Kesä

Kesä

Pääkaupungissa

Maanantaina, 15.12.2014


Olipas mukava ja erilainen viikonloppu! Se alkoi perjantai-iltana työporukan pikkujouluruokailulla lähikaupungissa. Kotia piti kuitenkin muistaa tulla hyvissä ajoin, sillä aamulla oli sovittu lähtö kohti pääkaupunkiseutua. Minä jätin kylmästi oman miesväkeni kotia selviytymään keskenään viikonlopusta, kun itse pakkasin yöpymistarvikkeet kassiin ja istahdin jälleen kerran Onnelalaisten auton takapenkille.
 
Meidät oli kutsuttu kummityttäreni, joka on sisareni tytär, ja hänen miehensä uutukaiseen kotiin kyläilemään. Mukaan napattiin matkan varrelta myös Onnelan nuori herra, joka toimikin kiitettävästi kuljettanamme osan matkasta, sekä hauskana matkaseurana.
 
Kävimme myös jouluostoksilla Sellossa, ja sunnuntaina pyyhkäisimme Helsingin keskustaan ällistelemään pääkaupungin joulukatua. Samalla tuli testattua pääkaupunkiseudun julkinen liikenne. Kiertelimme myös Tuomaan markkinoilla, missä oli väkeä kuin Vilkkilässä kissoja. Tapasimme itse joulupukinkin Stockan kulmilla, sekä Lucia-neidon kulkueineen. 
Isäntäparin opastuksella kävimme syömässä Belgessä, missä on kuulema Suomen parhaat ranskalaiset. Ranskalaiset perunat kun eivät olekaan lähtöisin Ranskasta, vaan Belgiasta, tiesittekös sitä? Tokihan niitä piti maistaa, ja olivat kyllä maineensa veroiset. Paikka tuntui meikäläiselle muutenkin heti kotoisalta, kun seinillä oli hyllyjä täynnä kirjoja! Ruokalistat oli yhdistetty hauskasti Tintti-sarjakuvakirjojen  sisälle.


 
 
Ihanan virkistävä ja rentouttava viikonloppu! Eipä tarvinnut itse laitella ruokia, ei edes kahvia keittää, isäntäväki piti meistä niin hyvän huolen. Suurkiitokset sinne etelään vieraanvaraisuudesta! Erityismaininnan ansaitsee mahtavan herkullinen illallinen jälkiruokineen, slurps :) Kiitokset myös Onnelan väelle turvallisesta kyydistä ja hyvästä seurasta!
 
 
 
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Oli tosiaan tavallisesta poikkeava viikonloppu. Tuli kokeiltua juna- ja bussikyydit ja pällisteltyä talot sekä niiden jouluvalaistukset. Raha siellä on hupaa. Vaikka kyllä sitä meiltä tuppaa täälläkin kulumaan, kunhan taimikaupat keväällä aukeavat. Terkkuja Onnelasta ja kiitos matkaseurasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astilbe, rahanreikiä ja houkutuksia tosiaan löytyi. Oikein ihmettelin kotia mennessäni, miten monta kassia niitä ostoksia lopulta tulikaan:) Mutta mukava reissu!

   Poista
 2. Sinulla onkin ollut mukava pääkaupunkiretki. Sitä kun asuu aivan pääkaupungin kupeessa, ei tule edes ajatelleeksi, että Helsinki on jollekin isompikin matkakohde. Tosin olen tässä itsekin pitkään suunnitellut jouluvalokuvausreissua Hesaan, mutta taitaa jäädä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, eipä tule kovin usein käytyä oikein ajan kanssa, ja niin että jalkautuu ostoksille. Monesti vaan piipahtaa päiväseltään, ja katselee auton tai junan ikkunasta maisemia.

   Poista
 3. Ihanaa, kun saa vain nautiskella! Niitä kertoja on liian harvoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, niinpä! Se on ihan itsensä hemmottelua:)

   Poista