Kesä

Kesä

Syreenien aikaa

Torstaina, 9.6.2016


Kertakaikkisen kylmä pohjoistuuli pyyhkii ja ravisuttelee puiden latvoja. Kävelin aamuvuorosta parin kilometrin matkan kotia, melkein teki mieli poiketa välillä kaupoille lämmittelemään. Tuuli oli viskonut vaahterasta ja pihlajista lehtiä pitkin pihaa, mutta kasvit näyttivät onneksi pysyneen pystyssä. Ei sentään ole Keski-Suomessa lunta satanut, kuten pohjoisessa. Toivottua vesisadetta vaan ei kuulu, mitä nyt ihan pieniä ripsauksia tuli.

Lämpimikseni imuroin huushollin ja pyyhin pölyt tasoilta. Ruokaa tehdessä tuntui kylmälle arat korvatkin jo lämpiävän.

Pihalle ei kyllä tee yhtään mieli tänään. Eilen illalla pihatyöt jäivät ruohonleikkuun tasolle, ei tullut muuten yhtään hiki. Mies ihmetteli, miten nopeasti homma hoitui. Minua vähän nauratti, sanoin meidän nurmikon käyneen niin vähiin, ettei siinä kauan nokka tohise.

Vanha valkoinen syreeni kukkii upeasti isoin valkoisin tertuin. Takana perinteinen lila ei oikein pääse näkyville, on jäänyt jostain syystä pienemmäksi kasvussa. Kävin niitä illalla nuuhkimassa, oi että!

Etupihan kaaripenkin juurelle istutetut jalokärhöt eivät näytä nyt nousevan. Toisella reunalla kultahumalan kaverina tarha-alppikärhö Pink Princess kukkii muutamilla kukilla. Ei ole kovinkaan rehevässä kasvussa. Taitaa olla turhan kuiva paikka kärhöille, vaikka olen vettä niille kantanut.

Taimikaupoille pitäisi päästä, kun vaan auto joutaisi välillä minunkin käyttööni. Hankintalista on joltisenkin pitkäksi kertynyt. Lisäksi pitäisi vielä hakea muutamia kesäkukkiakin, monta ruukkua on vielä tyhjillään. Jospa viikonlopun aikaan pääsisi kierrokselle.
10 kommenttia:

 1. Kyllä tosiaankin tuntuu kylmältä, eikä ulos tee mieli. Eiköhän se taas tästä lämpene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, näyttäisi jo ensi viikolla olevan reilut 20 astetta ennusteen mukaan. Tuleepahan välillä siivottua ja pestyä pyykkiä sisätiloissa:)

   Poista
 2. Tänään en nenääni ole ulos pistänyt! Ihan kamalan kylmää... Kyllä sinun puutarhasi on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu:) Eilen olisi pipo ja hanskatkin olleet tarpeen ulkona!

   Poista
 3. Tämä päivä on menny nukkues. Satanu on 37mm, kovan tuulen kans. Sähkökki oli pois viis tuntia, nii että oikee lorvaalu päivä. Ihana kärhö! Ny pitää ottaa kaikki ilo irti niistä mikkä kukkii ja o hengis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se myrsky taisikin osua sinne teidän maisemiin kaikkein pahimmin. Meillä kävi kova tuuli, muttei satanut. Hyvä kun joskus saa oikein kunnolla huilailla:)

   Poista
 4. Valkoinen syreeni on todella hurmaava. Isabella alkaa kohta kukkia ja saapas nähdä minä vuonna tuo likusterisyreeni tekee ensimmäiset kukkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo valkoinen on entisten asukkaiden peruja, ja tosi ihana. Minulla on myös likusterisyreeni kasvamassa. Ei taida kukkia vielä pariin seuraavaan vuoteen. Pari viikkoa sitten istutin Moskovan kaunottaren. Syreenit ovat kyllä niin upeita:)

   Poista
 5. Täälläkin tuuli on puhallellut, mutta onneksi ei sentään äitynyt myrskyksi.
  Ihanasti kukkiva valkoinen syreeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, onneksi ei myrskytuuli tehnyt tuhoja teilläkään. Hankintalistalla olisi vielä joku syvän tummanlila syreeni:)

   Poista