Kesä

Kesä

Valoa ja kuistin tunnelmia

Torstaina, 11.8.2016

Mielessä on ollut jo muutamana kesänä hankkia pihalle  aurinkokennolla toimivia pihavaloja. Jotenkin ei vain ole sattunut sopivan näköisiä, mutta  Plantagenista löytyi silmiä miellyttävät  pallovalot. Otin kokeeksi kolme pallukkaa etupihan tuloväylän varrelle. Yllätyin positiivisesti, kun näyttivät tosi kivoilta, eikä valokaan ole liian kylmän sävyinen. Talvellahan näistä ei ehkä ole iloa, tuskin latautuvat tarpeeksi, mutta toistaiseksi antavat kivan lisäyksen pimeään puutarhaan. Näitä voisi hakea muutaman myös takapihan terassille.
Tästäpä sitten innostuinkin hankkimaan myös etukuistille aurinkoenergialla toimivan valorenksun. Muutamana viikonloppuna on pitänyt istahtaa pimeän tultua vähän fiilistelemään. Lämmintä niskaan ja villasukat jalkaan, niin vähän aikaa on tarennut nautiskella elokuun pimeästä.

Kuistilla on tänä kesänä amppeleissa kasvanut kahta eri väristä miljoonakelloa, lumihiutaletta ja valkoista riippaverbenaa. Mukavasti kukkivat vielä, kun antaa lannoitekastelua useamman kerran viikossa.

Kesäkukkien lisäksi tein ikkunalaudalle syklaameista ja murateista asetelman pari viikkoa sitten.  Lattialla on lisäksi tuliaisena saatu pallokrysanteemi. Siitä tulee aina niin syksyinen tuntu.
Kuistin lattia piti muuten maalata jo keväällä, mutta se työ siirtyi kyllä ensi vuodelle.
14 kommenttia:

 1. Kivaa fiilistelyä. Tässä on pitkästi aikaa niiden luoda valoaa, ennen lumen tuloa. Minullakin on ollut vastaavia pihalla, mutta jäänyt taaskin laittamatta. Täytyykin kaivaa ne esille. Olen kerännyt pois ennen pakkasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska, minäkin ajattelin ottaa talveksi varastoon, säilyisivät varmasti paremmin ehjänä.

   Poista
 2. Toimiiko nuo todella? Vuosia sitten meillä oli jotain aurinkokennovalaisimia, mutta niitä tuskin pimeällä näki. Sen vuoksi olen suhtautunut varauksella, eikä ole tullut uusia hankittua. Nuo Plantsun versiot ovat kyllä sen verran kivan näköisiä, että niitä voisi harkita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, minulla nuo ovat lähinnä koristeena ja tunnelmanluojana, valaistusarvoa niillä ei varsinaisesti ole. Valoa ei meidän pihalla välttämättä tarvitakaan, kun katulamppu on ihan pensasaidan toisella puolella ja valaisee etupihan. Jos kunnon valaistusta tarvitsee, kannattaa kaivaa ihan oikeat sähkövalot. Meillä se jäi pihaa myllätessä tekemättä, eikä enää viitsi paikkoja auki kaivaa. Nämä kun eivät paljon edes maksaneet, niin hennoin ostaa.

   Poista
 3. Eeeei paskemman näköisiä valopalloja ollenkaan! Toivottavasti myös toimivat. Sievästi istuvat istutusten seassa ja tuovat tunnelmaa iltoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, nimenomaan tunnelmaahan nämä luovat, eivät niinkään valaise muuta kuin ihan lähelle. Lisäksi ovat niin matalia, että talvella jäävät armotta lumikinosten alle. Mutta tähän aikaan ovat ihan jees:)

   Poista
 4. Ny onki illat jo hirviän pimeetä. Yäk! Kivat valopallot oot löytäny pimeyttä karkottamahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, kyllä on tänäänkin niin sateisen tuhnuista ja hämärää! Äsken sytyttelin sisälle kynttilöitä:)

   Poista
 5. Kivat pallot, tosi kauniit elokuun pimenevissä illoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kurjenkello:) tunnustan, että käyn joka ilta pimeän tultua näitä ihastelemassa:)

   Poista
 6. Kaunista! Ihanaa tunnelmaa!
  Mukavaa lauantai päivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari:) Minä taidan olla vanha romanttinen höpsö. Oikein mukavaa lauantaiehtoota myös sinulle!

   Poista
 7. Kivasti tunnelmaa antavat pallovalot ja pallovaloketju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, nimenomaan ne ovat sellaiset tunnelmanantajat, valoteho on aika mitätön:)

   Poista