Kesä

Kesä

Voihan Kirwa

Maanantaina, 14.12.2015

On se jännä juttu, miten jotkut ihmiset säteilevät positiivista voimaa ja lämpöä niin, että se tarttuu ihan väkisin toisiinkin! Tänään kävi niin, kun sain tavata ilmielävänä entisen juoksijalupauksen, nykyisen satusedän,  Wilson Kirwan. Hän oli kylämme kouluilla tarinoimassa päivällä, ja myöhemmin kirjastolla. Muutaman sanan ehdin hänen kanssaan vaihtaa, ja voi että, miten iloiselle mielelle hän minut sai! Kotia kävellessäni hymyilin kuin jakoavain itsekseni. En muuten muistanut mainita hänelle, että aina kun näen ruusuissani kirvoja, tapaan sanoa wilsonien hyökänneen. Olisikohan hän ymmärtänyt?

Positiivista energiaa tähän pimeyteen tarvitaankin. Tänään on pitkästä aikaa pikku pakkanen, ja luntakin luvattiin loppuviikolla. Jospa se joulu sittenkin olisi valkoinen:)

Minä olen laiskotellut koko syksyn. Pikkuisen olen innostunut välillä käsitöitä värkkäämään. Viime talvena virkkasin langanjämistä isoäidin neliöitä, periaatteella ruskea-valkea-sävyistä. Mukavasti niihin sainkin lankakerän loppuja uppoamaan. Langat loppuivat, samoin innostus keväällä. Joku aika sitten kaivoin lappuset esille ja yhdistelin ne toisiinsa. Eipä siitä kovin iso peitto tullut, mutta soveltuu jalkojen lämmikkeeksi sohvalle. Kiva tunne, kun sai valmista aikaan.

Pitäisi pikku hiljaa tehdä jotain joulun hyväksi. Koristeita olen vähäsen asetellut kotia, mutta leipomiset sun muut jää ensi viikonloppuun ja alkuviikkoon. 

Mukavaa joulun odotusta, ja muistetaan olla kilttejä!
Kuistilla kärvistelee vielä viimeinen kesäkukka hengissä! Tuo tumma pallukka on kesäsypressi, joka ei vielä ole paleltunut.

12 kommenttia:

 1. Ihania tuollaiset säteilevät ihmiset! Tulis vaan joka päivä vastaan.
  Onhan nuo nättejä ulkona nuo vihreät valoineen. Kyllä se lumikin kohta tulee, uskon niin.
  Ainakin valaisee tuo valkea peitto.
  Leipomiset ja siivoukset on täälläkin vielä melkein aloittamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, ainakin nyt ennusteessa näkyy lumihiutaleitakin, joten toivossa eletään:)

   Poista
 2. Peitosta tuli nätti ja varmasti se lämmittää hyvin. Pitäisiköhän kaivaa oma tilkkupeitto esiin. Paloja on tarpeeksi, mutta yhdistäminen puuttuu.
  Hiukan intoa jouluvalmisteluihin kaivattaisiin täälläkin, mutta kyllä se joulu sieltä tulee - vähemmälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, minulla kaikki näyttää jäävän nyt viime hetkeen. Ja tehdään se, mitä huvittaa! Monesti huomaa leiponeensa ihan turhan paljon eri sortimentteja kahvipöytään, syömättä tuppaa jäämään.

   Poista
 3. Kauniita kuvia ja kauniita käsitöitä. Varmasti ihanaa tavata tuollainen positiivinen ihminen, joka tuo iloa muillekin ihmisille. Meille tuli kevyt lumipeite viime yönä. Toivotaan että se säilyy jouluun saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli:) Oli kyllä tosiaan aivan mainio tyyppi, ja kova puhumaan ja laskemaan leikkiä. Meillä ei vielä ole lunta, jospa sitä tulisi tällä viikolla.

   Poista
 4. Wilson totesi, että hän on pieni vihreä otus, joita leppäkertut tykkää syödä, joten oletan, että olisi ymmärtänyt ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, varmasti olisi ymmärtänyt! Hyvin osasi jo suomeakin puhua ja kovasti huumorintajuinen:)

   Poista
 5. Joissakin ihmisisää on sellaista positiivista energiaa, mikä säteilee toisiin vaikkei yhtään sanaakaan olisi lausuttu :)Ihanaa tavata sellainen ihminen <3
  Minullakin on tapana sanoa kirvoja wilsoneiksi ;)
  Kaunis tuo peitto ja upeasti valaisee tuija!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tuulikki:) Ei tarvitse ulkovaloa polttaa kuistilla, kun on nuo valaistut tuijat. Wilsonista on nykyään tullut myös käsityöläinen ja bisnesmies. Tekee kierrätysmateriaaleista mm. varvassandaaleja, pohja tehty auton renkaasta. Lisäksi ompelee afrikkalaistyylisiä paitoja. Monipuolinen kaveri:)
  Poista

  VastaaPoista
 7. Kaunis peitto. Minullakin jouluvalmistelut ovat vielä pahasti kesken. Pikkumies on ollut mummilassa vieraana ja hän on saanut kaiken huomion osakseen. Jouluvalmistelut saavat nyt odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko:) Juu, asiat tärkeysjärjestykseen! Kyllä sitä tärkeimmät ennättää varmasti.

   Poista