Kesä

Kesä

Kesäistä elämää

Keskiviikkona, 12.8.2015

Kesäisen lämpöisistä ilmoista ollaan saatu nauttia jo toista viikkoa. Auringon ja lämmön vaikutuksen näkee heti kesäkukista, kukinta on kohentunut huimasti sitten sateisten päivien. Miljoonakelloamppelit menivät tosi surkean näköisiksi, eikä ne nyt edelliskesien loistoon pääsekään.

Pihatyöt ovat jääneet taas, kuten yleensä aina loppukesästä, kastelun ja leikkaamisen tasolle. Tykkään leikata kukkineita kukintoja pois rumentamasta näkymiä.  Etupihan soratulle kulkuväylälle tuppaa kasvamaan vihreää, heinää ym. Pari kertaa olen käsitellyt sitä etikkavesiseoksella, mutta lopputulos ei ole ollut pysyvää. Vihreä kyllä kellastuu ja häviää vähäksi aikaa, mutta nousee uudelleen. Täytynee ottaa hara esille, ja käydä käsin se läpi. Sitten kun viitsii, tai ehtii.

Töiden jälkeen ollaan pakattu saunakamppeet koppaan ja ajeltu mökille saunomaan ja uimaan. Minä olen poiminut mustikoita sillä  välin kun mies on lämmittänyt saunaa. Saalista on tullut kivasti, kymmenisen litraa. Enpä muista koskaan aikaisempina vuosina siellä olleen niin paljon poimittavaa, hyvä jos piirakkamarjat olen saanut.

Kotona takapihan terassi on ollut ahkerassa käytössä. Siellä on kahviteltu ja syöty, keinuttu keinussa ja lueskeltu. Myös jälkikasvu on tarjoillut kavereilleen kahveja ulkona.

Sinnepä  taidan tästä taas suunnata :)17 kommenttia:

 1. Vaikuttaa ihan siltä, että siälä osatahan nauttia kesääsistä ilimoosta niinku pitääki :) Ei puutarhaskaa tartte kokoaijan jotaki tonkia. Näyttää puutarhas nii täytelääseltä ja hyvinvoivalta, että ny saa vaa ihaalla kättensä jäläkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, töiden jälkeen ei paljoa ehdi eikä jaksakaan. Viikonloppuna sitten teen enemmän pihan hyväksi:)

   Poista
 2. Kaunis ja rehevä elokuun puutarha. Ei niitä kaikkia rikkaruohoja tarvitse metsästää. Helteillä pitää viimeistään heittää vapaalle ja vaan nauttia. Syksyn viileinä iltoina ehtii sitten rikkaruohojahtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irene! Näkyvät rikkikset nyppäistään pois ohikulkiessa, mutta puskat on niin tiheät, ettei sinne syvemmälle onneksi näe:) Viileimmillä keleillä tulee sitten touhuttuakin enemmän.

   Poista
 3. Sateisen kesän aikaan jaksoi pihassa touhuta, mutta kyllä tällaiset helteet saavat aktiivisenkin ihmisen nautiskelemaan pelkästä oleskelusta. Ihan tervettä vaihtelua!
  Samaista etikkasuihkutusta minäkin olen hiekkakäytäville kokeillut, mutta aika lyhytaikainen hyöty siitä on. Tuntuu, että tänä kesänä hiekalla kasvaa kaikki rikat erityisen hyvin. Pitäisi saada joku ahkera hautausmaaharavoitsija kulkemaan säännöllisin välein hiekkakäytäviä. Ehkä ne sitten pysyisivät siistimpinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, loma-aikaan meni kaikki päivät aamusta iltaan pihalla, ja tosiaan jaksoi paremmin viileällä. Lämpöä on odotettu ja nyt siitä sitten on lupa nauttia! Joku myrkky tietysti olisi tehokkaampi kuin etikka, mutta en halua niitä käyttää. Pihalla liikkuu paljon oravia ja lintuja, enkä halua niille myrkytystä:)

   Poista
 4. Sulla on ihanan paljon ranskantulikukkia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KesäKukka, olen ostanut vuosia sitten tuon tulikukan Tommolasta tummatulikukan nimellä. En sitten tiedä, mikä ero niillä on. Kasvaa ja leviää mukavasti. Pysyy tanakasti pystyssä, korkeutta on minun mittani verran:)

   Poista
 5. Kesämökkeily näissä säissä kuulostaa tosi hienolta. Onpa teillä muuten kivan rehevää pation ympärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, olen yrittänyt "maastouttaa" tuota terassia, ja terassilla istuessa on kiva olla vähän naapurien katseilta piilossa:)

   Poista
 6. Kyllä tuolla passaa istuskella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, joskus vähän liikaakin:)

   Poista
  2. No, kaikki aikanaan, myös lepäilyt!

   Poista
 7. Kuulostaa mukavalle tavalle rentoutua töiden jälkeen ja mustikoitakin tulee siinä sivutuotteena. Mustikat on ihan parhaita marjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska, meillä on mökki sen verran lähellä, että hyvin voi illalla käväistä sauna lämmittässä. Yötä ei paljoa ole tänä kesänä siellä oltukaan.

   Poista
 8. Voi kun kauniilta pihasi näyttää <3 Niin ihana takapihan terassi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulikki! kyllä siellä onkin viime päivinä ollut mukava oleskella:)

   Poista