Kesä

Kesä

Ei huvita

Sunnuntaina, 21.9.2014

Vielä tänään on ulkona mukavan lämmintä, huomisesta pitäisi ennusteen mukaan laskea lämpötilat jyrkästi. Pitänee katsella kaulaliinaa ja pipoa komerosta. Pitkään on ollut satamatta, ja pihalla kasvit selvästi kärsivät kuivuudesta. Kukkivat kärhöt sekä villiviinin lehdet näyttävät ihan nuupahtaneilta. Enää ei viitsi kastella. Kesäkukat kukkivat vielä kovasti, niitä taas ei muista kastella.  Paleltuvat kuitenkin lähiaikoina.

Jotenkin tuli taas se jokasyksyinen olotila, ettei huvita pihalla tehdä mitään. No, mitäpä siellä tarvitseekaan, katkoa ehkä perennojen varsia kompostiin. Haravoimaan ei ihan vielä pääse. 

Eilen kävimme Tampereella sisareni ja hänen miehensä kanssa. Katselin edullisia kukkasipuleita, muttei kovin paljoa löytynyt. Kiertelimme shoppailemassa sekä keskustan alueella että Lielahdessa. Siellä ostin Veikko-nimiseltä kukkakauppiaalta tosi edullisesti kauniin syysasetelman kuistin pöydälle. Ennestään siinä oli jo ystäväni tuoma hauskan näköinen pyramidikrysanteemi.

Tampereen keskustassa ihailimme kaupungin upeita ruukkuistutuksia. Mukaan oli otettu myös yrttejä isoihin ruukkuihin, ja varustettu vielä nimilapuilla. Mukava päiväretki kivaan kaupunkiin! 16 kommenttia:

 1. On se aina lohdullista huomata, että muitakin puutarhuriharrastajia löytyy, joiden veto loppuu näin syksystä. Ei jaksa, ei viitsi, eikä varsinkaan kiinnosta. Ootellaan kevättä ja kerätään talvi voimia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta, näin tehdään! Ensi keväänä taas uusin innoin:)

   Poista
 2. Väistämättä enin into puutarhatöihin laantuu syksyn etenemisen myötä ja katse suuntautuu sisätilojen ehostamiseen. Todella upea syysasetelma ja sävyt ruukkua myöten niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, samoin täällä tulee aina syksyisin kodin ehostamisinnostus:)

   Poista
 3. Tuttu tauti. Joka syksy odotan lopulta, että sataisi jo se lumi. Kukat ovat edelleen kauniita, mutta jotenkin mieli on jo syksyinen. Ruohonleikkuukaan ei huvita, mutta kai tästä on lähdettävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulevi, niinpä, ruoho pitäisi leikata. On sitten helpompi haravoidakin syksyn lehdet pois nurmikolta.

   Poista
 4. Samoin täällä, ei huvita oikein mikään. Pakko vaan on jotain tehdä, tyhjentää ruukut ja tomaatit pois ainakin. Tänään olikin vielä hieno päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, tosiaan, ruukut pitäisi tyhjentää. Harmittaa, kun en eilen hokannut kerätä pihakalusteiden pehmusteita pois kuivina. Nyt ovat kastuneet, kun alkoi satamaan.

   Poista
 5. Valtavan komeat kesäkukat sinulla. Olet ainakin kesällä muistanut kastella ja myöskin lannoittaa.
  Tuo pyramidikryssa on suloinen.
  Kohta ei enää voikaan tehdä mitään pihalla, kun lupailivat jo kylmiä kelejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, kesäkukka-amppelit ovat kyllä jaksaneet ilahduttaa kukinnallaan koko rahan edestä:) Olen antanut niille tosiaan kesäkukkalannoitetta joka toisella kastelukerralla. Täällä alkoi tuulla kylmästi ja sataa.

   Poista
 6. On tosiaan viime aikoina jäänyt puutarha vähälle huomiolle. Tänään isäntä sai mut raahattua ulos keräämään tavaroita pois talven tieltä. Hyvin kukkivia kesäkukkia en vielä raaskinut laittaa pois. Kukkasipuleista haaveilin pitkään, mutta en ole saanut hankittua mitään uusia. Eli saamattomuutta täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinuski, on se vaan mukavaa huomata, että on muitakin pihatyöinnottomia! Kukkasipuleitahan alkaa kohta saamaan hyvillä alennuksilla, jos jaksaa kierrellä niitten perässä. Minulla jää sipuleiden istutus aina lokakuun puolelle.

   Poista
 7. Komeasti kukkivat vielä kesäkukkasi! Joo, veto on poissa täälläkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, alkuviikon pakkasyöt veivät kesäkukat. Pitäisi jaksaa heivata ne kompostiin lähiaikoina. Pitkä ilo niistä kyllää taas oli:)

   Poista
 8. Sama mieliala iskee joka syksy, sitä jotenkin jämähtää. Onneksi viikonlopuksi on hyvää säätä luvattu, jos vaikka sais rästit pihalta hoidettua....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakissa, samoin aattelin viikonlopun aikan saada ainakin kesäkukat ruukuista kompostiin. Jotenkin keväällä on paljon mukavampaa siistiä perennapenkkejä, kun pitkän talven jälkeen taas uusin innoin pääsee pihalle:)

   Poista