Kesä

Kesä

Kässää

Sunnuntaina, 8.3.2015

En ole pitkään, pitkään aikaan värkännyt minkään sortin käsitöitä. Pari viikkoa sitten pistäytyessäni lähikaupassa, osui silmiini niin nätinvärinen sukkalanka, että piti sortua. Siitähän se sitten lähti, villitys. Parin päivän päästä hainkin jo uutta sukkalankaa, neljät sukat tuli neulottua ihan kuin huomaamatta. Neulehalut vaan kasvoivat, ja seuraavaksi pitikin jo poiketa paikalliseen tekstiilikauppaan. Sain nimittäin päähäni neuloa kummityttären vauvalle nutun. 

Ihastuttavan vaaleanpunaista lankaa jokunen kerä. Mallikin löytyi kirjaston käsityölehdestä. Enpä olekaan vauvannuttuja neulonut pariinkymmeneen vuoteen, viimeksi omalle jälkikasvulle. Se homma veti niin mukanaan, että oikein odotin päästä neuleen kimppuun. Nyt on söpö villatakki ja myssy odottamassa vielä nimetöntä käyttäjäänsä.

Innostuin käsillä tekemisestä  niin, että seuraavaksi suunnittelin tilkkupeiton samaiselle tyttöselle. Ennestään oli valmiina joitakin tilkkuja, sekä juuri sopivan kokoinen vanukappale. Ostin pari värikästä kankaanpalaa lisäksi, ja aloin tuumasta toimeen. Yksi ilta meni leikatessa palat valmiiksi, ja lauantaina sitten ommella rutkutin peiton kasaan. Siitä tuli mielestäni kyllä tosi kiva:)
12 kommenttia:

 1. Voi hitsi miten söpöjä! Ja nuo puput - oot sä kyllä taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjaana:) Täytyy myöntää, että peitosta tuli kiva. Yllätti itsenikin:)

   Poista
 2. Kauniita käsitöitä! Mukavaa naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu! Ai niin, tänäänhän oli naistenpäivä. Mukavaa naistenpäiväniltaa myös sinulle:)

   Poista
 3. Aina jaksan hämmästellä, miten toiset vaan osaa, upeita ovat! Villasukat saan syntymään, siinäpä se ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kurjenkello:) En minäkään itseäni mitenkään taitavana käsityöihmisenä pidä, mutta jotakin saan aikasieksi, ja siitä saa niiin hyvän mielen. Sama juttu pihahommien kanssa, kun näkee kättensä töiden tulokset.

   Poista
 4. Kyllä kelpaa köllötellä tuon peiton alla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska, no toivottavasti tulee käyttöä:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko! Joskus tulee värkkäämisen tarve:)

   Poista
 6. Jestas miten hienoja! Noita vain myymään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit, kannustuksesta! Ei taitaisi niskat kestää kokopäiväistä ompelutyötä, vaikka eihän sitä koskaan tiedä :)

   Poista