Kesä

Kesä

Mielenhoitoa

Lauantaina, 1.8.2015

Onpas ollut muutama aurinkoinen ja lähes sateetonkin päivä välissä. Pitkästä aikaa on päässyt pihalle puuhastelemaan. Aikamoista kilpaa on ollut sateen kanssa ruohonleikkuu. Jossakin välissä se on kerran viikossa pitänyt tehdä. Mies tuli avuksi, kun nappasimme ruskettuneen hopeakuusen pois pihaa rumentamasta. Yllättävän isot juuret sillä oli, ja voima olikin kaivutyössä tarpeen. Kärrättiin kompostista vielä multaa kuusen paikalle, täytyy muistaa myös kalkkia sekoittaa siihen.

Nyt oikein ihmetyttää, kuinka se kuusi on ylipäätään  mahtunut tuossa olemaan! Uutta puuta paikka ei ainakaan kaipaa, mutta mukavasti tuli tilaa lisätä vaikkapa ruusuja entisten jatkoksi. Vielä siinä on musta aukko, kunnes ehdin käymään Jyväskylässä.

Kärhöt ovat avanneet ensimmäiset kukkansa. Etupihan tornissa ihana vaaleanpunainen Hagley Hybrid on kukassa, samoin takapihan pinaattiportissa Rouge Cardinal loistaa muutamalla kukallaan. Valkoiset ukonkellot kukkivat, osa jo kuihtumassa. Vieressä väriminttu taitaa kaivata jakamista, kun kukinnasta ei näyttäisi tulevan yhtä komeaa kuin aikaisemmin. 

Tuumasin illalla saunasta tultua oikein ääneen, miten hyvä mieli ja mukava olotila tuli, kun pääsi pitkästä aikaa pihalle. On se puutarhahoito vaan niin hyvää kehon ja mielen hoitoa!

Tällaiselta pihassa näytti tänä päivänä10 kommenttia:

 1. Huomasin tuossa yhdessä kuvassa olevan runkotuijan. Onko se ollut pitkään puutarhassanne? Siirsin oman pari viikkoa sitten ruukusta maahan ja mietinnön, miten se selviytyy talvesta.
  Puutarhapäivän jälkeen kroppa on usein jäykkä, mutta mieli iloinen, jopa onnellinen. Eipä voisi parempaa tekemistä ja terapiaa keksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, nuo kaksi rungollista tuijaa ovat olleet paikallaan kaksi talvea. Ensimmäisen kesän olivat ruukuissa, sitten valeistutuksessa takapihalla talven yli. Se on kyllä kumma, kun minulta ainakin kaikki kolotukset unohtuvat pihalla :)

   Poista
 2. aivan totta, kiertelin kauniissa puutarhassasi ja nautin:)) koko päivän olen itsekin taas pihamaal puuhastellut, ja parempaa tekemistä en tiedä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona, kyllä voin täysin olla samaa mieltä! Töistä tultua joskus väsyttäisi ja tekisi mieli oikaista sohvalle. Mutta kun astuu takaovesta pihalle, häipyy väsymys oitis. Oikein tuntee, kun lisäenergia nousee ja kasvaa kaikesta vihreästä:)

   Poista
 3. Ihana puutarha teillä!! Puutarha auttaa moneen vaivaan, väsymykseen ja kiukutukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjenkello, kiitos:) Kyllä näin on, lisäksi kroppa saa monipuolista liikuntaa!

   Poista
 4. Upea puutarha, niin kauniita kuvia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulikki:) Kamera voisi olla parempi, kuvat ovat vähän huonolaatuisia

   Poista