Kesä

Kesä

Kotoilua

Tiistaina, 28.2.2017

Olisiko se talvi nyt selätetty, kun helmikuukin vetelee viimeistä päiväänsä?  Huomenna ollaan jo maaliskuun puolella ja hyvin paljon lähempänä kesää.  On ollut taas kerran erikoinen talvi keliensä puolesta.  Muutamana päivänä on ollut kovempaa pakkasta, muuten  leutoa.  Nähtäväksi jää, miten kasvit selviävät, onneksi lunta on kuitenkin suojana jonkin verran.

Päivät tulevat ja menevät nopeasti.  Tuntuu, että aina on joko maanantai tai perjantai.  Huvittaa, kun nyt niin paljon vöyhötetään hyggeilystä, siitä on jo painettu ensimmäiset kirjalliset oppaatkin.  Minulle tässä kotoilua ihannoivassa elämäntyylissä ei ole mitään uutta, olen aina ollut kovasti kotona viihtyvää tyyppiä.  Työpäivän jälkeen ei tee mieli lähteä  mihinkään.  Kiristämättömät vaatteet vaan päälle ja villasukat jalkaan, ja nauttimaan kotonaolosta.  Jokuset villasukat on tullut kudottua talven mittaan sohvannurkassa istuen ja kynttilöitä poltellen.

Talviaikaan, kun tulee vietettyä aikaa sisätiloissa, kiinnittää enemmän huomiota kodin sisustukseen.  Seiniä pitäisi maalata, viidentoista vuoden asuminen on jättänyt jo jälkensä pintoihin.  Ollaan miehen kanssa aprikoitu maalisävyjä olohuoneen seiniin.  Ainakin yhden seinä voisi muuttaa valkoisesta hiukan värikkäämmäksi.  Olen tutkaillut kevään sisustustrendejä alan blogeista.  Nyt tuntuisi olevan in Tikkurilan värikartan Angora-sävy, muistuttaa vähän vanhaa alushousun väriä.  Erittäin vaikea on valinta kymmenien sävyjen joukosta.  Muutenkin näyttäisi hennon vaaleanpunainen esim tekstiileissä olevan muotia. Saisikohan talvilomalla aikaiseksi maalata, jää nähtäväksi.

Tammikuussa kävimme sisareni kanssa Tampereen Ikeassa.  Ostin pojan entiseen huoneeseen kunnon työpöydän.  Saan sinne nyt kivasti ompelupisteen, sekä säilytystilaa kaikille käsityötarpeille, kuten villalangoille ja kankaille.  Tuli ostettua myös halpaa verhokangasta samaiseen huoneeseen, sekä pari tyynynpäällistä.  Nämä sisustusjutut on saatava tehtyä puutarhakauden ulkopuolella, kesällä ei jaksa niihin paneutua. 


Pikkaisen olen ajatellut pihajuttujakin.  Ensimmäinen nettitilaus kevään kasveista on jo lähtenyt vetämään.  Niin, ja nyt pitäisi jo kiiruusti käydä huputtamassa kevätauringolta suojaan viime kesänä istutetut nuoret tuijat.  Vanhempia en enää ole suojannutkaan.

18 kommenttia:

 1. Ihan kun mun suusta: aina on perjantai tai maanantai. Kotona viihyn minäkin, ei jaksa töiden jälkeen ajatella kun korkeintaan taimia ja siemeniä. Sinä olet kutonutkin, komeita sukkia.
  Näppärä työpöytä ja muutenkin nätti huone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska, ainakaan näin pimeään aikaan ei viitsi töiden jälkeen ihmeempiä, hyvä kun jotakin sapuskaa saa tehdyksi. Keväällä valon lisääntyessä veri suorastaan vetää ulos. Ja siinä vaiheessa voisi tuo ajanjuoksukin vähän hiljentää tahtia☺. Tuo pojan entinen huone oli puolisen vuotta aika ankes, pelkkä sänky vain. Hyvä työpöytä ja halpa☺

   Poista
 2. Kauniita ja hempeitä sukkia olet neulonut. Oikein hieno ja siisti työpiste :) näkisitpä minun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Emilie☺ näyttää nyt siistiltä, kun ei ole mitään työn alla.

   Poista
 3. Ihanan lämpöösen färisiä sukkia.
  Päivät menöö nykyysi nii nopiaa, ettei peräs meinaa pysyä. Enkä mitää saa äntihin. Tarttis varmasti netittömän viikon, jos sitte sais jotaki tehtyä.
  On mukavaa ja käytännöllistä, ku on oma ompeluhuanes. Mullon vintillä, täyres kaaokses, mutta eipä siälä kukaa viaras käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, mulla on näköjään menossa joku kellertävänkukertava kausi nuissa villasukissa☺ sitähän minäkin aattelin, että saisi (mahdolliset) ompelukset rauhassa tuolla lojua keskeneräisinäkin. Ei tarvis korjata välillä pois, niinkuin ruokapöydältä, missä tähän asti olen ommellut.

   Poista
 4. Oi että nuita sukkia! Hempeää, kaunista ja säntillistä! nimim. "Ensimmäinen viimetalvisista sukista on vanhaan varteen tehty, kärkikavennusta vaille, vielä."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piivi:) Tuohan on kovasti käytännöllistä, että neulotaan vanhaan varteen uusi terä. Kyllä se siitä valmistuu, pikkuhiljaa. Mulla tahtoo olla "toisen sukan ongelma". Tarkoittaa sitä, ettei millään viitsisi tehdä toista sukkaa pariksi ensimmäiselle.

   Poista
 5. Todella kauniita ja taidolla tehtyjä sukkia.
  Olen miettinyt itsekin usein, että mistä ihmeestä johtuu viikkojen, kuukausien ja vuosien eteneminen aina vain nopeampaan tahtiin. Toivottavasti se ei ole merkki vanhuudesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu vuokko, kyllä nuo omaan jalkaan kelpaavat:) Minulla on oltava aina kotosalla villasukat jalassa, niin on kiva olla vähän valinnan varaa. Eihän me nyt olla vielä lähellekään vanhoja, vaikka tosin joskus tuntuu oikeasti, ettei saa enää mitään aikaiseksi. Suunnitelmia olisi vaikka miten paljon, mutta ainakin minulla monesti "jää huomiselle" aiotut työt.

   Poista
 6. Näin talvella on tosiaan hyvä kiinnittää huomio talon sisään, kun kesällä sitten riittää ulkona hommaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kesällä ei kyllä ehdi sisustaa, paitsi ehkä sadepäivinä:) Ja kun talviaikaan on paljon sisätiloissa, tulee myös enemmän kiinnitettyä huomioita sisäviihtyisyyteen.

   Poista
 7. Onpa kauniita sukkia! Taitava olet käsistäsi. Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiiu☺ Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua myös Sinulle!

   Poista
 8. Ihania sukkia olet tehnyt. Minä jo lopetin neulomisen tältä talvelta. Nyt keskityn muihin käsitöihin ja suunnitelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mummeli puuhamaasta:) Tekisi mieli neuloa enemmänkin, mutta niskat eivät tykkää. Vielä on yhdet sukat ystävälle teon alla, ja sitten lopetan minäkin tältä talvelta. Lumet sulavat vauhdilla, ja kevät kutittelee harrastajatarhurin multasormia:)

   Poista
 9. Konnadonna, voitit maurinmalvan siemeniä arvonnassani. Onneksi olkoon! Laitatko osoiteesi sähköpostiini selaton @ luukku.com

  VastaaPoista