Kesä

Kesä

Viimeiset sipulit

Keskiviikkona, 28.10.2015

Sunnuntaina läksin Viherlandiaan Onnelan väen mukana. Kun sisareni soitti ja pyysi mukaan, sanoin voivani kyllä lähteä, mutta mitään en aio enää ostaa! Arvatkaa vaan, ostinko? Kuka  voi vastustaa, jos kaikki kukkasipulit on -70% alennuksella? No en minä ainakaan. Rohmusin toinen toistaan ihanamman värisiä tulppaaninsipuleita sylin täyteen. Koriahan en ottanut, kun mitään ei pitänyt ostaa. Pussukoita kertyi siinä määrin, etteivät meinanneet mukana pysyä.

Eilen sitten istuttelin kaikki satakunta sipulia multiin. Tuli sisareni suosituksesta ostettua myös pari pussukkaa sekä sinistä että valkoista Camassiaa. Aivan uusi tuttavuus minulle. Kauniilta näyttää kuvassa.


Olen tämän viikon syyslomalla, joten oli aikaa puuhastella pihalla. Tosin kävi niin järkyttävän kylmä pohjoistuuli, ettei kovin montaa tuntia tarennut olla. Tammesta oli vielä tippunut viimeisiä lehtiä nurmikolle, mutta ne saavat jäädä ensi kevääseen.

Viime yönä oli pakkasta, maa oli aamulla kuurassa. Kiva oli jäädä sisälle lämpöiseen, kun ei tarvinnut töihin lähteä. Nyt on uunissa maustekakku paistumassa, sieltä leijailee mukavan jouluiset tuoksut. Vien sen äidilleni, kun toivoi sellaisen saavansa.

16 kommenttia:

 1. Vai iski suhunki sipulikuumes :D Sitä se syksy teettää. Mulla kukki sinine Camassia ekaa kertaa. Ostin puutarhamessuulta kukkivan Camassiaruukun, siis koska...2011 ehkä. Kaivoon sen maahan ja ny kukkii yhyrellä tähkällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se kuume nousi heti, kun viherlandian ovesta sisälle astui. Hyvin nuo vielä ennätti istuttaa, eikä tarvinnut edes rautakangella kuoppia tehdä, kun oli sentäs sula maa:) Camassia on mulle ihan uusi ja outo kasvi.

   Poista
 2. Sulla on keväällä tiedossa värikästä ilotulitusta kukkapenkeissäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta, toivottavasti:) tulppaaneja saa lisätä joka vuosi, monet kukkivat vain ekana keväänä.

   Poista
 3. Oi mitä herkkuja olet löytänyt! Kiva nähdä nuo sitten talven jälkeen, taitaa olla melkoista värien ilakointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinuski, yleensä olen istuttanut vain lilaa ja vaaleanpunaista, nyt on myös oranssia seassa:) keväällä on kiva katsoa, minkälaista oikeasti nousee ja kukkii.

   Poista
 4. Kyllä sinun nyt keväällä kelpaa, kun saat nauttia upeasta kukinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että jokunen nousisi ja kukkisi:)

   Poista
 5. Eihän tuommoisia alennuksia voi olla hyödyntämättä ja hienoja kasveja on ollut vielä jäljellä! Isotähtihyasintti (camassia) on upea kasvi, kukkii kesä-heinakuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjenkello, saas nähdä, kukkiiko se mun hoidolla:) oli hyvä ale, ja tavaraa hurjasti jäljellä.

   Poista
 6. Mopo herkästi karkaa tuossa tilanteessa. Minulle kävi samoin.
  Camassimat näyttävät kauniilta. Vähän lehtiä penkin suojaksi, niin ehtivät juurtua ennen maan jäätymistä. Onneksi on leuto syksy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, kiitos vinkistä! Lehtiä ainakin piisaa suojaksi:)

   Poista
 7. Camassia leichtlinii Semiplena on erittäin kauniis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milda, nämä camassiat on minulle ihan uusi tuttavuus. Täytyy ihan googletella ja katsella kuvia. Niitäkin näyttää olevan erilaisia. Jännä nähdä, mitä tuolta kesällä nousee, vai nouseeko mitään:)

   Poista
 8. Hei kiitos vinkistä! Ajattelin just, että etupihalla olis yksi paikka, johon pitäisi käydä katsomassa muutama sipuli... (koska unohdin jättää osan sipuleista sitä varten). Tarvitsee siis hakea muutama lisää!

  Ensi kesänä pitää sitten laittaa vertailevia postauksia noista isotähtihyasinteista (camassioista), ostin niitä laukkojen kaveriksi tänä kesänä. Tehdään analyysi, missä menestyi ja missä ei, niin osaa sitten seuraavan kerran paremmin.

  Sini
  Viherpihan Kasvihormoni-blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Sini! Hauska tosiaan ensi kesänä nähdä, minkälaista kukkasta noista sipuleista nousee. Vähän hätäiseen niille istutuspaikat valikoin. Tyyliin "sinne minne mahtuvat". Sinisen camassiat olisin halunnut vaalenapunaisen vierelle, mutten keksinyt yhtään tuohon aikaan kukkivaa vaaleanpunaista:) Vähän eri puolilla pihaa niitä laitoin, joten hyvinkin voi analyysia sitten kesällä tehdä:)

   Poista