Kesä

Kesä

Syyslannoitettu

Lauantaina, 23.82014

Mukavan lämmin ilma, vaikka välillä ropsahtaakin sadekuuroja. Kävimme eilen mökillä saunomassa ja nauttimassa loppukesän illasta. Saunan lämpiämistä odotellessa lähdin metsään katsastamaan puolukkatilanteen pienen astian kera. Puolukoita ei juuri näytä sinne tulevan, ja raakojakin ovat vielä. Sen sijaan sain litran verran mustikoita astian pohjalle.

Tänään sisäsiivouksen jälkeen kävin heittelemässä elämäni ensimmäisen syyslannoituksen kasveille. Tähän asti olen sen ohittanut, kun tuntuvat kasvavan ja kukkivan muutenkin. Ajattelin kuitenkin, josko kärhöt hyötyisivät, muita arkoja kasveja minulla ei olekaan. 

Nurmikko oli päässyt jo ylipitkäksi, leikkuujätettä tuli pari pussillista. Nyt on taas nättiä, kun pudonneet keltaiset lehdet on vähäksi aikaa siivottu pois nurmikolta. Lisää näyttää tippuvan koko ajan, kesä kääntyy auttamatta syksyksi. Vielä on kuitenkin ihanan värikästä kukintaa, täytyy nauttia niin kauan kun voi.

12 kommenttia:

 1. Sama lannoitushomma olisi edessä, kunhan jaksaisi hakea lannoitteet puutarhamyymälästä. Blogissani on muuten sinulle elonkorjuuhaaste.

  VastaaPoista
 2. Kaunista kukintaa on vielä puutarhassasi!

  VastaaPoista
 3. Syyslannoitus kyllä auttaa kasveja talvehtimaan ja saa kukat kukkimaan ja sadon paranemaan seuraavaa kesää ajatellen, joten se kyllä kannattaa mielestäni tehdä. Meillä sen tekee lähes poikkeuksetta mieheni, joten minä pääsen vähemmällä.

  Upeasti kukkii vielä puutarhasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, hyvä saada vahvistusta syyslannoituksen puolesta. Ensi kesän sitten näkee vaikutuksen :)

   Poista
 4. Puutarhasi on vielä ihan kesäisen näköinen. Havukasvit tekevät rehevän oloiseksi, niitä pitäisi minunkin lisätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kiitos :) Minä olen pikkuhiljaa lisäillyt havuja, antavat vihreyttä myös muulloin kuin kesällä. Täytyy vaan varoa liiallisuuksiin menemistä tässäkin asiassa, ettei näyttäisi hautausmaalta.

   Poista
 5. Syyslannoitusta minäkin olen harkinnut ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Varman ryhdyn niihin töihin ensi viikolla.
  Sinun puutarhasi on todella tyylikkään näköinen. Nuo havut antavat ryhtiä ja minun silmiini ottaa niiden välissä kasvavat ihanat punaiset kukat, mitä ikinä ovatkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irene :) Ne punaiset havujen välistä pilkottavat ovat punaisen sävyisiä syysleimuja. Kukkivat niin ihanan hehkeästi vielä.

   Poista