Kesä

Kesä

Tupahommissa

Lauantaina, 27.9.2014

Kaunis, mutta tuulinen syyspäivä vietetty ihan sisätiloissa. Suunnitelmissa oli päästä myös pihapuuhailemaan, mutta viikkosiivous, sekä pyykkihommat silityksineen veivät aikani ja voimani. Lisäksi innostuin järjestelmään keittiön kaappeja, mitä ei kovinkaan usein tapahdu. Kuivamuonakaapista löytyi taas kerran vanhentuneita ryynejä ja jauhoja muovikassillisen verran. Tilaakin tuli kaappiin rutkasti lisää, kun heivasin tyhjät raksupaketit roskiin. Kuka hiivatti niitä tyhjiä laatikoita sinne jättää?

Pienen kierroksen ennätin tehdä pihallakin. Tammessa on ollut tänä vuonna tosi paljon terhoja, enemmän kuin meidän täällä asumisen aikana koskaan. Niistä kisailevat oravien lisäksi myö närhet ja harakat. Luulenpa, että ensi kesänä ilmestyy tammenalkuja vähän joka puolelle. 

Ruukuissa kasvavat verililjapuut ovat vielä komeita. Takapihalle laitoin alkukesällä kahteen ruukkuun samanlaiset istutukset liljapuista ja hopeakäpälästä. Myöhemmin kesällä huomasin, että hopeakäpälät olivat eri paria. Toisella on suuremmat lehdet kuin toisella, lisäksi toinen yllätti valkoisilla kukinnoilla. Yritän talvetttaa liljapuut taas isännän verstaalla. Viime talvena kolmesta jäi yksi henkiin. Toivotaan, että nyt onnistumisprosentti olisi hieman suurempi :)

Ps. Jos Riitanpuutarhan Riitta sattuu käväisemään täällä, niin tiedoksi, etten ole jostakin kumman syystä onnistunut jättämään kommenttia blogiisi pitkään aikaan. Ainakin toistakymmentä turhaa yritystä on pitkin kesää ollut. Joten terveisiä, etten ole blogiasi suinkaan unohtanut :)
10 kommenttia:

 1. Sateisen suhruisena päivänä onkin hyvä tehdä sisähommia. Kaappien sisäpesu odottaa munkin työlistalla.

  Pihasi näyttää edelleen rehevältä. Omalta pihalta täytyy lähteä keräämään pakkasen nipistämiä kesäkukkia. Toivotaan aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän huushollissa ainakin tuota kaappien siivousta piisaa. Kesällä ei oikein viitsi sellaista tehdä. Kesäkukkia on heivattava tunkiolle tällä viikolla:)

   Poista
 2. Vau! Tuo keijunmekkoalpiamppeli on mahtava! Kaunista ja rehevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu:) Minustakin oli yllättävän kiva yhdistelmä. Täytyy istuttaa maahan tuo suikeroalpi, niin saa taas ensi kesänä siitä kesäkukkien kaveria.

   Poista
 3. Upeita värejä ja hienoja yhdistelmiä. Minäkin tykkään tuosta keijunmekkoamppelista! Ja keittiönkaapit odottavat vuoroaan. Niitäkin on silloin tällöin käytävä läpi, mutta eiköhän tässä taas talven aikana ole sellaiseen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, nimenomaan sitä järjestelyhommaa ennättää tehdä talven aikaankin. Eilen vielä näytti keijunmekkoistutus olevan ihan hyvässä kuosissa:)

   Poista
 4. Minullakin meni viikonloppu siivotessa:) komeat kukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit:) Minä en jaksa viikolla töiden jälkeen juuri siivoilla, mitä nyt imuroin enimmät hiekat ja roskat tuulikaapista ja keittiöstä. Lauantai on sitten se perinteinen siivous- ja leipomispäivä.

   Poista
 5. Upean näköistä on puutarhassasi, yhä vain! Siksipä nakkasin sinulle kuukauden kuva -haasteen, tartu siihen jos ehdit:)
  http://kaneliajakardemummaa.blogspot.fi/2014/09/kuukauden-kuva.html
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta haasteesta, Maria! Otan tämän haasteen vastaan oikein mielelläni, nyt vaan selaamaan kuvia, tai napsimaan uusia :)

   Poista