Kesä

Kesä

Lomat lusittu

Sunnuntaina, 3.8.2014

Mahtavat kesäkelit jatkuvat, vaikka meikäläisen loma loppuukin. Huomenna töihin viiden viikon lomailun jälkeen. Eipä harmita, vaan en innostakaan hypi. Toisaalta kiva palata taas "ihmisten ilmoille".

Loma on ollut oikein onnistunut, myös ilmojen puolesta. Sopivasti reissailua, kyläilyä, ja leppoisaa oleilua omalla pihalla, sekä tietysti mökkeilyä. Yksi kesän kohokohdista oli viime viikolla, kun pääsin nuoremman sisareni ja hänen miehensä kanssa veneilemään. Kyläreissun päätteeksi päätimme tehdä pienen veneretken heidän veneellään. Ajelimmekin sitten Säynätsalosta Jyväskylään asti. Olipa upeita maisemia ja auringonlasku Päijänteellä! Jyväskylän asuntomessualuekin tuli nähdyksi järveltä päin. Kiitokset Säykkiin mahtavasta illasta ja turvallisesta venekyydistä:)


Tarkkana kuin porkkana

Asuntomessualueen "maailmanpylväs", joka on paikallisesti nimetty uudestaan"tuhkatorniksi" johtuen taustalla näkyvän voimalaitoksen piipun tuprutteluista. Etualalla näkyy sinistä ja vihreää, se on taitelija Pekka Jylhän teos "puutarhurin taivas"Kotipihalla riittää kuihtuneiden kukkien leikkaamista. Pari kottarillista tuli täyteen kuunliljojen, liljojen, ukonkellojen sekä ritarinkannusten kukkavanoista. Kuunliljoista ruukaan leikata kukkavanat  pois heti, kun eivät näytä minun silmääni kovinkaan kauniilta.

Tänään kävin katsastamassa vanhan ystäväni puutarhaa. Siellä kukki kärhöt niin upeasti, muutenkin oli kaunista, siistiä ja hyvin hoidettua. Hänen kanssaan on vaihdeltu kasveja, nyt sain mukaani matalaa asteria (kääk, enpä muistakaan enää mitä lajia), sekä konnantatarta. Kunhan ilta viilenee, lähden istutushommiin.


Kotipihalla bongasin kivan väriyhdistelmän, nimetön vaaleanpunainen lilja taustalla keltainen happomarja.
6 kommenttia:

 1. Auringonlasku Päijänteellä! Kuulostaa ihanalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se oli hienoa tällaiselle maakravulle, joka ei kovinkaan usein pääse veneilemään:) Järveltä päin näytti lähikaupunkikin aivan erilaiselta.

   Poista
 2. Koulut alkaa ja "loma" loppuu mullakin! Maanantaina taas työpaikalle. Kuumuus vaan hirvittää, miten siellä jaksaa olla?!?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se loma menee aina vähän liian nopeasti! Minun työpaikallani onneksi on hyvin toimiva ilmastointi, joten siellä on siedettävämmät olosuhteet kuin kotona:)

   Poista
 3. On tämä ollut harvinaisen hieno kesä, kunhan siitä kylmästä jaksosta päästiin. Kesää odottaa aina niin hurjasti ja sitten se näyttää olevan hetkessä ohi.
  Yleensä annan kukkineiden kukkien vanojen törröttää pitkään, mutta tänä vuonna leikkaan kyllä liljojen varret heti kukkien kuihduttua, sillä liljakukot ovat olleet varsin ahkerina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, todella hieno kesä, vaikka alkukesällä olikin vielä pakkasia. Ja juhannuksena mökin mittari näytti peräti 6 lämpöastetta:) Meillä ei ole onneksi vielä näkynyt liljakukkoja, tosin en ole varma, tunnistaisinko edes. Toivotaan, että kesä jatkuisi vielä syyskuullekin asti:)

   Poista