Kesä

Kesä

Lokakuu ja kuvasta näkee sen

Torstaina, 30.10.2014

Aamuvuoro töissä. Kahden jälkeen läksin kävelemään kotia päin oikein nautiskellen ihanasta auringonpaisteesta. Miten se olevinaan tuntui lämmittävänkin mukavasti. Ainakin mieli lämpeni, kun kotia päästyä vimpasin matot ulos tuulettumaan ja siivosin huushollin pyhiä varten. Nyt on mukava tunne, ja huomenna ennättää vaikkapa leipoa jotakin hyvää siivouksen sijaan.

Takapihalla katselin ankeahkoa maisemaa, ja totesin pilvikirsikan ihan kuin kallistuneen entisestään vielä kenompaan. En tiedä, kurkottaako se valoa kohti, vai miksi se on kuluneen kesän aikana niin pahasti vinoon kasvanut. Runsas lumikuorma talvella voi kaataa koko puun.

Laitankin tähän kuukauden kuvaksi kuvan takapihalta. Keinu ja kalusto on vielä terassilla. Tarkoitus olisi pyhien aikaan nostaa pöytä etuterassille sateilta suojaan, ja tuolit viedä talvisäilöön varastoon. Keinu saa olla paikallaan ensi kesään, kun vaan muistaa lumia siitä välillä huidella. Jos sitä lunta nyt sitten tullee:)
Pilvikirsikka on jo useamman vuoden vanha, ehkä 8. Tekee juurivesoja jonkin verran, enkä ole varma, tykkäänkö siitä vai en. Sääli sitä olisi kaataa, kun on jo noin isoksi ehtinyt. Keväinen kukinta on kaunis, kukkien jälkeen tulee pienen pieniä punaisia marjoja, joita linnut syövät. 

Puussa roikkuu viime kesän Loviisan tuliainen, pieni lintumökki. Myyjä sanoi sen olevan kovasti kestävää materiaalia, en muista mitä. Tiaiset siellä pyörähtelevät kurkkimassa. Ja tämä kuva on otettu kesällä, niinkuin vihreistä lehdistä näkyy.

4 kommenttia:

 1. Oletpas ollut oikein energinen, kun siivoushommat on jo pulkassa.
  Se leipominen on sitten mukava puuhaa, kun ei tarvitse enää siivota. Ja viikonloppuna sitten nautitaan rakkaiden läsnäolosta.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, niin juuri ajattelin:) Ja leipominen on tosiaan joskus ihan mukavaa, varsinkin se maistelupuoli. Kiitos samoin, mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Kertakaikkiaan söpö lintumökki. Siitäpä tulikin mieleen, että unohdin taas ostaa linnunsiemenet :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulevi, minä sorruin heti tuon mökkeröisen nähtyäni kaivamaan kukkaroa:) Lintujen ruokinta on täälläkin jo aloitettu, eilen lisäsin pussillisen auringonkukan siemeniä.

   Poista