Kesä

Kesä

Lisää virtaa

Perjantaina, 28.8.2015

Nyt pitäisi kaivaa se ylimääräinen vaihde jostakin, että innostuisi pihatöihin. Jotenkin meni fiilis, kun hellejakson aikana kasvit pääsivät osittain kuivahtamaan ihan keltaisiksi lehdiltään, ja päätypolun nurmikko ruskistui ihan rapeaksi. Vaikka kuinka yritin kastella, ei se juurikaan auttanut. Olisi pitänyt antaa lorottaa vettä useamman tunnin ajan.

Kärhöistä ei Polish spirit taida ehtiä kukkia, muutamia nuppuja vasta näkyvissä. Sen sijaan takapihan terassin ritelikössä vanha luotettava Eriostemon kukkii ihanana sinisenä läiskänä. Sitä täytyy päivittäin käydä ihastelemassa ja kiittelemässä silmänilosta. 

Etupihalla leimut ovat täydessä kukassaan. Kukinta on paljon heikompi kuin viime kesänä, mutta mukavasti tuovat väriä pihalle. Niitä täytynee jakaa ensi keväänä, samoin takapihan väriminttua. 

Takapihalla nauhukset ovat valloittaneet aivan liikaa tilaa. Salakavalasti koko penkki on täyttynyt niistä, eikä esim. valkoinen särkynyt sydän näkynyt niiden joukosta enää ollenkaan. Nauhusten ylöskaivamisessa olisikin nyt seuraava homma. Jospa viikonlopun aikaan olisi sopivia kelejä siihen. Ja jos sitä virtaa vielä löytyisi.


18 kommenttia:

 1. Joo, vielä pitäsi tehdä vaikka mitä. Intoa olisi, mutten pysty. Kaunis kärhö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, sinulla sitä virtaa riittäisi, kun se sinun jalkasi vain tulisi nyt kuntoon! Varmaankin tosi turhauttava tilanne. Minustakin tuo on ihan nätti, vaikkei loistokärhö olekaan:)

   Poista
 2. Kylläpäs onki hiano kärhö. En oo koskaa luannos nähäny. Ei mullakaa varmasti kaikki kärhöt kerkiä kukkia, mutta nautitahan niistä mikkä kukkii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, tuo on niitä ihan ensimmäisiä kärhöjä hagleyn ja violan lisäksi, mitä olen istuttanut. Jospa ensi kesä olisi parempi:)

   Poista
 3. Ihanan sininen kärhöpilvi!
  Vähän samanlaisia fiiliksiä, mutta luotan siihen, että se on tilapäistä ja menee ohi. Kasvien ylöskaivamiset eivät ole sieltä mukavimmasta päästä. Mieluummin istuttaisi uutta. Tapaan ns. ottaa itseäni niskasta kiinni ja urakoida epäkiitollisia hommia. Usein se kyllä vaatii aikamoista tsemppausta. Sitä toivon sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, Between! Mukavasti täältä blogimaailmastakin saa sitä tsemppiä ja innostusta:) Minulla onkin taka-ajatuksena, että vanhat pois, jolloin mahtuu uutta tilalle! Se ajatus piristää hiukan.

   Poista
 4. Aivan mahtavia näkymiä koko sivun täydeltä, kyllä sun kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mörökölli! Pitää iloita niistä kukkivista, mitä nyt on:) Mulle iskee aina jonkinasteinen puutarhamasennus, kun käyn Onnelassa sisareni pihaa katsomassa. Siellä on ihan käsittämättömän runsasta kukintaa niin kärhöillä kuin muillakin.

   Poista
 5. Kauniita sinisiä kukkia. Minulla ei ole aiemmin ollut sinisiä kukkia, nyt on tänä kesänä ukonhattuja, ritarinkannuksia ja kruunuvuokkoja, eli sinisiä kukkia. Olen huomannut että pidän niistä todella paljon!
  Oletko huomannut arvonnan blogissani? Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, siniset kukat käyvät nätisti yhteen monen muun värin kanssa. Täytyypä kurkistaa blogiisi, ilman muuta haluan osallistua arvontaan:) Meidän tietsikka toimii taas milloin huvittaa ja hidastelee tosi paljon, niin en ole ihan ajantasalla blogimaailmasta.

   Poista
 6. Ihana kärhö. Helle kyllä pisti tarttumaan kastelukannun kahvaan täälläkin ja osa perennoista alkoi uhkaavasti ruskistaa lehtiään kastelusta huolimatta. No, nyt ei tarvitse enää kastella, kun taivas työntää täälläkin vettä ihan solkenaan. Lataan täältä virtuaalivirtaa sinne sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko! Heti tulikin energisempi olo :) Kyllä tuntuikin kivalta, kun alkoi satamaan. Sade tuli ainakin täällä sopivalla vauhdilla, ettei kaatosateena. Nyt paistaa aurinko, jospa sisähommien jälkeen päätyisi pihalle.

   Poista
 7. Voi kuinka hieno kukinta kärhössä! Upean sinisiä. Tsemppiä sinne. Hieman kun kasvit saavat sadevettä, niin siitä virkoavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta:) Eilen sain jo jotakin aikaiseksi ulkona.

   Poista
 8. Täällä on kanssa velttoiluvaihde ollut päällä jo pidemmän aikaa. Paljon olisi kuitenkin hommia tehtävänä, mutta jostain syystä ei vaan meinaa millään saada inspiraatiota pihatöihin enää. Kai tässä on vaan pakko ryhdistäytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KesäKukka, kai ne pakolliset syysjutut tulee jossain vaiheessa tehtyä, vaikka puoliväkisin. Riippuu tosi paljon keleistä, eilen oli niin ihana auringonpaiste, että oli tosi kiva puuhastella hiukan ulkosalla.

   Poista
 9. Kaunis kärhö! Minullakaan ei taida kaikki kärhöt ehtiä kukkia kunnolla. Minäkin ajattelin kaivaa nauhuksia ylös ja antaa ne pois. Kasvavat kovin suuriksi ja vaativat aika kosteaa maata voidakseen hyvin, joten ei oikein sovi meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjenkello, aamulla justiinsa tarkastelin polish spiritiä, saattaa muutama kukka ehtiä auki asti. Mun nauhukset on salakavalasti päässeet lisääntymään niin, että täyttivät turhan suuren alueen. Kaivoin eilen osan ylös.

   Poista