Kesä

Kesä

Kauden kynnyksellä

Torstaina, 13.4.2017

Vähiin on lumi jo käynyt pihalla.  Vielä ei kuitenkaan ole asiaa haravan varteen, on niin märkää. Takapihalla on vielä hiukan lunta ja jäätäkin.  Pensaita voisi tietysti siistiä, mutta on niin hitsin kylmää, ettei oikein houkuttele.  Tänään on ollut luntakin ilmassa, hrrr! 

Olen pari viikkoa etsinyt pääsiäiskoristepussia, kolunnut kaikki mahdolliset kaapit ja komerot, mutta se pussi on mystisesti hävinnyt.  Olen varmankin syksyllä kaappeja siivotessani erehdyksessä heittänyt sen pussin roskikseen. Tämä pääsiäinen mennään nyt ilman tipuja ja pupuja sitten.  Onneksi on sentään rairuohoa kahdella lautasella.

Jotenkin tuntuu ihan uskomattomalta, että ollaan jo niin puutarhakauden kynnyksellä.  Saisi nyt ilmakin lämmetä, että pääsisi vauhtiin.

Oikein hyvää pääsiäisen aikaa!
16 kommenttia:

 1. Samoja ajatuksia täälläkin, ei voi millän käsittää että ollaan melkein huhtikuun puolessa välissä - helmi- ja maaliskuu meni minulta kai ohi ihan huomaamatta ;D
  Minullakin on jonkinlainen pääsiäiskoristepussukka, mutta taidan suursiivota niin harvoin ettei ne pääse katoamaan :)
  Minä en osaa kasvattaa rairuohoa, taaskin tuli niin laihaa ettei kehtaa edes kuvata. Samettikukat voisi kelvata ajamaan samaa asiaa, pääasia että on vihreää.
  Ihanaa, leppoisaa ja toivottavasti aurinkoista pääsiäistä sinulle Konnadonna! Toivottelee Tuulikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulikki, ihan ihmeellisen nopsaan sujahtivat talvikuukaudet ja maaliskuukin, ja kohta jo kolkuttelee vappu ovella😊 mullakin olisi joku vanha samettikukansiemenpussukka, pitäisikin laittaa ne multiin. Kai ne vielä ehtii? Rairuohon lisäksi laitoin herneitä versomaan lasipurkkiin.

   Poista
 2. Kylmää tuulta ja jäätä sekä lunta piisaa Pohjanmaalla. Kevättä saa ennusteen mukaan odottaa Vapun jäljestä. Eli tästä talvesta tuli pitkä - sehän alkoi marraskuussa ja päättyy tämän kuun lopussa. Ennätyspitkä talvi siis.

  Hauskaa Pääsiäistä silti - sisällä sentäs on lämmintä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, samanlaista koleaa keliä ollut täälläkin. Tänään satoi luntakin isoilla hiutaleilla, oli oikein jouluisen näköistä. Luulenpa, että pääsiäisen pyhät menevät sisätiloissa kutimien kera😁

   Poista
 3. Ei ole kiva ulkoilla, eipä siellä kyllä vielä paljon ole katseltavaakaan, linnut sentään laulavat jo iloisesti! Nautitaan pääsiäinen sisällä, iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkku, näin tehdään😃 tosin nyt ihme kyllä paistaa aurinko komeasti, yöllä tullut uutta lunta. Linnut pitävät konserttiaan 😃

   Poista
 4. Jäätävä keli ulkona. Saisi lämmetä... Mukavaa Pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, tosiaankin voisi lämmetä, viitsisi lähteä ulos 😃

   Poista
 5. Meillä on sentäs paistanu aurinko suurimman osan päivästä. Ku on tuulensuajas, vois kuvitella olevan lämmintäki, mutta ku menöö nurkan taa, meinaa nenä jäätyä. Talavihaalariista ei oo tarvinnu viälä luapua hetkeksikää. Iloosta pääsiäästä, säästä hualimata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, auringossa ja tuulensuojassa voi taretakin. Karsean kylmä tuuli jatkuvasti, eikä parempaa luvassa. Parempi tosin, että lumi tulee nyt alas, eikä toukokuussa😊

   Poista
 6. Lämpimämpiä kelejä ja kunnon kevään alkua odotellaan täälläkin. Mukavaa pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiiu, pitääpä käydä katsomassa😃

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina, na tervetuloa! Kiva, kun löysit tänne😃

   Poista