Kesä

Kesä

Aikamoista teatteria

Keskiviikkona, 13.7.2016

Mukavasti ja ihan liian nopeasti kuluvat nämä kesäiset lomapäivät.  Viime aikoina on ollut kovasti kosteaa, mutta kuitenkin mukavan lämmintä. Pihalla riittää kaikenlaista nyppimistä, vesiheinä ainakin on tykännyt kovasti viime päivien sateista. Sitä on irroteltu kukkapenkeistä ämpärikaupalla.

Viime viikolla oli meidän perinteinen kesäteatterireissumme.  Lähdimme jo puolen päivän aikoihin ajelemaan kohti Valkeakoskea ja Kirka-musikaalia kahden ystäväni kanssa.  Matkan varrella pysähtelimme hiukan ostoksille, kahville ja tietysti ruokailemaan.  Illan esitys oli kyllä todella hyvä! Ei haitannut sateinen ja koleahko sää, mieli pysyi lämpöisenä.  Jari Ahola Kirkana oli aivan loistava ja ihmeellisen saman näköinenkin, Irina Muskana kuin ilmetty Muska.  Kannatti lähteä kauempaakin.

Viikonloppuna ramppasin oikein urakalla Jyväskylässä. Ensin kävin ostamassa etukuistille uudet kesäkalusteet Jyskin alesta, vanhat kun annettiin nuoren parin parvekkeelle alkukeväällä.  Samalla piti tietysti käväistä Viherlandiassa hakemassa kärryllinen "kaikkea kivaa".  Kotona sitten huomasin ostamani runkomallisen purppuraheisiangervon puuttuvan joukosta.  Ensin säikähdin sen jääneen töröttämään Viherlandian parkkipaikalle, mutta soitto liikkeeseen vahvisti sen jääneen kassalle.  Seuraavana päivänä pääsin sitten uudelle reissulle sitä hakemaan.  Hömelö pää pistää liikkeelle.

Etupihalla ovat vaaleanpunaiset ruusut avanneet ensimmäiset kukkansa. Takapihalla kukkivat valkoiset ukonkellot, ja keltainen nauhusrivistö aloittaa kukintaa. Muuten on vihreää eri sävyissään.

Eilen meillä kävi kesän ensimmäiset "puutarhavieraat".  Onneksi tuli sen verran sadepilviin rakoa, ettei kastuttu kierroksella.  Jouduin pahoittelemaan leikkaamatonta pensasaitaamme.  En ole sitä käsisaksilla alkanut nipsutella, kun en yletykään oikein kunnolla.  Isännän sähköleikkuri ei suostunut yhteistyöhön, kai se on pakko hakea kaupasta uusi.  Sellainen akkukäyttöinen jatkovarrella oleva olisi ehkä kätevä minunkin kätösiini. 

Posteljooni toi eilen muutaman Westphalilta tilaamani kärhön. Totesi, että kyllä hän on vuosien varrella kaikenlaista ulkomailta tilattua ihmisille kuljettanut, vaan ei koskaan aikaisemmin kasveja. Ihmetteli, eikö ne jo kuole matkalla.  Hyvin olivat kuljetuksesta ainakin nämä selvinneet, niin tukevasti olivat pakattuja.  Nyt pitäisikin sitten inspiroitua istutuspuuhiin.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Hannele :) Nautin tästä omasta "luomuksestani" tosi paljon, ja on hienoa, jos näkymät miellyttävät muitakin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, Satu:) paljon on saanut tänä kesänä tehdä töitä, että on saanut kukkapenkit täyteläisiksi, mutta nyt ei enää joka puolelta multa paista. Tosin niitäkin kohtia vielä on, muttei niitä kuvata:)

   Poista
 3. Teatteria pitäisi käydä useammin katsomassa. Rehevää ja kaunista on pihallasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maatuska:) me käymme tällä samalla porukalla muutamia kertoja vuodessa teatterissa, retket ovat hyvää virkistystä arjen aherrukseen.

   Poista
 4. Upeasti kukkivat amppelit. Puutarhasi on aina kauniin kutsuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko:) Amppelit poikkeavat nyt perinteisistä pinkin värisistä, seassa on valkoista ja sinistä. Niitä täytyy ruokkia hyvin, että jaksavat kukkia.

   Poista
 5. Upean ja siistin näköinen puutarha.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) täytyypä käydä heti osallistumassa, tykkään kovasti kastehelmi-sarjasta:)

   Poista