Kesä

Kesä

Kimonot kukassa

Maanantaina, 18.8.2014

Pihassa kukinta jatkuu värikkäänä. Olen yrittänyt nauttia näkymistä ja kuvatakin niitä talven varalle. Tälle viikolle on luvattu sateita, joten äkkiä sitten leimutkin rapistuvat. Lauantaina oli aivan ihana pihatyökeli. Leikkelin nauhusten kukkineita kukintoja ja kanttasin takapihan istutusalueet. Oli mukavan lämmin keli, hiki tuli touhutessa. 

Iltapäivällä lähdin sisareni ja hänen miehensä mukaan vattuja keräämään. Viimeiset ajat oli kyllä niitä kerätä, paljon oli jo maahan pudonneita. Kaksi ja puoli litraa sain pakasteeseen. Helteillä en jaksanut ajatellakaan marjametsään lähtemistä, joten nämä taisivat olla kesän ensimmäiset ja viimeiset.

Etupihalla vaaleanpunaiset ruusut Kimono ja Bailando kukkivat vielä nätisti. Ehkä ovat hieman liian matalassa varressa tuohon paikalle, eivät  pääse oikeuksiinsa. Edessä komea maksaruoho kasvaa niin rotevasti, että jäävät vähän taka-alalle ja peittoon.   Toivottavasti menestyvät kuitenkin talven yli, ettei tarvitse taas keväällä hankkia uusia.

Mukavaa alkavaa viikkoa!
10 kommenttia:

 1. Kauniita, kauniita. Minulla on ollut tuota Kimonoa monta vuotta ja se on selvinnyt hyvin talvista. En ole edes mitenkään suojannut sitä. Tänään on satanut vettä vähän väliä ja todella rankasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset  1. Konnadonna18. elokuuta 2014 15.48

   Between, mukavaa kuulla kokemuksia tuosta Kimonosta. Minulle se on ihan uusi tuttavuus. Tuli ostettua Viherlandiasta keväällä, kun ei ollut muitakaan vaaleanpunaisia ruusuja. Kaunis se kyllä on :) Meilläkin on tänään saatu sadetta, tulee kovasti tarpeeseen

   Poista
 2. Kauniit kukat tuossa ruusussa ovat. Mielestäni tämä vuosi on ollut huono ruusuvuosi, luultavasti ovat kärsineet kuumuudesta ja kuivuudesta, sillä kukat ovat olleet aika pieniä. Nyt alkaakin olla jo se aika vuodesta, että viilenevät illat alkavat näkyä ruusun terälehdissä rumina pilkkuina. Näin olen ainakin vuosien mittaan antanut itseni olettaa, että tästä se johtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinuski, meillä ainakin on kärsitty kuivuudesta. Tuntuu, ettei ole paljon auttanut kastelukannulla kannettu vesi. Ruusuissa on ollut keltaisia lehtiä.

   Poista
 3. Tämä aika on tosi kiireistä, kun pitäisi yhtä aikaa poimia marjoja ja puuhastella pihalla, kukkien ihastelusta puhumattakaan. Hienot ruusut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulevi, sadonkorjuun aikaa:) Minä tosin olen kerännyt hävettävän vähän marjoja. Huilataan sitten talvella:)

   Poista
 4. Kauniisti kukkii ruususi ja väri on todella makea.

  VastaaPoista
 5. Onpas kiva yhdistelmä tuo pallohortensia ja syyshortensia! Olen pohtinut, voisiko niitä istuttaa vierekkäin ja tästä sain vastuksen, että kyllä voi ja kauniilta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen niin hurahtanut noihin hortensioihin! Viime talvi vei vanhan syyshortensiani, mutta tuon vuosi sitten hankitun "Limelightin" se jätti henkiin. Taitavat olla kyllä hieman liian lähekkäin pallohortensian kanssa.

   Poista