Kesä

Kesä

Lehdille kyytiä

Tiistaina, 7.10.2014

Sunnuntaina, juuri kun olin saanut viimeisenkin tulppaaninsipulin maahan, tuli Onnelan väki hakemaan minua mukaansa Viherlandian reissulle. Ja mielellänihän minä tietysti lähdin. Mielessäni ajattelin, että nyt saa riittää minun kohdallani sipulien ynnä muiden kasvien istutus tältä syksyltä. Yhtään en enää kaipaisi sipulien kairaamista kovettuneisiin kukkapenkkeihin. Mutta lähdetään nyt kuitenkin katselemaan...

Vaan kuinkas taas kävikään? Silmät kiiluen keräilin irtosipuleita pusseihin! Näissä puutarha-asioissa ei ennalta tehdyt päätökset aina pidä. Kaikenlaista muutakin istutettavaa olisi ollut tarjolla hyvin alennuksin, mutta niiden houkutusten kohdalla pysyin tiukkana.

Samalla poikkesimme Honkkarissa, missä olisi ollut runsaasti pikku perennoja 99 sentin hintaan. Sen verran on täyttä kukkapenkeissä, että ne oli helppo ohittaa. Sen sijaan ostaa täräytin Clas Ohlsonilta naapureiden iloksi lehtipuhaltimen/imurin. Kun halvalla sai. Olen siitä jo monta vuotta puhunut, mutta nyt pistin toimeksi. Vielä en ole ennättänyt  kokeilla. Jospa tällä viikolla jonain iltana, kun isäntäkin on kotosalla, koeajamme sen. Ajattelin, että soralta ja kuistilta olisi kätevä imuroida vaahteranlehdet.

Pihalla kärhötornissa Polish Spirit ei näytä kylmää säikähtäneen. Kukkii yhä kauniisti. Samoi n Julia Correvon ja Rouge Cardinal ovat tehneet vielä nuppujakin. Syysmaksaruohot ovat vasta avanneet kukkanuppujaan, on nätti kääpiöhopeakuusen vierellä.


22 kommenttia:

 1. Lehtipuhallin on oikeastaan kätevä peli. Ihan tarpeeseen mökillä kivituhkakäytävien putsaamisessa, haravoiden kun lähtisi aina sitä kivituhkaa mukaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, juuri sitä olenkin harmitellut, kun sorakäytältä lähtee soraa mukaan haravoidessa. Kiva kuulla kokemuksia:)

   Poista
 2. Minä puolestaan olen surffaillut eri nettisivuilla, jos vaikka tilaisi vähän lisää kukkasipuleita, vaikka ei ole entisetkään vielä maassa! En ymmärrä mikä ahneus iskee aina keväällä siemenien ja syksyllä sipuleiden kanssa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KesäKukka, nyt saa jo alennuksella nettikaupoistakin sipuleita. Ainakin Viherpeukalot on mainostanut alea. Onhan ne tulppaanit ja narsissit sun muut keväällä sitten ihania, kun nousevat maasta ensimmäisinä.

   Poista
 3. IHanat kuvat. Voin vain kuvitella nuo puutarhareissut, minä ainakin hullaannun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karolina, hullaantuminen on juuri oikea sana kuvaamaan sitä tunnetta, kun pääsee puutarhoille, ja etenkin jos on vähänkään alennusmyyntiä:) Äkkiä siinä auton peräkontti käy pieneksi...

   Poista
 4. Ostamatta mitään, en voi käydä missään puutarhakaupassa, aina lähtee jotain mukaan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, sama on huomattu täälläkin! Aina sitä jotakin mukavaa löytyy. Vaatekaupoista lähden useimmiten tyhjin käsin, mutten koskaan puutarhalta :)

   Poista
 5. Ei pysty käymään puutarhaliikkeissä eikä edes nettisivuilla ilman, että tarttuu jotakin haaviin. Vasta tein viherpeukaloille sipulitilauksen ja eilen kolahti postista Omapihan lukijasipulit. Onneksi kukkasipuleille löytyy aina tilaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakissa, kuulostaapa tutulta! Meikäläisellä on ainakin vaikeuksia käväistä "vain katsomassa", kyllä se tilauskin tulee ihan huomaamatta tehtyä:)

   Poista
 6. Lehtipuhallin on kätevä tosiaan soralla, muuten olisi tosi hankala putsata. Mutta se ääni - no, sehän aika tavallinen ääni vähän ajan kuluttua omakotialueilla ;) Ehkä uudemmat ovat jo hiljaisempia kuin meidän.
  Kyllä tosiaan on vaikea päästä mistään puutarhaliikkeestä ulos ilman ostoksia, aina löytyy jotain halpaa tai todella mielenkiintoista. Hyvää lokakuun jatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pivi, se ääni minuakin vähän arveluttaa. Kuulosuojaimet pitänee olla itselläkin. toisaalta se on lyhyt aika, mitä joutuu käyttämään. Mukavaa syksyn jatkoa myös sinulle:)

   Poista
 7. Lehtipuhallin on todella kätevä ja ainakin meillä se on välttämätön, jotta lehdet ja hapineet saa pihaantulotien sepeliköstä poistettua vaivattomasti. Kaunis yhdistelmä nuo syysmaksaruohot ja hopeakuusi.

  Hyvää viikonjatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, meilläkin on soraa pihassa ihan riittämiin, ja sille kertyy juuri vaahteranlehtiä isot määrät. Haravointi on hankalaa, kun soraa lähtee aina mukaan.

   Poista
 8. Sama täällä, olen jo useasti sortunut tänä syksynä alennusmyynneissä! Joihinkin menin ostamaan paria pensasta ja hups vaan, auton perä oli täynnä pensasta ja perennaa... kun halavalla sai!
  Isällä on lehtipuhallin ja täytyykin kokeilla sitä takapihan sorakäytäville. Muualla pärjään ihan haravan kanssa ja senkin homman jätän melkein kevääksi. Antaa matojen syödä syksyllä kyllikseen.
  Ihanasti sulla kukkii vielä kärhöt ja maksaruohot, meillä ne on jo ihan loppusuoralla. Enää ei paljoa maljakkoon löydä kukkasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, haravallekin piisaa töitä, sitä paitsi haravointi on hyvää hyötyliikuntaa. Keväälle jää minultakin osa pihansiivouksesta. Töiden jälkeen ei oikein jaksa, eikä kohta enää kovin pitkälle iltaan edes näekään, tehdä hommia. Keväällä on ihanat valoisat illat siivoilla ja touhuta:)

   Poista
 9. Minäkin olen noitten polkujen ja kivien vuoksi alkanut puhallinta katsella sillä silmällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, niissä se varmasti olisikin ihan paikallaan! Täällä muuttui kelit sateisiksi, joten en ole vielä päässyt kokeilemaan tuota härpäkettä.

   Poista
 10. Mieletöntä, että kärhösi vielä kukkivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, näyttävät olevan sitkeitä nuo viinikärhöt! Tosin viime päivine runsaat sateet ovat jo ränsistyttäneet niitäkin.

   Poista
 11. Upeat kuvat. Kyllä on sinnikkäitä kukkijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piupau:) Nyt onkin jo ollut pakkasöitä muutama, eivät enää kauaa kuki.

   Poista