Kesä

Kesä

Lomailua auringossa

Maanantaina, 16.3.2015

Talvilomaviikko alkoi oikein aurinkoisissa ja keväisissä merkeissä, ja ennusteen mukaan pitäisi jatkuakin ainakin muutaman päivän. Aloitin perinteisesti hemmottelemalla itseäni kampaajakäynnillä. Takaisin päin kävelin oikein nautiskellen hienosta kelistä.

Kotona vaihdoin vaatteet ja läksin ulos katsastamaan oman pihan tilanteen. Kevään ensimmäiset pihatyöt tuli vissiin tehtyä, kun peittelin nuorimmat tuijat liialta auringonporotukselta. Keräilin lumesta paljastuneita pihatulien metallikuoria roskiin. Roskiin lähti myös takapihan terassin keinun katos, tai ne riekaleet, mitä siitä enää oli jäljellä. 

Välillä käväisin sisällä laittamassa kahvia tippumaan, vähensin vaatetustakin, kun auringossa tuli yllättävän kuuma. Istahdin kahvikupposen kera keinuun nauttimaan auringosta. Tuntui vähän uskomattomalta, kun ympärillä on vielä lunta ja jäätä vaikka miten paljon, mutta aurigon porottaessa tuli kuuma kuin kesällä konsaan.

Hanki kantoi niin hienosti, että kiersin koko pihan. Eteläseinustalla oli lumet jo niin vähissä, että köynnöspinaatin tummanpunaiset alut olivat jo näkyvissä. Muuta elonmerkkiä ei vielä (onneksi) näkynyt. Ennättävät kuitenkin vielä paleltua, onhan vasta maaliskuu puolessa välissä.

Ihan tällaiset näkymät ei vielä terassilla ole, mutta ehkäpä sitten kesemmällä:)8 kommenttia:

 1. Hyvää lomaa. Puutarhastasi olen nauttinut kovasti näiden kuviesi välityksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kardemumma:) Kiva, jos on iloa ollut!

   Poista
 2. Köynnöspinaatti? Googlasin, mikä se on. Sanottiin, että se on hallanrka ja se pitää suojata keväällä havuilla, muuten sen menettää helposti. Tuollaiseen taimeen olisi kiva törmätä jossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, köynnöspinaatti on vanha kaunis maatiaisperenna. Lehtiä voi syödä, kuten tutumpaakin pinaattia. Minä sain sen aikanaan yhdestä taimivaihdosta, taimistoista sitä on vaikea löytää. Nousee heti ensimmäisenä maasta, kun lumi sulaa. Minulla se on levinnyt vähän sinne ja tänne, siemenestä.
   Ei kuulema tykkää jakamisesta, menehtyy silloin helposti.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Pääsisipä pian sinne puuhailemaan:)

   Poista