Kesä

Kesä

Väriä vihreän keskelle

Torstaina, 26.5.2016

Kevät on vaihtunut kesäksi. Pari melkein helteistä päivää oli alkuviikosta, tällä viikolla myös hyttyset ovat heränneet talviuniltaan iloksemme. Nyt on luvassa pari sateisempaa päivää, ihan tervetulleita nekin.
 
Viikonloppuna leikkasin nurmikon ensi kerran.  Leikkelin myös tosi paljon talven kuivattamia erilaisten pensasangervojen oksia. Lehtiä on tullut esim. etupihan koivuangervoihin ja keijuangervoihin tosi nuukasti.  Parempi leikata alas asti kaikki.  Alas leikkasin myös suurimman osan ruusupensaista, niin valamonruusun kuin ihanaisen norjanruusu Hurdalin. Onneksi norjanruusu ainakin näyttää punkevan juuresta uutta elämää.
 
Huonolta näyttää isännän ronskilla kädellä madaltama ja kaventama osa orapihlaja-aidasta. Tulleeko se lehteen enää ollenkaan? Toisaalta on hiukan vaikea kuvitella sen kokonaan menehtyvän, on kuitenkin sen verran sitkeä sissi.
 
Suurin harmin paikka on, kun etupihan kolmesta riippahernepensaasta yhteen ei ole tullut ollenkaan lehtiä. En ymmärrä, mikä sille on tullut. Kaikki ovat samasta paikasta kymmenen vuotta sitten hankittuja.  Alkutalven märkä lumi tosin painoi juuri tuon yksilön kenoon, olisiko juuret jotenkin vaurioituneet? Täytyy hakea uusi tilalle, mutta sehän on väkisinkin paljon pienempi muita.
 
 
 
Tulppaanit ovat parhaassa kukassaan. Syksyllä istutin tavoistani poiketen oranssin värisiä tulppaaneita, ja ne näyttävätkin yllättävän kivoilta vihreän keskellä. Tähän asti kun olen suosinut vain lilan ja vaaleanpunaisen sävyisiä kevätkukkijoita.  Huomasin jo miettiväni oranssin värisiä perennoja, onkohan niitä muita kuin liljoja?
  


 
 
 
Leimukukkakasvustot näyttivät ensin tosi huonoilta, mutta ovat nyt pulskistuneet. Tilasin Viherpeukaloilta muutamia uusiakin varuiksi lisää.  Perinteistä kasvien siirtojuoksutusta on saanut taas tehdä. Punaiset värimintut kukkivat vähän huonommin viime kesänä, nyt kaivoin kasvustoa ylös ja istuttelin uudestaan.
 
Terassin vieressä omenapuu 'Maikki' kukkii kauniisti, samoin etupihan koristeomenapuu aukoo nuppujaan. Kohta se on taas pihan kukkiva kuningatar.
 

 
 
 
 
 
 
 

14 kommenttia:

 1. Ompa kaunista. Omenapuut kukkivat valkoisina pilvinä, mutta tämän päivän sade taisi tehdä niistä selvää. Lyhyt, mutta niin kaunis ilo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mustakissa:) omppupuut kukkivat nyt kovasti, nyt tosiaan terälehtiä sataa tuulen mukana. Toivottavasti tulee myös omppuja:)

   Poista
 2. Kauniita tulppaaneja!
  Punahattufanina suosittelen niitä oransseina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä tilasinkin Viherpeukaloilta oranssia kaunopunahattua, kun oli niin upean näköinen. Juurakko oli jo tullessaan niin onneton, ettei lähtenyt kasvuun. Hankittava varmaankin uusia:)

   Poista
 3. Upeasti kukkii tulppaanit.
  Tulikellukka on loistavan oranssi alkukesän perenna, jos värihehkua kaipaat. Niitä on kerrottujakin. Hanhikkien oloinen kasvutapa ja koko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, olinkin unohtanut tulikellukan. Sitä on varmasti hankittava, olisi kaunis. Kiitos vinkistä:)

   Poista
 4. Puiden ja pensaiden menetys harmittaa, kun niiden kasvattaminen vie kuitenkin pitkän aikaa. Onneksi nämä harmitukset unohtuvat nopeasti, koska luonnolle ei mitään voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, niinhän se on! Luonnolle ei mahda mitään,on otettava vastaan se, mitä tulee. Ja pääseepähän uutta suunnittelemaan:)

   Poista
 5. Näyttää niin kauniilta ja kesäiseltä. Varmasti harmittaa tuo riippahernepensaan menetys. Hienosti kukkivat tulppaanit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli:) kyllä se kirpaisee, mutta eteenpäin!

   Poista
 6. Hyvin tulput kukkiivat! Komia tua kerrattu ripsureuna. Samat aatokset oranssin suhtehe ku mulla. Ensimmääsen kerran oranssia tulppuja ja meinaan mäki hommata joitaki oranssia perennojaki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oranssi näyttää aika kivalta vihreää nurmea vasten. Nyt on tulikellukkaa tilauksessa, leimujakin saattaa löytyä oranssina:)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos, Maatuska:) päivä päivältä vihreämpää.

   Poista