Kesä

Kesä

Juhlia

Maanantaina, 1.9.2014

Syyskuun puolelle kääntyi kalenteri. Ilmakin on sen mukaista, hiukkasen koleahkolta tuntuu. Piti katsella jo sukkahousua jalkaan, ja isäntäkin vetäisi pitkät kalsarit kaapista. Tälle viikolle on kyllä luvattu ihan kesäisiä mittarilukemia, saas nähdä.

Me vietimme lauantaina perhepiirissä äitimme 85-vuotis synttäreitä läheisessä maatilamatkailuyrityksessä. Illalla kokoonnuimme me kolme sisarta Onnelaan iltapalalle ja saunomaan. Samalla vietimme pohjanmaalta tännekin rantautuvia venetsialaisia. Ilotulitteita ei tosin ollut, eikä ollut väliksikään. Sen sijaan isäntä oli sytytellyt kauniita lyhtyjä rannan läheisyyteen, ja hieno kokkokin oli. 

Sunnuntaina kävimme vielä mustikoita poimimassa. Mukavan saaliin sain pakasteeseen, kun sisareni kaatoi omat marjansa minun sankooni. 3 ja puoli litraa isoja, meheviä mollukoita. Samalla keräsimme sieniä, myös puolukat alkavat olla poimintakunnossa. Mukavaa hyötyliikuntaa raikkaassa ulkoilmassa.

 Pihalta sai vielä eilen ihan kesäisiä kuvia. Näitä katsoessa ei uskoisi syksyn jo olevan käsillä.

16 kommenttia:

 1. Tämä on taas sitä aikaa, kun ei tiedä mitä pukisi. Välillä on kuuma, kun paistaa ja toisaalla taas kylmä, kun tuulee.
  Täällä tosiaan paukkui monessa pihassa vaikka ei raketteja saisi pihoilta räiskytellä. Lyhdyt kuulostaa paljon paremmilta venetsialaisten juhlistamisen kannalta.
  Ihanasti vielä kukkii pihallanne !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eija:) Tänä aamuna töihin kävellessä tuntui, että olisi saanut hanskat olla käsissä. Toivottavasti tulisi vielä lämpöisiäkin kelejä, vaikka tänään säätiedotuksessa lupailtiin jopa hallaa ensi yöksi.

   Poista
 2. Mä toistan itseäni varmaan joka kerta: kaunista ja rehevää on, mutta minkäs teet! Toiseksi alimmassa kuvassa on uskomattoman ihania väriyhdistelmiä :) Tummaa ja vaalea mukavasti sekoitettuna. I like!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, maatuska. Ehkä tuossa kohtaa minunkin taiteellinen silmä näki hyvän kohteen:)

   Poista
 3. No, on sinun puutarhassasi vielä kovin kesäisen tuntuista. Ihan erilaista, kuin minulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kyllä se tästä nyt nopeasti muuttuu ja ränsistyy, joten kohta ollaan tasoissa:)

   Poista
 4. Sinulla on vielä todella paljon kukkivia perennoja puutarhassasi. Onpa syksyistä ja kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta:) Minulla on ehkä vähän liikaakin loppukesäpainotteista kukintaa, voisi olla enemmän keskikesällä kukkivia.

   Poista
 5. Tällaisilla syksyisillä ilmoilla on mukava katsella ihmisten pukeutumista. Jotkut hiihtelee shortseissa tai lyhyissä hameissa ilman sukkahousuja. Toisilla on jo toppatakit päällä. Noi sukkahousut (jos kyseessä on ohuet) vielä ymmärrän, mutta se, että isäntä haeskelee jo pitkiä kalsareita, on jo mielestäni liioittelua. Sille isännällekin pitäisi olla syksyksi ohuet sukkahousut, ettei tarvitsisi niissä pitkissä kalsareissa hikoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, isäntä on niin kylmäverinen, ettei se hikoile edes kesähelteillä. Minulla taas pitää olla villasukat jalassa kotona, paitsi heinäkuussa tarkenin ilman:)

   Poista
 6. Tosi kaunista on siellä vielä pihallakin. Niin on aika vaikea pukeutua, mutta pitää jo vaatetta laittaa päälle. Mulla aina selkä ilmoittaa milloin pitää vetää kalsaria jalkaan. Varmaan kohta pitää. Toivottavasti vielä tulisi aurinkoisia päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, toivottavasti sääennusteessa luvatut kesäisen lämpimät päivät toteutuvat. Aamulla ainakin näytti kovasti harmaalta, mutta taitaa se siitä seljetä. Vaatetusta saa kyllä iltapäivällä vähentää aamuisesta.

   Poista
 7. Kauniisti kukkii pihassasi! Aamuisin on minullakin jo takki päällä. Melkeinpä voisi hanskatkin vetäistä käteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit:) Tänäkin aamuna sai takkia katsella päälle, mutta iltapäivällä pitäisi olla jo yli 20 astetta lämmintä.

   Poista
 8. Pihasi on aina kaunis vuodenajasta riippumatta.Todella ihanat ilmat ovat ollet nyt pitkään täällä Uudellamaalla. Tänääkin 21 astetta varjossa ja lähes tuuletonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, Kruunu Vuokko:) Samoin meillä täällä keskisessa Suomessa oli sunnuntainan tosi lämmintä ja aurinkoista.

   Poista