Kesä

Kesä

Lomatouhuja

Perjantaina, 17.7.2015

Nopeasti on hupsahtanut tämä viikko! Ylipäätään päivät vilistävät aamusta iltaan vähän turhan äkkiä, varsinkin näin lomalla. Tämä päivä on sitten tämän kesän viimeinen virallinen lomapäivä. Haikealtahan se vähän tuntuu, eipä paljoa ennättänyt keinussa loikoilla, tai tarennut. Toisaalta on ollut tosi hyvät pihapuuhastelukelit, kun ei ole ollut liian kuuma, kuten viime heinäkuussa. 

Nyt vasta alkavat pionit kukkia. Mies laittoi niille kunnon tuet, telkkarissa kun oli kuulema sanottu niiden sellaiset tarvitsevan. Mies on joutunut esittelemään pihaa muutamalle yllätysvieraalle, kun en itse ole ollut kotona. Oman arvionsa mukaan on sujunut vallan hyvin, tunnistaa ainakin ruusun ja pionin. Olisi ollut hauska olla kuuntelemassa! 

Seinustalla purppuraheisiangervo Diabolo kukki vallan vimmatusti, samoin jalopähkämö oli taas kerran ihana violetinpinkki väriläiskä. Jasmike tuoksuu hyvälle ohikulkiessa, vaaleanpunaiset jaloruusut ovat aukaisseet ensimmäiset kukat. Kohta kukkivat nauhuksien keltaiset rivit.

Pari päiväää on mieskin malttanut pitää vapaata. Eilen ajeltiin pohjoisessa Keski-Suomessa katsastaen kaikki pikkukunnat. Karstula, Kivijärvi, Kinnula, Kannonkoski, Viitasaari, Saarijärvi. Kauniita maisemia, ja muutama minulle ennestään ihan vieras paikkakunta. Matkan varella nähtiin mm. Keihärinkoski ja Huopanankoski. Mentiin sitten illan lopuksi mökille saunomaan. Mökillä on muutenkin käyty paljon iltaisin sauna lämmittämässä. Tänäänkin piti mennä, vaan alkoi satamaan niin kovasti, että jätettiin väliin.16 kommenttia:

 1. Sulla on muhkean koreat kukkapenkit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nettimartta! Ja mies vielä kysyi, mitä niille voisi antaa, että kasvaisivat paremmin...

   Poista
 2. Upeasti kukkii pihassasi. Mahtava tuo Diabolo! Minulla on vartettu versio;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, se oli kyllä hieno kukkiessaan valkoisenaan! Rungollinen on tosi hieno, mullakin on, mutta vähän huonolla paikalla.

   Poista
 3. On tosiaanki hiano tua Diabolo. Mun jalopähkämöt on varmasti lannootuksen puuttehes, ku kaikilla kukkii nii komiasti paitsi mulla. Ei sun kasvit kyllä lannootuksen puuttehes näytä oleva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalopähkämö viihtyy tuossa suht kuivalla paikalla, missä on kallio lähellä pintaa. Hevosensontaa sain keväällä lannoitteeksi:)

   Poista
 4. No, johan kukkiikin tuo purppuraheisiangervosi! Meilläkin kukkii kyllä ja on suuri pensas, mutta ei tossa määrin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mun puska alkaa kyllä jo olla ihan liian suuri. Viime kesänä olevinaan sitä kovastikin leikkasin, mutta kasvaa ja kasvaa...peitytään varmaan kohta sen alla:)

   Poista
 5. Voi hyvää päivää näitä sun kuvia! Ihanaa ihanaa...joko mä sanoin että ihanaa.

  VastaaPoista
 6. Onpa hienoja kasveja. Minä kasvatin oksasta uuden purppuraheisiangervon taimen ja istutin sen. Ajattelin pioneita istuttaa sen viereen. Pitänee suurentaa niiden väliä, kun noin isoksi kasvaa tuo pensas. Vaikka meneehän siihen vuosia sen kasvamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, ja tuota heisiangervoa voi kuulema muotoillakin leikkaamalla, vaikkapa palloksi. Itse kyllä tykkään enemmän luonnollisesta mallista. Tuo pensas on 7-8 vuotta vanha.

   Poista
 7. Upeita kuvia. Itsekin lomailen ja juuri äsken tulin sisälle, kun alkoi vähän ripsiä vettä. Muuten on ollutkin mahtava pihatyökeli, aamulla aloittelin ennen kahdeksaa:) Rikkaruohot ovat olleet varsin villinä sateisena kesänä, mutta nyt saivat kyytiä. Siivoilin ja siistin, huomenna ajattelin vähän leikata sireenejä ja norjanangervoja, jotta pääsee kulkemaan, ovat ryöpsähtäneet poluille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakissa, huomasin myös, että kitkettävää olisi taas vaihteeksi. Vesiheinää ainakin näyttää ilmestyneen. Pihalla aika kyllä hurahtaa nopeasti, kun jotakin alkaa touhuamaan:)

   Poista
 8. Googletin syyskimikkiä ja tupsahdin upeaan puutarhaasi. Löysin kaikkien muiden ihanien kukkien lisäksi komean kukkivan syyskimikin. Itselläni on kaksi pari vuotta vanhaa kimikkiä ja kysyisikin nyt, mitä sille pitäisi antaa tai tehdä jotta se ehtisi kukkia ennen pakkasia? Meillä on aika savinen maa, vettä tänä kesänä on ainakin saanut tarpeeksi.
  Kiitos neuvoista etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla, kiva kun löysit tänne blogiini! Tuo mun kimikkini ehtii kukkaan vain oikein lämpöisenä ja aurinkoisena kesänä. Tänä kesänä sitä koreutta tuskin näkee. Viime kesänä ei kasvanut kuin parikymmensenttiseksi koko kasvi, kun kärsi lumettomasta talvesta. Nyt kasvaa kyllä korkeutta, mutta tuskin kukkii. Normaalisti sitä hoitelen, kuten muitakin. Kevätlannoituksen annan alkukesästä. Menestystä kimikillesi,:)

   Poista