Kesä

Kesä

Aukon täytettä

Torstaina, 20.8.2015

Musta aukko etupihan istutusalueella oli huudellut täytettä jo jonkin aikaa. Sehän syntyi taannoin siitä, kun heivasimme rumasti ruskistuneen hopeakuusen käppänän kokkotarpeiksi. Runsaan neliön ala mietitytti. Uutta puuta siihen ei missään nimessä kannattasi istuttaa, sen verran on jo täyttä muutenkin. 

Sunnuntaina suuntasin Jyväskylään taimikaupoille. Taimipiha Hyytiäiseltä löysin kultapallotuijan, pari Kimono-ruusua entisten jatkoksi, tummanpunaista jaloangervoa sekä "Johnson's blue" merkkistä kurjenpolvea. Etureunaan kaivoin omista tarpeista valkoreunaista kuunliljaa. Ensi kesä näyttää, minkälainen sillisalaatti tuosta kehkeytyy.

Yleensä en ole kovin hanakka kastelemaan vesijohtovedellä tavallisia perennoja. Nyt alkoi kuitenkin tuntua jo niin naateilta jotkut isolehtiset kasvit, että parina iltana olen seisonut letkun jatkeena. Myös kärhöt ja ruusut tarvitsivat oman janojuomansa.

Meidän piti lähteä tänään mökille  saunomaan, vaan kuinkas kävikään? Jäätiin kylällä poliisin haaviin, auto kun oli kuulema katsastamaton! Muutama päivä meni yli, eikä mies muistanut yhtään. Eipä siinä mitään, pajan nurkilla oltiin, auto jäi sinne ja toisella autolla päästiin kotia. Ei tullut edes sakkoja. Että kaikenlaista sitä näkee, kun vanhaksi elää.15 kommenttia:

 1. Aika kuivaa alkaa jo olla. Tänään radiossa ennustettiin mahdollisia sateita ensi viikolle, joten eipä tässä pitkään tarvinne kastella.
  Kimono on kaunis ruusu. Meillä ei ole kunninut tänä kesänä laisinkaan, kun vattukärsäkäs on järsinyt kaikki nuput heti alkuunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kyllä alkaa nurmikkokin joistakin paikoin kellastua. Vattukärsäkkäät ovat tosi ikäviä. Mulla niitä tulee suviruusuun aina.

   Poista
 2. Voi kun teillä kukkii ja on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta:) Pikkuhiljaa leimutkin ovat avanneet nuppunsa, ja tuovat vähän väriä.

   Poista
 3. Onpas sun köynnösportti täytelääse rehevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se taitaa olla jo vähän liiankin rehevä! Köynnöspinaatti on jo turhan massiivinen. Ens kesänä katkon siitä enempi varsia, että jää kärhöillekin tilaa.

   Poista
 4. Nyt tulikin niin huippukuumaa, että perennatkin kärsivät, joten kastellut olen minäkin. Kauniilta näyttää teidän puutarhassa, ihanat liljat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kurjenkello:) Liljat ovat kyllä ihania, pitäisi enemmänkin niitä istuttaa.

   Poista
 5. Kauniit nuo valkoiset liljat. Täällä meilläkin on ollut pakko iltaisin tarttua kastelukannun kahvaan ja antaa virvoitusta nääntymässä oleville kasveille. Tänään mittari näytti varjolämpötilaksi + 25 astetta. Tulihan ne helteet sieltä lopulta, mutta valitettavasti aivan liian myöhään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä esim. nauhuksien lehdistä osa on jo kellastuneita, samoin suviruusun lehdet ovat ihan keltaisia. Vettä pitäisi malttaa antaa kunnolla ja pitemmän aikaa, että se tavoittaisi juuretkin. Mutta ihanan lämmintä!

   Poista
 6. Ihanat kuvat!
  Vähän huvittaa tuo autojuttu, sitä sattuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs muuta sano! Ja huono tuuri, meidän kylällä kun ei poliiseja kovin usein näy :)

   Poista
 7. Voi hyvän tähen ... että ihan poliisien kanssa tekemisissä. Hih, hihityttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ollaan lainrikkojia:) Onneksi en minä ollut yksin liikkeellä. Ja mies vielä katsastuttaa ammatikseen toisten autoja!

   Poista
 8. Koko puutarha oikein hehkuu!
  Kyllä ne poliisit nyt ovat elokuussa tuolla niin tarkkana. Minä sain viime yönä sakot, kun ajoin puolen yön jälkeen ylinopeutta. Olin tulossa lapsenvahtihommista Helsingistä ja halusin jo päästä nukkumaan.

  VastaaPoista