Kesä

Kesä

Yläpölyt ja kortit

Maanantaina, 8.12.2014

Ulkona on edelleen leutoa, märkää ja lumetonta. Viikonlopun aikana oli pienen pieni lumikerros, juuri sen verran, että oli liukasta jalan alla. Nyt sataa vettä, eikä lumesta tietoakaan. Toivon pientä lumikerrosta ja hieman kuivempaa keliä.

Pitäisi viritellä vielä yhdet ulkovalot kartiokuuseen, kun löytäisi jostain jatkojohdon. Se on käsittämätöntä, miten ne aina katoavat kesän aikaan.

Itsenäisyyspäivänä leivoin ensimmäiset piparit ja tortut. Tein myös kakkupohjan pojan synttärikakkuun. Kokeilussa oli myös Mehevä suklaakakku. Taikina ainakin maistui oikein hyvältä, toivottavasti valmis kakkukin. Vielä teen illalla jotakin pikkusuolaista leivonnaista.

Eilen innostuin kiipeilemään ja pyyhkimään huushollista ns. yläpölyjä. Putsasin isännän palkintopokaalitkin samalla. Yhdestä pokaalista putosi jotakin rapisevaa lattialle. En muistanut enää, että olin säilönyt sinne jälkikasvun irronneita maitohampaita.

Pitkästä aikaa olen saanut aikaiseksi nivaskan itsetehtyjä joulukortteja. Ostin ainoastaan pohjat, muuten oli periaatteena tehdä niistä aineksista, mitä kotoa löytyy. Ensimmäisen kortin idea ei meinannut syntyä sitten millään. Pikkuhiljaa pääsin kuitenkin vauhtiin, ja kuusi tuntia hujahti niiltä istumilta askarrellessa. Tosi mukavaa ja jotenkin myös antoisaa touhua.20 kommenttia:

 1. No oot sä näpertänyt - kauniita ovat kaikki! J

  a voin kyllä yhtyä tuohon alimman kortin toiveeseen: kovin on vihreää ja harmaata yhtä aikaa, kun lumi puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjaana:) Meissä kaikissa asuu pieni askartelija!

   Poista
 2. Ihanat kortit! Kyllä itsetekemissä korteissa on ihan eri fiilis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Omatekoisia on myös ihana saada!

   Poista
 3. Hienoja kortteja! Miksihän omat tekemät ei koskaan näytä noin kivoilta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Emilie! Olisikohan se vähän sama juttu, kun että toisen tekemät ruoat ja leipomukset maistuvat aina paremmilta kuin omatekemät :)

   Poista
 4. Oletkin taikonut upeita kortteja. Itse tehty kortti aina ilahduttaa sen saajaa ja kertoo, että asian eteen on nähty vaivaa.

  Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko:) Oikein mukavaa juhlien jälkeistä viikkoa myös sinulle!

   Poista
 5. Onpas sieläkin oltu ahkerana! Hienoja kortteja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pelaguu:) Tuo korttiaskartelu vei niin mukanaan, että ajantaju unohtui kokonaan.

   Poista
 6. Aivan hulppean ihanaisia kortteja!

  VastaaPoista
 7. Oletpa tehnyt paljon kauniita kortteja. Askartelussa hurahtaa kummasti aikaa, kun oikein innostuu. Toisinaan inspraatio ei millään iske,mutta sinulla ei siitä ole ollut puutetta.
  Hyvä sana tuo yläpöly. Niiden siivoaminen vaatii ihan oman tarmonpuuskansa sekin. Harva niitä edes muistaa, kun se yläpöly ei ole niin helposti nähtävissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kun on mieluinen homma, niin aika menee siivillä. Tuon yläpöly-sanan kuulin nuoremmalta sisareltani, se jäi mieleeni. Minä en edes yletä ihan joka paikkaan, sellaiset saavat olla:)

   Poista
 8. Miten riemullinen tunnelma tuossa lumiukko-kortissa!
  Luulen, että ensi vuonna minäkin uskaltaudu tuohon hommaan. Tuo näyttää niiiin hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irene:) Askartelukaupoista saisi vaikka minkälaista kaunista paperia ja tarviketta korttiaskarteluun, jos vaan muistaisi kaupungissa käydessään hakea. Mutta hyvällä mielikuvituksella kotitarpeistakin saa jotakin aikaiseksi:)

   Poista