Kesä

Kesä

Minkä taakseen jättää...

Maanantaina, 27.4.2015

Huhtikuun viimeinen viikko käynnistyy pirtein mielin mukavan viikonlopun jälkeen. Koko lauantaipäivä meni mukavasti pihahommissa. Sain haravoitua koko tontin, ja kärrättyä kaiken roskan suoraan peräkärryn uumeniin. Pienelle tontille ei mitenkään mahdu kaikki puutarhajätteet säilöttäväksi, joten olemme suosiolla kuljettaneet kuivat lehdet ja perennanvarret mökille juhannuskokkoon. 

Syksyllä iski laiskuus, ja jätin tammen alusen haravoimatta lähes kokonaan. Tammi kun pudottaa lehtensä aina viimeisenä, enkä enää viitsinyt kaikkea haravoida. Sieltähän se ruskea lehtipatja sitten löytyi lumien sulettua. Minkä taakseen jättää...jne.

Valtava lintukonsertti säestää pihalla liikkujaa. Järripeippojen parvi lehahti lauantaina muuttomatkallaan pihaan, ja räksätkin näyttävät saapuneen. Mylläävät nokillaan kukkapenkeistä jo maatumassa olevat syksyn lehdet takaisin nurmikolle matosten toivossa. Kukkivaa ei vielä pihalla ole, paitsi tontin rajalla pieniä sinivuokkoryppäitä.

varjosara putkahti lumen alta vihreänä. Näitä uhkaa siirto, eivät ole hyvällä paikalla, kun vierssä kasvavat peittävät ne.

Toissa talven menetysten johdosta tilasin Westphalenilta Saksan maalta uusia kärhöjä. Toimitusajankohdaksi toivoin toukokuun puoliväliä, vaan kärhöt saapuivatkin jo viime viikolla. Nostelen ne yöksi vielä ulkovarastoon kylmän suojaan, turhan aikaisin tulivat. Tällä viikolla on haettava multaa ja kalkkia, että pääsisi istutustöihin. Niin, ja mietittävä vielä paikat tarkkaan:)Sunnuntai olikin sitten sateinen päivä. Kävin nauttimassa pläjäyksen viihde- ja tanssimusiikkia lapsuusnaapurin, Juha Mäkisen, juhlakonsertissa. Paikkakuntamme auditorio oli viimeistä paikkaa myöten täyttynyt kuulijoista. Juha on kiertänyt Suomen tanssilavoja yli 40 vuotta, viimeksi Reijo Taipaleen yhtyeen kera. Orkesteri oli mahtava, harmonikkamestari Jani Helenius kapellimestarina. Hieno oli konsertti, välillä tuntui vaikealta pysyä paikallaan, kun tanssijalkaa alkoi vipattamaan kummasti:)12 kommenttia:

 1. Hei! Laitoin sinulle muutamia haastekysymyksiä vastattavaksi, pakko ei tietenkään ole, mutta jos on aikaa ja haluat. Käypä lukemassa kysymykset sieltä ja laita haaste eteenpäin.. Hyvää viikon alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulikki, haasteesta! Täytyypä käydä katsomassa ja vastailla joku päivä:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, samoin, mustakissa! Teillä taitaakin jo olla siellä etelässä melkein kesä:)

   Poista
 3. Ihanaa kun olet päässyt jo puutarhatöihin. Minäkin pääsin tänään aloittelemaan kun oltiin viikonloppu reissussa. Toivottavasti kärhöistä tulee upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, kyllä sitä puuhaa piisaakin aina talven jälkeen! Saas nähdä noiden kärhöjen kanssa, ehtiikö ne paleltua vielä. Olivat jo pihavajassa ottaneet vähän kylmää, ja koleaa keliä on luvattu vielä ensi viikollekin. Täytynee kietoa hallaharsoon, tai tuoda ihan sisätiloihin yöksi.

   Poista
 4. Näinhän se on, että lumi syksyllä armahtaa, mutta keväällä joutuu sitten huhkimaan senkin edestä. Minulla vielä haravointiurakat edessäpäin. Kärhöjä olen minäkin katsellut, mutta vähän mietityttää, että saanko menestymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulevi, mutta onneksi keväällä on uutta puhtia ja intoa huhkiakin, ja kelitkin mukavammat puuhailla. Kyllä sinä varmasti saat kärhöt menestymään, kannustan kokeilemaan ainakin. Viinikärhöt menestyvät meillä paremmin kuin jalokärhöt.

   Poista
 5. Komealta nuo istutukset näyttävät. Meilläkin nuo tammenlehdet jäävät aina suosiolla kevääseen. Viheliäisiä ovat, kun tuuli pöllyttää niitä niin helposti =) Mukavaa alakavaa puutarhaviikkoa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jori, se on totta, että tammenlehdet pöllyävät joka paikkaan. Tuuli kuljettaa niitä meidän avokuistille, ja kun ulko-oven aukaisee, ampaisevat ne vielä sisällekin:)

   Poista
 6. Mukavasti lintuset tosiaan laulelevat. Minäkin näin tänään järripeipon. En ollut aiemmin sitä nähnytkään, joten ihan piti lintukirjasta se tarkistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, näin vapun aikoihin ne aina tulevat vähäksi aikaa Keski-Suomeen, menevät ilmeisesti pohjoisemmaksi pesimään. Kauniita lintuja :)

   Poista