Kesä

Kesä

Tähtien välkettä

Perjantaina, 20.11.2015

Pimeä ja synkkä marraskuun maisema valaistui, kun tänään satoi ensilumi maahan. Lunta on luvattu näihin maisemiin jopa  parikymmentä senttiä viikonlopun aikana. Minä tykkään, mies ei. Minun puolestani saisi jäädäkin.

 Ensilumen kunniaksi sain Marjaanan Maja -blogista  Tähtien loistetta -haasteen. Kiitos haasteesta, vastaan lyhyesti kolmeen  suureen kysymykseen:)


Mistä olet kiitollinen juuri nyt?

- Olen saanut elää näinkin vanhaksi ilman vakavampia sairauksia. Elämä on ihan mukavasti raiteillaan, on kiva perhe, lämmin katto pään päällä  ja oma puutarha. Kovasti olen kiitollinen myös pitkäaikaisesta ja mukavasta työpaikasta. Työvuosia saman työnantajan palveluksessa on jo 38, ei mikään itsestäänselvyys näinä aikoina.

Minkä asian tai valinnan haluaisit muuttaa elämässäsi, jos voisit?

- Varmasti montakin asiaa...turha niitä enää kaivella. Eteenpäin!

Mikä on sinun mielestäsi elämän tarkoitus?

- Pysyä hengissä kuolemaan asti. Tämä on niitä kysymyksiä, mitä ei kannata liikaa pohtia. Nuppi siinä vaan sekoaa.  Biologiselta kannalta sama kuin eläimilläkin, suvun jatkaminen ja jälkeläisten kasvattaminen. Ravintoketjussa joku on tarkoitettu aina toisen ruoaksi. Ihmisen älyllisenä olentona pitäisi pitää  huolta maapallosta niin, että elämä olisi mahdollista myös tulevaisuudessa.  Jonkun elämän tarkoitus ei voi ainakaan olla toisen elämän tahallinen päättäminen tai tuhoaminen.

Ottakoon tämän haasteen vastaan kaikki halukkaat, en nyt osoita tätä  kenellekään erityisesti!
16 kommenttia:

 1. Hienot vastaukset haastekysymyksiin ja hienot kuvat puutarhastasi. Havuja rakastavana ihailen aina sinun kauniita havuistutuksiasi.
  Minulla olisi myös haaste blogissani sinulle.Toivottavasti otat sen vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunuvuokko:) täytyypä käydä vilkaisemassa, minkälaisen haasteen olen sinulta saanut!

   Poista
  2. Anteeksi bostausluonnoksestani oli jäänyt vahingossa nimesi pois. Nyt asia on korjattu.

   Poista
  3. Eipä mitään, aioin kuitenkin vastata! Tämä onkin oikein kiva haaste, kiitos vielä:)

   Poista
 2. Vasta nyt huomaan katsoa näkymää otsikkokuvassa. Onpa teillä upeasti suunniteltu pihakulmaus. Havut, kukkivat pensaat, puut ja perennat. Kaikki jotenkin niin hienosti sopivat yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, Riitta! Aikansa kun siirtelee kasvien paikkoja, voi osua kivojakin yhdistelmiä:) näin talviaikaan on kiva katsella vanhoja kesäkuvia ja suunnitella seuraavaa kesää. Aina pälkähtää jotakin uutta "visiota" päähän.

   Poista
 3. Oon saanu kuvista käsityksen, että puutarhas on aika täynnä istutusalueeta. Tuas kivannäkööses puu/penkkikuvashan on tilaa viälä vaikka kuinka monelle ihanuurelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, oot käsittäny ihan oikein! Kyllähän tohon tietty vielä jotain mahtuis, tammen juuret vaan on vähäsen tiellä...pitää jättää hautumaan:)

   Poista
 4. Kiva kun vastailit!

  Lumi tekee maisemasta kyllä paljon valoisamman, munkin puolesta saisi jäädä. Oikein leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteista saa mukavasti jutunjuurta, kun ei tuota puutarha-asiaa nyt paljoa ole. Ihanan näköistä on nyt ulkona, olen käynyt jo monta kertaa ulkona katsomassa lumista maisemaa:)

   Poista
 5. Hyviä ja viisaita pohdintoja. Kyllä tulee kesää ikävä tällaisia kuvia katsellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan, mutta viisaus taitaa olla sitä elämän kokemusta ennemminkin, mitä tähän ikään on kertynyt:) kesää on kieltämättä kova ikävä. Jospa talvi menisi pian!

   Poista
 6. Hienoja ajatuksia ja kauniita kuvia. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu! Kesäkuvia on mukava katsella talviaikaan. Taas tuli otettua ihan liian vähän niitä:)

   Poista
 7. Onpas kiva tuo penkki puun vierellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirjo:) monta kesää ollut mielessä tnehdä penkki tuohon, viime kesänä se sit toteutettiin vanhoista laudanpätkistä.

   Poista