Kesä

Kesä

Blomqvistilla

Sunnuntaina, 15.5.2016

Nämä keväiset viikonloput menevät ihan liian nopeasti, ei haittaisi yhtään kolmaskaan vapaapäivä. 

Perjantaina lähdettin ukon kanssa siivoamaan mökkipihaa. Heti töiden jälkeen ei kyllä olisi yhtään hotsittanut, mutta lastattiin kuitenkin autoon niin saunakamppeet kuin pihatyökalutkin. Minä haravoin ja kunnostin pari vesimyyrien oikein kunnolla mylläämää kukkapenkkiä. Mies teki saunapuita ja lämmitti saunan. Ensimmäiset löylyt tältä keväältä maistuivat oikein makeilta uimaan ei tohdittu.

Lauantai valkeni sateisena, mutta sehän ei meitä haitannut. Onnelan väki kävi nappaamassa minut Volvon takapenkille, ja auton nokka suunnattiin Tuurin kautta Lepplaxiin Blomqvistin taimistolle, Pietarsaaren lähelle.

Totesimme taas kerran, että Blomqvistin valikoima on kyllä mahtava! Aina löytää jotain uutta ja erilaista, mitä lähikaupungissa ei ole. Tällä kertaa mukaan lähti mm. Hauskan näköinen runkomallinen palloksi muotoiltu lehtikuusi.  Otin talven viemien ruusujen tilalle muutaman 'prairie joy' merkkisen omajuurisen kanadalaisen ruusun, lisäksi joitain perennoja. Kauan haikailemani syreeni 'Moskovan kaunotar' lähti myös mukaan.

Onnelan väki löysi myös kiitettävän määrän kasviuutuuksia kauniiseen pihaansa. Minulle meinasi kyllä iskeä epäusko, kun tuli auton lastauksen vuoro. Onnelan isäntä vanhana mestaripakkaajana sai kun saikin kaikki purkit ja puskat siivosti auton uumeniin niin, että ovikin vielä mahtui kiinni. Ja minä takapenkille. Vettä satoi kaiken aikaa, mutta sitähän me ei taidettu edes huomata :)

Tyytyväisinä saaliisiimme lähdimme kotimatkalle. Seinäjoella poikkesimme vielä täydentämässä viimeisetkin kukkapurkin  mentävät autopaikat.  Niin muuten, puutarhareissaajien ruokahuolto hoitui tällä kertaa Härmän kuntokeskuksen lounaspöydän mahtavilla antimilla.

Nämä reissut sisareni ja hänen miehensä kanssa ovat aina niin hauskoja ja odotettuja!  Minulle ihan parasta rentoutumista ja irtiottoa arjesta.  Tuhannet kiitokset taas kerran heille.  Seuraavaa matkaa jo odotellaan, jahka entiset kasvit on saatu maahan:)


15 kommenttia:

 1. Tuolla Blomqvistin taimistolla olen haaveillut pääseväni käymään, kun ei se hirveän pitkän matkan päässä täältä seinäjoelta ole. Ajattelin siellä käydä ehkä vielä toukokuun aikana, jahka vain aikaa löytyy. Kiva kuulla, että siellä odottaa mahtava kasvivalikoima: )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhamyyrä, kyllä voin lämpimästi suositella! Ollaan käyty siellä nyt vissiinkin jo neljänä kesänä peräkkäin. Pihamökissä saa nauttia vielä ilmaiset leivoskahvit retken päätteeksi:)

   Poista
 2. Onhan taimi poikineen. Mukavan kuuloinen reissu! Moskovan kaunotar on myös minulla toivelistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen mieluillut tuota Moskovan kaunotarta jo pitkään, se on niin kauniskukkainen! Paikkaa vaan en ole vielä sille vielä keksinyt...

   Poista
 3. Tua on vaaralline paikka. Tuloo aina tehtyä ekstemporee ostoksiaki. Oon täs orotellu, koska puutarhakaveri kerkiääs mun kans lähtiä Blomqvistille. Son meillä melekee jokavuatine reissu. Ostoslista o jo tehty :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, muistelinkin sinun asuvan sielläpäin. Siellä taitaa yks sun toinenkin sortua ekstemporeostoksiin, kaikkia ihanuuksia kun ei näy heidän nettisvuillakaan.

   Poista
 4. Mukavasti sitä on autonperään löytynyt täytettä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjenkello, minä vähän luulen, että me saatais täytettyä vaikka pakettiautokin:)

   Poista
 5. Minä tilasin melko määrän kanadanruusuja Blomqvistilta myös! Niiden tarinaa on http://kanadanruusut.blogspot.fi blogissa.

  Ja sitten Ai Jaa - olet Onnelan upean puutarhan emännän systeri! Maailma on pieni netissäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita,tosiaan, maailma on pieni! Ja varsinkin tämä puutarhaharrastajien piiri käy tutuksi:) sisareni sai myös mukaansa kokeiluun useamman kanadalaisen.

   Poista
  2. Tita, tämä puutarhahullutus kulkee suvussa. Pieniä merkkejä siihen suuntaan tyttäressäkin. Poika ei vielä oireile. Chilin taimet tosin kelpaavat. Konnadonnalla on upea ja tunnelmallinen piha. Toinenkin siskoni myllää pihaansa ja sitten viisikymppisellä pikkuveljellä on pihalammet ja pelit.Hullutus on meille kaikille tullut äidiltä.

   Poista
  3. Sitä sanotaan geenivirheeksi. Sama meidän suvussa. Myös tyttärellä, eli etenevä sairaus :D

   Poista
 6. Muutaman kerran olen minäkin Blomgvistilla käynyt. Puutarhareissut ovat ihan parhaita. Viime kesänä pääsin käymään todella usealla reissulla.
  Oletkos käynyt joskus Jokilaakseon matkailupuutarhassa Lapualla? Todella käymisen arvoinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, viime kesän Pohjanmaan taimistokierroksella oltaisiin menty Jokilaakson matkailupuutarhaan, mutta se ei ollut silloin auki. Täytyisi joskus ottaa uusi yritys.

   Poista
 7. Blomqvist on tuttu paikka. Käydään vähintään kerran kesässä. Sieltä löytyy monenmoista.

  VastaaPoista