Kesä

Kesä

Huonot keenit

10.7.2015

Kesätraditiomme, kesäteatteriretki kahden hyvän ystävän kera, suuntautui tänä kesänä Juvalle. Siellä tarkemmin Rapion Myllyn kesäteatteriin. Näytelmänä oli Eila, Rampe ja huonot keenit, oikein hauskaa Nopolamaista sanailua. Ja olihan esityksessä pari kuuluisuuttakin, Meiju Suvas ja Eeva Eloranta. Paikka oli sinällään jo hieno, ja teatteri täysin sisätiloissa, joten ei kastuttu eikä paleltanutkaan.

Meidät oli kutsuttu oikein yökuntiin erään yhteisen tuttavan luo, jonka kotitila on siinä lähellä ja hänen kesäpaikkanaan. Illalla, tai yöllä saunoimme pienessä harmaassa erämaa mökkisaunassa. Tulipa heitettyä talviturkkikin sinne. Seuraavana päivänä kävimme tutustumassa Juvan upeaan  kivikirkkoon, sekä Wehmaan kartanoon. Butiken på Landet oli meidän kukkaroillemme vähän liian tyyris kauppa, mutta Tea Housessa nautimme hienon englantilaistyylisen teeaterian lämpimien skonssien kera.

Mukava reissu kaikkiaan, eilen illalla kotiuduimme. Ensimmäisenä tietysti pihakierros. Edellisessä postauksessa esittelemäni ihana Tapaninsyreeni oli levähtänyt pitkin maata, kun raskaat kukkatertut olivat sateessa käyneet ylivoimaisen painavaksi taakaksi. Onneksi ei yksikään oksa ollut katkennut, ainoastaan taipunut. Yritin keräillä sitä kokoaan ja ravistella kukkaterttuja kuiviksi. 

Suloinen norjanruusu Hurdal oli avannut nuppunsa. Yritin ottaa kuvia, muttei mun kehnolla kameralla saa tallennettua sen kauneutta. Samoin jalopähkämö on kukassa, pioneista jokunen kukka oli auennut. Paljon ehtii kahden päivän aikana tapahtua, kun on poissa kotoa:)

Ps. Sain Maatuskalta Selätön puutarhuri -blogista jo jokunen aika sitten haasteen, palaan siihen vähän myöhemmin.


pakko laittaa vielä yksi kuva tapaninsyreenistä, kun kävi niin somasti yhteen tuon rotkolemmikin kanssa

16 kommenttia:

 1. On oikee jalosukuusen sorttiset kukat tuas norialaases. Kaunis, niinku tua tapaniki ja rotkolemmikki. Hyvä pari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, tuo norjanruusu on ollut myös hyvin terve, ei koskaan minkäänlaisia rupuja lehdissä, eikä juurikaan ota kirvoja.

   Poista
 2. Kiva reissu on sinulla ollut Juvalle. Juva tuli minulle nuorena tutuksi, kun silloinen poikaystäväni asui siellä. Nykyisin poiketaan siellä vain AB:llä. Kauniita kukkakuvia. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, minulle Juva oli ihan uusi tuttavuus. Tuntui virkeältä paikkakunnalta. Ohi olen minäkin tainnut aiemmin suhauttaa:) Kiitos samoin, oikein mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Aivan ihana syreeni! Uskomattomat kukat. Minä kyllä haluun tuota rotkolemmikkiä, kauniit lehdet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, tykkään itsekin rotkolemmikki Jaskasta, eli "Jack Frost". Se katosi toissatalvena mun penkistä, kun oli meille harvinainen lumeton pakkastalvi. Sisareni sitten viime kesänä toi uuden:)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, Paula:) Tämä kesä on kyllä ollut hyvin erikoinen, kaikki on niin myöhässä, ja ennättääkö loppukesän kukat edes kukkia?

   Poista
 5. Ihanat ruusut! Vähän pelottaa, että miten kasvattamani kukat ehtivät kukkimaan:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit:) Taitaa tämä kesä mennä ilmoja odotellessa. Kesäkukat roikkuvat vähän surkeina. Verbenasta kuihtui kaikki kukat.

   Poista
 6. Mukava kesäreissu ollut teillä, mulla on vieläkin käymattäa meidä kesäteatterissa, vaikka keväällä lupasin itselleni, on vissiin liian pitkä matka 3 km;) Pitäs edes kannatuksen vuoksi vaivautua...
  Kovin on komia Haraldisi ja hyvä kombo alimmassa kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anski, onpas tosiaan lähellä sulla kesäteatteri, ei muuta kun katsomaan vielä kun ennättää! Tosin huonot kelit on kesäteattereillekin ollut kuluvana kesänä, eikä ensi viikollekaan ole parannusta luvassa.

   Poista
 7. Todella ihana syreeni ja kaunis ruusu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko:) Toivottavasti kukkivat myös ensi kesänä yhtä komeasti.

   Poista
 8. Mukavan kuuloinen kesäretki. Olemme ajaneet tänä vuonna monesti ohi kyltin Butiken på landet, kun olemme vieneet poikia Niinisaloon. Onneksi emme ole poikenneet. Aivan mahtavia kukkakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa tosiaan oli, hyvässä seurassa vielä. Kallis oli kauppa, venäläisiä vanhempia herrasmiehiä istuskeli rokokoonojatuoleissa keskellä kauppaa, rouvat ostivat isot kassilliset vaatetta. Heillä ei ollut rahasta puutetta:)

   Poista