltä se tarkkailee tekemisiäni olkansa yli, ehkäpä hieman huvittuneenakin. Sain Kalpean Katselijan tuliaisena ja etukäteisnimpparilahjana sisareltani jo alkukesällä. Saatesanat olivat jotenkin siihen malliin, että "toin sulle haasteellisen sijoitettavan". Sitä se toden totta vähän olikin. Ensimmäisenä istutin sen vaaleanpunaisten ruusujen joukkoon, ei hyvä.

Kiikutin valkoista patsasta etupihalta takapihalle ja takaisin, kasvin juurelta toiselle. Ei tuntunut olevan kotonaan oikein missään. Viimein keksin tuon etupihan kaaripenkin istutusalueen, ja siihenhän se istui kuin nyrkki silmään. Ovat näköyhteydessä altaan "pojan" kanssa, joten voivat pitää toisilleen seuraa. 

Vielä saa kikkarapää nauttia ulkoilmaelämästä, katsella kesän vihreyttä ja kukkien kauneutta pitkin komeaa nenänvarttaan  ennenkuin se syyssiivotaan varastoon talvenviettoon.10 kommenttia:

 1. Upeaa! Onko nuo astereita nuo sinililat kukat vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, maatuska! Juu, ne ovat ihan kukkapuodista pikaostettuja astereita täytteeksi ja väriläiskäksi.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, Pinuski:) Ajattelin ensi kesänä istuttaa jotain vaaleanpunaista kesäkukkaa tuohon etualalle, vaikkapa kesäbegonioita.

   Poista
 3. Hilpeä herrasmies!
  Itse en olisi raaskinut pihalle sijoittaa, olisi päässyt seurustelemaan kanssamme sisätiloihin. :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, ei tosiaan olisi hassumpi sisätiloissakaan :)

   Poista
 4. Hyvin sopivat toisiaan silmäilemään allaspojan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, vielä pari vuotta sitten en olisi voinut kuvitella sijoittavani patsaita pihalleni. Niin se vaan mieli muuttuu vanhetessa :)

   Poista
 5. Miten voi olla noin siistiä puutarhassa!? Tasaisesti kantatut nurmikot, ei rikan rikkaa, ja vielä istutuksetkin loistavassa kunnossa. Ei voi kuin ihailla. Klassismia huokuva patsas on kuin nenä päähän tähän puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta:) Syksyä kohti mennään, ja sitä myöten pihanhoito innostus vähän lopahtaa, joten nyt alkaa olla taas rikkiksiäkin.

   Poista