Kesä

Kesä

Kutomista ja hoitamista

Maanantaina, 28.3.2016

Pääsiäistä on vietetty meidän perheessä hyvin rauhallisesti. Mies sairastui jonkinlaiseen lentsuun jo keskiviikkona. Häneen ei yleensä kulkutaudit tartu, mutta nyt oli kunnolla kipeänä. Kuumetta, särkyjä joka puolella ja älytön yskä. On ollut ihan petipotilaana, ja minä olen parhaani mukaan hoivaillut. Yöt ovat olleet unettomia lähes tauottoman yskimisen vuoksi. Tänään on ollut jo onneksi parempi, ja viime yönä saatiin jo nukutuksikin.

Minä innostuin kutomaan pitkästä aikaa aikani kuluksi.  Lankakirstusta löytyi peräti kolme keskeneräistä sukkaparia, kaikista toinen valmiina ja toinen jäänyt puikoille. Otin ja neuloin ne valmiiksi lomaviikolla, ja siitä syttyikin kutomiskipinä. Nyt olen väkertänyt pitkävartisia kirjoneulesukkia pyhien aikaan.

Eilen paistoi aurinko ihanasti. Ulkoilin iltapäivällä ja kävin takapihalla katsastamassa tilannetta. Hyötykasvilaatikoiden alle vajan nurkalle oli kerääntynyt vettä oikein kunnon allas. Hakkasin jäähän uomaa, että enimmät vedet virtaisivat pois. Onneksi maassa ei kasva mitään, hukkuneet olisivat.

Istuskelin auringossa keinussa vähän aikaa ja suunnittelin tulevia kevätpuuhia. Yritän olla tänä keväänä maltillinen kasvitilausten kanssa, mutta ihania houkutuksia ovat kuvastot taas pullollaan. Todennäköisesti tulee joihinkin ihanuuksiin sorruttua, ainakin Kauppilan kuvastossa on merkintöjä kovasti :)6 kommenttia:

 1. Kutominen onkin usein sellaista, että kun yhden työn saa valmiiksi iskee halu tehdä uusia neuleita lisää.
  Meilläkin pääsiäistä on vietetty ihan kotosalla. Pojat perheineen, vanhinta lukuunottamatta, ovat olleet viettämässä pääsiäistä kanssamme.
  Mukavaa päivän jatkoa sinulle ja pikaista paranemista miehellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, käsitöiden tekeminen on niin mukavaa ja terapeuttista! Tosin välillä on pakko pitää taukoja, kun niskat jumittuvat helposti. Meilläkin on poika tyttöystävineen ollut ruokailemassa tänään, kun potilaskin on jo paremmassa kunnossa:)

   Poista
 2. On se niin ihanan kesäinen tuo sinun aloituskuvasi, että piti tuijottaa sitä hyvä tovi :) Sairastaminen on kurjaa! Mekin olimme miehen kanssa kovassa flunssassa kuukausi sitten ja tuntuu ettei vieläkään ole kunnolla mennyt ohitse. Kuuluu olevan tämän keväinen flunssa sitkeää laatua. Paranemisia sinne, toivotaan ettet itse sairastu nyt perään.
  Ihana tehdä noita kesäsuunnitelmia. Päästin äsken suustani, että jospa ei tänä kesänä tehtäskään yhtään uutta kukkapenkkiä. Mies epäili sanoen, maltatko? No ehkä pensaita istutetaan lisää, niihin täytyy alkaa panostaa muutenkin selän takia, ovat helppohoitoisempia.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Maatuska, tykkään itsekin tuosta alkukesän kuvasta:) sitähän tässä vähän pelkään, jos itsekin sairastun. En ole ollut edes nuhassa yli vuoteen, niin ei olisi väliksi nytkään sairastua. Pensaita lisäilin minäkin viime kesänä istutusalueille.

  VastaaPoista
 4. Ei meilläkää mitää ihimeellistä, normaalit tyäkuviot. Puutarhakuumes nousi oikee kunnolla, ku lumet lähti. Toivottavasti muita kuumeeta ei näy. Toivottavasti säästyt taurilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teiltä jo lähti lumet. Meillä vielä täysi hanki ja jää. Tänään iltapäivällä meni nokka tukkoon ja tuli vilunväreitä. Tässä oottelen sitä kuumetta...toivottavasti pyyhkis tauti mun ohi kuitenkin.

   Poista