Kesä

Kesä

Vanha mylly

Tiistaina, 30.6.2015

Tämän vuoden Avoimet Puutarhat -puutarhakierros suuntautui Kangasalle sekä Tampereelle. Tietysti Onnelan väen hyvässä seurassa, ja kyydissä. Kangasalla kiersimme pari lähekkäin olevaa pihaa. Mukavasti erilaisia kumpikin. Ensimmäisessä oli vaikka minkälaista syötävää kasvamassa, mm. koko kasvihuoneellinen keltaista vadelmaa. Toisessa näytti olevan paljon hyvinvoivia kärhöjä, mutta eivät tietenkään kukassa tällä hetkellä. Tampereella tutkailimme Niihaman siirtolapuutarhaa, missä parissa mökissä sai käydä sisällekin kurkkaamassa. Reheviä pikkupihoja, mihin oli saatu mahtumaan vaikka ja mitä.

Kotipihalla ei kovin paljon ole kukkivaa tällä hetkellä, kun kaikki on niin myöhässä. Eriväriset pensaat antavat silti väriä ihan riittämiin. Tammelan kaunottaret ovat kohta parhaimmillaan, norjanruusussa on vasta nuput, samoin poppius ja juhannusruuusu ovat vasta nupuilla. Etupihalla tapaninsyreeni on täynnä kukkanuppuja, kukkii myöhemmin kuin muut syreenit. Ostin sen jokunen vuosi sitten Tommolasta, eikä se tätä ennen ole tainnut tehdä yhtäkään kukkasta. Ihana sinivaleunikko on parin vuoden juromisen jälkeen avannut ensimmäiset kukkansa. On se hieno!

Eilen otin ja maalasin isäni joskus rakentaman koristetuulimyllyn. Homma, joka on pitänyt tehdä jo monena kesänä, vaan on aina jäänyt. Mylly oli ennen punainen, mutta maali oli lohkeillut jo pahasti. Nyt se on paremmin talon sävyihin sopiva, harmaa. Koko päivä tuhraantui mokomassa. Näytti etukäteen ihan pikkujutulta, mutta oma hommansa siinäkin oli. Nyt se on mielestäni  nätti! Kun mies tulee kotia, saa nostaa sen takaisin paikalleen kallion päälle.
Lisää kuvateksti21 kommenttia:

 1. Oi, tulipa siitä soma!

  Tulen pian katsomaan ihan paikan päälle ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Tuulimylly onkin nyt melkeinpä kauniimpi kuin punaisena. Siis minun mielestäni.
  On sinulla ihanan vehreä ja siisti puutarha. Kerrassaan upeat kanttaukset ja silkkinen nurmikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, samaa mieltä tuosta väristä! Kiitos, yritän vähän laitella paikkoja kuntoon, kun on sunnuntaina pihakävely täällä:)

   Poista
 3. Kaunista ja seesteistä.
  Tuulimylly on hieno, näin sen tarina jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, TeSa:) Katto tuohon pitäisi vielä uusia, oli jo vähän aika syönyt sitä.

   Poista
 4. Kauniit istutukset! Tuulimyllystä tuli hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Maalikaupassa meinasi tulla ongelma, kun pyysin purkin harmaata maalia, antoi myyjä tietysti värilastupaketin eteen. Harmaita sävyjähän on pilvin pimein, valitse niistä nyt sitten nopsaan joku. Mutta minusta tuli ihan hyvä:)

   Poista
 5. Ihana väri tuulimyllyssä, ja sinivaleunikko on aina hurmaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjenkello, eikös vaan olekin soma nyt? Nyt sen jopa huomaa pihalla kävellessä:)

   Poista
 6. Nyt tuulimylly on kuin uusi! Kaunista on pihassasi, väriäkin löytyy minun silmään ja erivärisiä lehtiä myös. Kaunista sinulla on. Mukavaa pihakävelyä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, maatuska! Pihakävely liittyy oman kylän kulttuurikattausviikkoon. Tuli lupauduttua, kun esimies pyysi:)

   Poista
 7. Puutarha on tosi näyttävä. Erifäriset leherekki, on ku kukkia. Kyllä tuala silimä lepää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Navettapiika:) Olen kovasti tykästynyt noihin keltalehtisiin pikkupensaisiin, sekä punalehtisiin heisiangervoihin. Niitä on ehkä jo vähän liikaakin...Yritän varoa liian levotonta näkymää.

   Poista
 8. Kyllä teillä on kaunista ja siistiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Emilie! Pienen pihan jaksaa vielä pitää siistinä:)

   Poista
 9. Vitsi, kun teillä on niin kaunista! Tekisi mieli nähdä tuulimylly paikoillaan, joko isäntä on ahkeroinut sen kivelle? Ja joko syreenit ovat lakastuneet? Meillä on vielä jämät jäljellä, ja alatien kolmesataametrinen syreeniaita tuoksuu meille saakka. Lumipallot lienevät lämpimistä päivistä huolimatta vielä valkoisia?

  Sini K.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sini! Tuulimylly on paikoillaan ja edustava:) Syreeneistä vielä kukkivat Tapaninsyreeni ja nuokkusyreenit. Voin vain kuvitella noin pitkän syreeniaidan tuoksun, varmasti päätä huumaava!
   Lumipallot alkavat jo pudottaa valkoisia terälehtiään, mutta vielä on kukkiakin.

   Poista
 10. Tuo harmaa on niin tyylikäs väri. Kannatti tuohon yksi päivä käyttää.
  Puutarha on kaunis vaikka perennat eivät juuri kukikaan, mutta puut ja pensaat antavat kauniisti väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, minustakin väri onnistui yllättävän hyvin, vaikka niin äkkiä sen sävyn valkkasin. Kaunista on vihreän eri sävytkin:)

   Poista