Kesä

Kesä

Ehtoisaa elokuuta

Tiistaina, 2.8.2016

Pari päivää tässä on taas opeteltu loman jälkeiseen elämään.  Aina vaan nopeammin lomat vilahtavat, niin kuin aika muutenkin.  Mutta on sitä nautittukin koko rahan edestä, niin kertakaikkisen mukava oli lomani. Monessa paikassa tuli käytyä, mutta ennätin minä kyllä nauttia pihaelämästäkin

Puutarhassa alkaa olla värikästä.  Etupihalla kallionauhukset houkuttelevat läjäpäin neito- ja amiraaliperhosia.  Syysleimut vasta aloittelevat kukintaansa. Kärhöistä vanha kunnon Hagley loistaa vaaleanpunaisilla kukillaan, muut ovat huomattavasti jäljessä.
Takapihan väriläiskä, väriminttu, kärsi kovasti talvesta, eikä ole nyt niin mahtava puska, kuin aikaisemmin. Tummatulikukat sojottavat ryhdikkäinä virginiatädykkeiden vieressä.Pikkuinen kasvimaani ei oikein kukoista. Jotkut kaalikoit söivät retiisin ja lehtikaalit lehdet hujauksessa. Tomaatteja ja kesäkurpitsoita näyttäisi tulevan mukavasti, niin ja tietysti tavallinen lehtisalaatti kasvaa ihan hyvin.Keväällä rustaamassani uudessa istutusalueessa ovat kasvit lähteneet ihan hyvin kasvuun. Jaloangervot sopivat hyvin tähän kohtaan, aikaisemmin en ole niistä oikein välittänytkään. Tässä kohtaa muuttui valo-olosuhteet, kun naapuri kaatoi puita tontiltaan. Nyt paistaa aurinko aikaisemman varjon sijaan.

8 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän kauniisti kukassa koko puutarha.
  Vaikka valoa on nyt enemmän, monet puolivarjon kasvit pärjäävät, jos saavat riittävästi vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta:) kastella näitä istutuksia on tarvinnutkin aurinkoisina päivinä. Onneksi kasteluletku on tuossa lähellä. Moni perenna ja pensas tykkää tosiaan enemmän puolivarjosta, kuin auringonpaahteesta.

   Poista
 2. Kylläpä on rehevää ja kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulevi:) Elokuu on sitä ihan runsainta aikaa meillä.

   Poista
 3. Onpas niin särmän siistiä ja kaunista! Jaloangervoja minäkin lisäsin keväällä - ne kun säästyivät tappotalvelta. Kestäviä ovat - siis lisää lajikkeita vain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tita:) Mulla oli ennen niitä haaleanvaaleanpunaisia ja liian varjossa. Eivät kukkineet koskaan. Nyt siirsin nekin valoisammille paikoille, ja ostin uusia tummemmanpunaisia. Lisää varmasti tulee, kun kohdalle taimikaupoilla osuu:)

   Poista
 4. Kaalikoi tuhosi meillä yhtä ja toista. Eikä tillikään kasvanut kuin kasvihuoneessa! Mutta kaunista teillä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitanpuutarha:) Onpa harmillista kasvimaasi puolesta, teillä kun on aina niin valtavan upea se hyötykasvimaa. Minä pidin harsoakin lehtikaalien päällä, mutta kaalikoita se ei estänyt.

   Poista