Kesä

Kesä

Pettämätön Marjatta

Tiistaina, 9.6.2015

Kylmästä säästä huolimatta kesä etenee, ja pihan kasveista yksi toisensa jälkeen aukaisee kukkansa. Ehkä tämä on nyt sitä normaalia Suomen kesää, pääsikö totuus unohtumaan parin edellisen helteisen alkukesän jälkeen. Tosin viime kesänä oli kesäkuussa hallaa ennen juhannusta, ja juhannushan oli miltei kylmempi kuin joulu. Mutta valo on nyt parhaimmillaan, ja aurinkokin lämmittää tuulettomilla paikoilla.

Viikonloppuna kävin hakemassa Viherlandiasta täydennystä istutusalueille. Menehtyneen pilvikirsikan tilalle otin sitten koristeomenapuun, "Hopa" merkkisen. "Marjattahan" minulla on ennestään, eikä se ole pettänyt yhtenäkään kesänä. Nyt se on avannut ensimmäiset kukkansa, ja on taas ihana kuin mikä. Toivotaan "Hopalle" yhtä hyvää menestystä.

Värkkäsin vajan nurkalle aivan kammottavan näköisen laastipaljuviritelmän syötäville kasveille viime kesänä puretun kasvilavan tilalle. Elän toivossa, että se muuttuisi rumistuksesta kaunistukseksi, kun salaatit sun muut vihannekset pääsevät kasvuun. Retiisi oli vasta itänyt, muuten näytti kovasti tyhjältä. Toiveissahan oli, että mies tekisi siihen pienen kasvihuoneen tapaisen, vaan ei ole ehtinyt. Jospa sitten ensi kesänä....

10 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis on Marjatta! Nyt on vielä paljaita kohtia, kasvimaakin niin aution näköinen minulla. Mutta jo kuukauden päästä kasvit oikein taistelevat elintilasta :) Täällä oli kevätmyrsky samoihin aikoihin kuin viime vuonnakin ja vei taas suuren osan vastaistutetuista kukista. Eipähän noille ilmoille oikein mitään voi .. Mukavaa päivänjatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulikki, kyllä on kummallisen paljon myrskyjä ollut viime aikoina. Muutenkin koko ajan tuulee navakasti. Jokunen oksa on katkennut amppeleistakin. Kiitos, samoin mukavaa päivänjatkoa sinullekin:)

   Poista
 2. Kyllä tua Marjatta onki hyvän färine. Tekis miäli kans jotaki kukkivaa puuta, mutta pitää varmahan tyytyä vaa tuaho orapihilajapuuhu. Paikat rupiaa olemahan täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, sepä se! Jostakin täytyisi luopua, että saisi uutta tilalle:) Eikä siinä taas ole oikein mittään järkeä.

   Poista
 3. Kauniita kuvia ja hyvä otsikko! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkeilija, kiitos! Ja varmasti pitää paikkansa:)

   Poista
 4. kiva kuvasarja!
  Tuo toiseksi viimeinen kuva on hurmaava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, minäkin tykästyin tuohon lemmikin ja sammalleimun yhdistelmään! Meillä on lemmikki levinnyt vähän joka paikkaan, ja olen sen antanut rauhassa kukkia.

   Poista
 5. Hankin tänä vuonna Mustilasta kaksi "Marjattaa", mukava kuulla että on varma kukkija. Kauniin värinen koristeomenapuu jo itsessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, onnea hyvälle hankinnalle! Siinä on tosiaan myös kauniin värinen lehdistö. Hyvin on menestynyt täällä !V-vyöhykkeellä asti.

   Poista