Kesä

Kesä

Puutarhamatkailua, osa 2

Perjantaina, 19.6.2015

Ensimmäinen kesälomaviikko menossa, ja on ehditty reissata jo vaikka missä. Maanantaina hyppäsin taas kerran Onnelalaisten auton takapenkille, ja auton nokka suunnattiin Pohjanmaalle, Pietarsaareen ja Kokkolaan. Matkan pääkohteena oli Blomqvistin taimisto Pietarsaaressa. Olemme sisareni kanssa kovasti tykästyneet tähän puutarhaan, mistä saa paljon sellaisia kasveja, joita ei Jyväskylästä löydy. 

Menomatkalla pysähdyimme Lapualle ostoksille ja syömään. Lapuanhovissa oli erittäin maittavia kaalikääryleitä tarjolla kohtuuhintaan. Välillä satoi ja välillä paistoi. Perillä Lepplaxissa oli onneksemme vaihteeksi aurinkoista ja poutaa, tosin hyvin koleaa. Kylmyyttä ei tosin varmaankaan edes huomattu, kun silmät kiiluen katsastimme monipuolista tarjontaa.  Kärrylliset taimia ahdettiin auton takakonttiin. Minä sorruin taas erivärisiin heisiangervoihin, kun niitä on siellä monenlaisia. Mukava reissu länsirannikolle, nöyrimmät kiitokset kuskareille Onnelaan:)

Sopivasti ennätin istutella uudet hankinnat ennen seuraavaa reissua. Torstaina koitti jälkikasvullemme siviiliin pääsy, ja omasta toivomuksestaan ajelimme Kajaaniin häntä hakemaan. Mukava oli katsella vaihteeksi talvireissujen jälkeen kesäistäkin maisemaa. Poistullessa tuli jatkuva autojono vastaan pohjoiseen meneviä juhannuksen viettäjiä.

Juhannuken viettoon tässä pikkuhiljaa valmistaudutaan, joten oikein hyvää ja rauhallista juhannusta kaikille!

Eipä olisi enempää mahtunut...

Blomqvistilla ihmetellään monipuolista valikoimaa

Kokkolan puutalokortteleita
Yksi kukkakuvakin omasta pihasta, patjarikko

17 kommenttia:

 1. Sinulla kesäloma alkoi tosiaan aivan loistavasti! Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulikki, onpahan ainakin johonkin päässyt pois kotoa:)

   Poista
 2. Olisipa kiva päästä joskus tuonne Blomqvistin taimistolle. Eikös se ole se paikka, jossa on superhyvä valikoima myös erilaisia ruusuja? Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KesäKukka, kyllä vaan siellä on monenlaisia ruusuja. Pariin merkkiin minäkin sorruin :)

   Poista
 3. Tehän olette pyörineet melkein meidän nurkilla! Viimeksi syksykesällä kävin Blomgvistilla ja muutamat sipulikukkapussit sekä pioni tuli ostettua. Nyt niitä tulppaaneja saa ihailla monta viikkoa.
  Pienetkin matkat piristää, etenkin puutarha-sellaiset, kelistä viis! Hyvää Juhannuksenaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, ai sinä olet siellä päin! Pääset sitten poikkeamaan Blomqvistilla usein:) Kyllä välillä piristää päästä pois kotinurkista. Onneksi sisareni miehensä kanssa ovat innokkaita reissaajia, ja huolivat minutkin mukaansa. Muuten en pääsisi paljon mihinkään:)

   Poista
 4. Hyvä alku lomalle! Kivoja reissuja tällaiset tutustumiset. Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, niinpä! Paljon on kotimaassa mielenkiintoisia paikkoja ja nähtävyyksiä. Ja kun matkaan yhdistyy vielä muutama hyvä puutarha, niin mikäs sen mukavampaa:)

   Poista
 5. Komea saalis auton takapenkillä. Tuttu ja tunnelmallinen kadunpätkä Kokkolasta. Hyvää mittumaaria sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko:) Hienoja vanhoja puutalokortteleita.

   Poista
 6. Seuraavan kerran ulottakaa 100 kilsaa pohjoisemmas, eli Särkän perennataimistolle asti retkenne! Voitte poiketa tässä naapurissakin - Onnelasta tietävät reitin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, kiitos kutsusta! Särkällä olisikin mukava joskus käväistä, ja siellä naapurissakin :)

   Poista
 7. Melekee joka vuasi on tullu käytyä Blomqvistilla. Saa havaata kuinka ny käy. Likiltä liippas, tua teirän reitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, murteestasi päättelinkin sinun asustelevan siellä päin. Komeita maisemia teillä, ja näkyipä pelloilla jopa lehmiäkin, mitä ei enää täällä tahdo näkyä. Jätettiin me sinne taimistolle vielä sullekin jotain ostamista:)

   Poista
 8. Oikein hyviä lomia ja mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Emilie:) Saisi tuo keli nyt vähäsen lämmetä, olisi enemmän kesän tuntua!

   Poista
 9. Blomqvist on hyvä taimien hankintapaikka. Siellä on paljon erilaisia havuja, pensaita ja pensasruusuja varsinkin. Myös perennoissa löytyy aika kivasti, vaikka tänä vuonna ohitin sen tietoisesti, paitsi "sorruin" esillä olleeseen pionitarjoukseen, josta postasin joku aika takaperin.
  Mulla taitaa olla juuri tuota samaa patjarikkoa :)

  VastaaPoista