Kesä

Kesä

Joulusta enää muistot

Maanantaina, 28.12.2015

Kirpakka pikku pakkanen saattelee vanhaa vuotta loppuun. Tuntuu plusasteiden jälkeen suorastaan hytisyttävän  kylmältä, varsinkin kun  tuulenhuju käy. Musta, tai pikemminkin vihreä joulu oli meillä. Aivan kuten Onnelan isäntä ennustikin jo alkusyksystä.

Joulun aika meni leppoisasti ja rauhallisesti. Joulunaluspäivät  huhkin oikein tosissani siivouksen, leipomisten, laatikoiden valmistuksen ym. kanssa. Lahjojen hankintakin jäi viime tinkaan.  Joulukuusi koristeltiin jo aatonaattona. Arvasin, että tulee joulutervehdysten tuojia, kuten aikaisempinakin vuosina, ja minusta on kiva, että joulukoristeet kuusta myöten ovat silloin jo paikallaan.

Arvaukseni osuikin oikeaan. Ensimmäisenä käväisi esimieheni. Hän tuli jo aamupäivällä kesken pullan leipomisen tuomaan joulumuistamisen. Muutama tovi ehdittiin jutustella, mutta lämpimäisiä ei vielä ollut tarjolla. Kummityttäreni toi omatekemänsä joulukoristeen, kiire oli hänelläkin eteenpäin. Nuorempi sisareni ja miehensä toivat jo perinteeksi muodostuneen itsesavustetun herkullisen lohen. Illan suussa kävimme vanhemmilleni viemässä omat lahjamme ja tuoretta pullaa sekä kahvikakun. Myöhemmin illalla käväisi vielä ystäväni perheineen. Saimme Ranskan tuliaisina kilisevät paketit, ei ole vielä maistettu.

Hektisen aatonaaton jälkeen jouluaatto sujuikin sitten hyvin rauhallissa merkeissä, ihan oman perheen kesken. Joulupäivänä käväisivät Onnelalaiset kahvilla. Me ei kyläilty, mökillä käväistiin kääntymässä, ja Tapaninpäivänä pienellä ajelulla. Muuten oli ihana vaan olla ja möllöttää ja syödä välillä. Telkkarista katseltiin elokuvia ja otettiin päiväunia. Sen totesin taas kerran, että ihan turhaa leipoa montaa sorttia, syömättä tahtovat jäädä.

Tänään alkoi arki ja työt. Onneksi oli iltavuoro ja sain nukkua vähän pitempään, rytmit kun ehtivät mennä sekaisin viikon aikana. Hauska aloitus oli työpäivälle, kun päivän ensimmäinen asiakas, vanhempi herrahenkilö, sanoi tulleensa katsomaan olenko paikalla. Oli nimittäin nähnyt unta, että joulupukki oli minut konttinsa napannut ja vienyt Korvatunturille:) Kyllä siinä naurua piisasi muillekin asiakkaille!
Mukavaa loppuvuotta!


20 kommenttia:

 1. Mukavasti kuuluu heidänkin joulunne menneen. Niin sitä aina joulua odottaa ja pitkään valmistelee ja sitten se on hetkessä ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, niinhän se kyllä on. Aina sitä innolla odottaa ja tekee valmisteluja ja hups vaan, se on äkkiä ohi. Mutta mukavaa aikaa:)

   Poista
 2. Kuulostaa oikein mukavalle!
  Minullakin pöyrähti vuorokausirytmi kunnolla, ja aamulla oli aika tuskaisaa saada itsensä ylös sängystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, minulla oli onneksi alkuviikko iltavuoroa, niin ei tarvinnut ihan kukonlaulun aikaan herätä. Monta yötä meni valvoessa ihan pikkutunneille asti:)

   Poista
 3. Sinullahan on ollut oikein loistava joulu ja varsinkin töihinpaluu :D Mukavia työpäiviä edelleen ja reheväistä ja ihanaa uutta puutarhavuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, kyllä ihan mukava ja rauhallinen joulu oli. Tuo työpäivän alun vitsi jaksoi ilostuttaa loppupäivänkin:) Kohtahan sitä saadaan siemenkatalogeja postilaatikkoon ja päästään suunnittelemaan uutta kasvukautta. Ihanaa!

   Poista
 4. No onneksi ei ollut enneuni se ;-)

  Teidän joulu kuulostaa juuri sellaiselta kuin pitääkin. Ystäviä ja sukulaisia, mutta myös rauhaisaa oloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana, ei meillä näkynyt pukin pukkia, ei saanut minua konttiinsa. Ja luulisin, että äkkiä olisi palauttanut takaisin, jos olisi vienytkin:)

   Poista
 5. Mukavalta kuulostava joulu. Joulun mentyä, huamaa aina, että jääkaappi on viälä aivan liian täynnä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, meillä syötiin kaikki joululaatikot ihan loppuun kolmessa päivässä. Mies jo kyseli, etteikö näitä voisi syödä useamminkin kuin jouluna. Kyllä ne maistuvatkin niin hyviltä. Kinkkua on vielä vähäsen jäljellä.

   Poista
 6. Mukavalta ja rattoisalta kuulosti teidän joulunne. Lumettomuus täällä meilläkin hieman harmitti. Toivottavasti lumettomat joulut eivät ole tulevaisuudessa enemmän sääntö, kuin poikkeus?
  Oikein mukavaa loppuvuotta myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, niin kai sitä pitää totutella ja asennoitua lumettomiin jouluihin. Ei vaan oikein tunnu jouluiselta, ja minun oli vaikea päästä koko joulun tunnelmaan tänä vuonna.

   Poista
 7. Jouluruuat on pistelty poskiin - leipomuksia pikkuisen pistin pakkaseen, niistä ei olisi enää selvitty...
  Lokoisia välipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, joulun aikaan on niin helppoa tuo ruoanlaitto. Sen kun ottaa pakasteesta laatikot uuniin lämpeämään:) Leivonnaisia, varsinkaan imeliä, ei oikein enää kukaan jaksa. Kahvin kanssa jotakin pientä:)

   Poista
 8. Nopeasti menee joulupäivät, vaikka odotus ja valmistelu on aina niin pitkä. =)Ihanaa on lähteä kohti uutta kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, äläs muuta sano! Päivät pitenevät, valo lisääntyy, ja eikös ne chilit kylvetä jo ihan alkuvuodesta? Menisi talvi vaan nopeasti ja tulisi aurinkoisia kevätpäiviä!

   Poista
 9. Onneksi taatto ei napannu sua kuitenkaan matkaansa ;)
  Kevät tulla jolkuttelee kohta nurkan takaa, ilmestyy siemenluetteloita ym. Sitä kohden siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska, kevättä kohti mennään kovaa vauhtia, onneksi! Nyt on vielä hyvää aikaa suunnitella tulevaa kasvukautta ja katsella malliksi vanhoja pihakuvia:)

   Poista
 10. Tosi onnekasta ja rehevää vuotta 2016 Konnadonnalaan!

  Sini K.
  Kasvihormoni-blogista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sini! Oikein hyvää uutta vuotta myös sinulle, ja runsasta ja vehreää satokautta!

   Poista