Kesä

Kesä

Pihakävely

Sunnuntaina, 5.7.2015

Koko alkukesän jänskättämäni päivä onnellisesti illassa! Paikkakunnallamme on vietetty Kulttuurikattaus-viikkoa monenlaisine hienoine tapahtumineen. Uutena tapahtumana ohjelmistossa oli paikkakunnan oma Avoimet puutarhat, ja lupauduin mukaan yhdeksi kohteeksi. Pihakävely alkoi meiltä, ja sisälsi 2 muuta, erilaista puutarhaa.

Yli viisikymmentä henkeä halusi tutustua puutarhoihin. Minulle meinasi tulla jo pelko, etteivät kaikki millään mahdu kapeille nurmikäytäville. Jotenkin siinä kuitenkin onnistuttiin, sopu antoi sijaa, eikä ketään tyrkätty pusikkoon. Paljon oli kiinnostusta kasveihin ja monenlaista kysymystä esitettiin. Tosi mukava ja positiivinen kokemus kaikkineen, tosin pienemmällä porukalla anti olisi ollut varmasti parempi. Hienoa, jos onnistuin edes pikkiriikkisen herättään uutta innostusta oman pihan laittoon:)

Vähäsen oli huono ajankohta siinä mielessä, ettei tällä hetkellä ole kovinkaan paljon kukkivaa. Odotin, että norjanruusu Hurdal avaisi vaaleanpunaiset nuppunsa, vaan ei ihan ehtinyt. Elokuun alussa olisi ollut väriloistoa enemmän. Nyt väristä vastasi parhaiten upea Tapaninsyreeni, joka innostui valtaisaan kukkaloistoon juuri sopivasti. Aikasempina kesinä se ei ole kukkinutkaan vielä. Yhdessä lumipalloheiden valkoisten pompuloiden kanssa se muodostaa nätin yhdistelmän.

18 kommenttia:

 1. Toi Tapaninsyreeni on kyllä mahtava. Kuvissa ainakin näyttävät tosi suurilta nuo yksittäiset kukat, oikeasti en ole ikinä nähnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mörökölli, siinä on oikeasti tosi suuret ja näyttävät kukat! Ostin sen ehkä kolme neljä vuotta sitten Tommolan tilalta. Harvinanen taitaa vielä olla, kun ei ole monikaan kuullut tästä kaunottaresta. Tuoksukin on huumaava:)

   Poista
 2. Munki täytyy liittyä Tapaninsyreenin ihaaliakaartihi. Tosi näyttävä! Herkkufäri:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, on se kyllä upean näköinen! Yllätti minut täysin noin runsaalla kukinnalla, kun ei aikaisemmin ole kukkinut yhtään:)

   Poista
 3. Tapaninsyreeni on minulle kun uusi tuttavuus. Hurmaava.
  Ihmiset tuntuvat innostuvan yhä enemmän kasveista ja puutarhasta. Ruuhka oli ehkä parempi vaihtoehto. Itse ainakin olisin päinvastaisessa tapauksessa murehtinut, eikö puutarhani kiinnosta ketään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, minustakin tuntuu, että ihmiset yhä enemmän ovat kiinnostuneita laittamaan pihojaan! Ja sehän on hyvä, että kiinnitetään huomiota myös kodin ympäristöön:)

   Poista
 4. Hienoa, että uskaltauduit mukaan, vaikka varmasti jännitti. Mekin hommasimme tapaninsyreenin viime kesänä. Nyt ei tosin näytä tekevän vasta kuin yhden kukinnon. On kyllä hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjenkello, onneksi olen ollut lomalla, niin olen ennättänyt laitella paikkoja kuntoon ja kitkeä istutuksia. Tosin kauhukseni huomasin kesken kierroksen akankaalien seassa törröttävän rikkaruohon, muttei sitä ehkä muut huomanneet...

   Poista
 5. Hih, taitaa olla niin, että itse kiinnittää huomion kaikkeen mikä ei ole niinkuin haluaisi....niihin rikkaruohoinkin;) Ihana syreeni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, niinhän se varmaan on, että itse on liian kriittinen omaansa kohtaan :) Eikä noita puskia saa ihan rikkaruohottomiksi millään - kun selkänsä kääntää, jo putkahtaa uusi johonkin!

   Poista
 6. Vähän vaan kukkii! Kaunista teillä, erityisesti Tapaninsyreenissä on juuri sopiva vaalea puna. Ihailin edellisessä postauksessasi kanttauksianne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta! Tuo ihana syreeni taisi pelastaa pihanäkymät, on se niin nätti. Kanttauslapion kanssa käyn muutaman kerran kesässä läpi alueet, nyt tuli vähän saksittuakin reunoja.

   Poista
 7. Oi, sulla onkin varmasti ollut jännä ja mielenkiintoinen päivä! Ihailen pihaasi, sulla on niin siistin, hillityn ja hallitun näköistä kaikki! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, KesäKukka! Sanoinkin kävijöille, että mulla on ollut tavoitteena Hallittu Viidakko:)

   Poista
 8. Varmasti kiva päivä sinulla. Kaunis syreeni kauniissa pihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, esittelenhän minä tietysti ihan mielelläni pihaani, mutta kyllä mua jännitti aika tavalla:)

   Poista
 9. Voi kauhistus, noin komeaksiko tuo Diablo kasvaa? (Menee repimään omaansa ylös.) Jäisiköhän vähän hillitymmäksi, jos jättää hevosenlannat antamatta? Ja montakos vuotta se sinun Diablosi on saanut rehottaa? Vaan taitaa olla, kun katselen noita sun reheviä laitumiasi, että meidän samaiset versiot jäävät pienemmiksi vaikka kuinka ruokkisi hevonlannalla keväisin, joku taikasormi sitä siellä asustaa.

  Jokos sulla on runsaat nuppupaljoudet kärhöissä? Minä olen niidenkin osalta koettanut noudattaa sun kasvatusoppeja mutta kuolevat yksi toisensa perään pois, paristakymmenestä taitaa olla viisi elossa. Joten olisi vissiin ensi kerralla parempi kiilautua avoimien ovien heiluessa jonoon, jotta näkisi ihan paikan päältä, miten niitä kasvatellaan ja miltä niiden kuuluu näyttää.

  Luin muuten tuosta aiemman postauksesi tekstin, jossa kirjoitit pilvikirsikan kohdan näyttävän vielä autiolta. Nauroin ääneen. Meidän käsitys autiosta on hieman erilainen :)

  Ihailen ja huokailen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sini, älä kauhistele tuota Diaboloa, ei se meilläkään muualla noin isoksi ole kasvanut. Tuo yksilö on 7-8 vuotta vanha ja pihan parhaalla ja lämpöisimmällä paikalla. Sitä voi myös leikata ihan reilulla kädellä. Kärhöistä moni menehtyi toissa talven lumettomuuteen, ja eloon jääneet eivät viime kesänä kukinnalla loistaneet. Nyt näyttäisi olevan ainakin Hagley Hybridissä nuppuja, ei ihan vielä kukassa. Huono minä olen kyllä muita neuvomaan, kun vasten tietoa en jaksa kaivaa tarpeeksi syviä monttuja kaikille. Talvimärkyys voi tietysti olla yksi haittaava tekijä, ja siihen tyvelle pitäisi laittaa jotakin karkeampaa ainesta kuin multaa. Minä olen laittanut lecasoraa, mutta se tuppaa häviämään johonkin. - Näkisitpä sisareni kärhöt, niiden rinnalla nää mun on ihan ruikuloita:)

   Poista